Yazık oldu Beşiktaş'a, geçmiş olsun. Ancak Tolga neler yaptı öyle ya, sanki bugün kalede Tolga değil de Yossi Kohen vardı![]()
Beşiktaş
Berabere
C.Brugge
Yazık oldu Beşiktaş'a, geçmiş olsun. Ancak Tolga neler yaptı öyle ya, sanki bugün kalede Tolga değil de Yossi Kohen vardı![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Bu kadar beceriksiz oyuncu topluluğunun olduğu bir takıma elenmek gerçekten özel bir çaba ister. En başta Bilic, sonra da Tolga, Franco ve Necip üçlüsü takımı yaktılar resmen.
Töre de resmen tribünlere oynadı. Medya baskısını kesinlikle kaldıramayacak kapasitede olduğunu da gösterdi.
Demba Ba fizik olarak güçsüz göründü. Sırtı dönükken aldığı hiçbir topu doğru kullanamadı.
Brugge'a yeteneksiz oyuncuları var dedim fakat fizik ve kondisyon olarak çok çok üstündeler bizimkilerin.
Bu üstünlük de son dakikalarda ağır bastı ve 2 kontra golüyle veda ettik Avrupa Ligi'ne.
Her şerde bir hayır vardır. Hayırlısı olsun demekten başka birşey kalmıyor bizlere..
Steam ID : byildirim04
Burdan çıkan sonuç belçika takımları> Türk takımları
Mustafa'nın halini zaten biliyoruz.
Tolga bütün sezondur formsuz.
Biliç her maç aynı taktiksel hataları yapıyor.
Cenk Tosun, Gönen ve Atiba niye oynamadı? Ne mantıkla Opare çıkıp da Frei girdi? Necip'in Atınç'tan iyi olduğu nokta ne?
Tek maç için değil bütün senedir aynı bu adamlar. Tamam hemen kovalım demiyorum da sezon sonu bi şeyler yapılması lazım artık.
Yapılması gerekenler belli aslında. Bize "kırma mevkiler" değil orjinal mevkiler lazım. Mesela artık kontenjan kalktığına göre adam gibi bir kaleci gelmeli. Yeri gelecek maç kurtaracak, Muslera ve Volkan gibi bir kaleci lazım. Adam gibi bekler lazım. Stoperler Necip gibi kırma değil orjinal olmalı. Bu 5 'liyi halledersek rahat götürür bu kadro ligi.
FM Gazetesi
Bundan önce kovmak mümkün değildi evet ama bundan sonra daha geniş bir oyuncu havuzu olacağı için adam akıllı adamları seçmek daha kolay olacaktır.![]()
yetenekli ve ozellikle takim oyununu cok iyi oynuyan bir takim demistim brugge icin , temsilcimize uzuldum akilli oynamadilar cift forvet cikmak hataydi..
Bu kura çekildiği gün özellikle sosyal medyada halay çekenleri görüp doğal olarak şaşırıp kura başlığına yazdığım bu yazı iki maçında beklediğim gibi özeti oldu. Beşiktaş maçına kadar leblebi gibi gol atan Brugge iki maçta 5 gol attı. Yineliyorum Belçika futbolu>>> Türk futbolu
Beşiktaş Belçika'nın Club Brugge takımıyla eşleşti.
Öncelikle yine sosyal medyada kulübün adını küçümseyip kek takım muhabbetleri başlamış, kulüp adlarına göre turlar geçilseydi eminim bu işler bu kadar kolay olurdu.
Brugge hakkında biraz bilgi vereyim. Beşiktaş gibi genç ve dinamik bir takım. Liverpool'a göre daha bir takımlar, organize ve takım halinde oynuyorlar. Gol yollarında sıkıntı çektikleri söylenemez zira kendi liginde de Avrupa ligindeki grubunda da en fazla golü atan takım oldular. Enteresan bir özellikleri var. Yenemiyorsa yenilmiyorlar. Bu dikkat çekici, Beşiktaş'ı en çok zorlayacak da bu olacaktır.
Takımda Tim Simons gibi yaşlı bir kurdun varlığı kadar, Orta sahada oynamalarına rağmen skor üreten İspanyol Victor Vazquez ve İsrailli Lior Rafaelov'a sahipler. Bu 2 oyuncusunun attığı gol Beşiktaş'ın grupta attığı gol sayısı kadar neredeyse. Sonuç olarak hiç de kolay lokma değiller. Şans çok net bir biçimde %50 %50
...
Maçı Mustafa belli eder dedik mustafa etti yahu bu adamın Beşiktaşta ne işi var biri açıklayabilir mi? topu kontrol etmekten aciz, dengesiz topa giriyor sonra hem kendisini hem rakinini sakatlanıyor son vuruş desen yok.Hadi 60 dakika direndin bu oyuncuya golüde bulmuşsun neden Fizik gücüyle oynayan bir rakibe karşı, fiziksel üstünlüğü olan Atibayı alıp Mustafayı çıkarmazsın ki dön al Atibayı 4-2-3-1 e dön neden zorlaştırıyosun ki işi Bilic? Tolga diyoruz adam 30 yaşında tecrübeli 2 metre önünde rakip var presle basacak belli yanındaki Pedro'ya sektirerek top atıyor, pres altında son dakikaya kadar ayağında bekletiyor sen mi tecrübeli 30 yaşındaki file bekçisisin artık tecrübeye inanmamaya başladım sonuna kadar o ıslıkları hakettin Tolga.Senin tempoyu düşürmen gereken yerde tecrübeni göstermen gereken yerde sende bunları yapıyosan kimse bana tecrübeden bassetmesin.Rakip Menajere karşılık veremeyen bir Bilic izledik bugün rakip t.d golden sonra hemen değişiklikler yaparken bizimki hala bekliyor neyi bekliyorsun rakip atak atak geliyor 4-4-2 de savunma yapacağın zaman veya set savunması yapacağın zaman açıklar verebileceğinin farkında değil mi bu Bilic efendi? Yap gene sezon başından beri olan taktiğini 4-2-3-1 i 3 tane merkez ortasaha Tolgayla birlikte gene hücum oyna.Neden zorlaştırıyorsun işleri yazık oldu bu taraftara...
Uzun uzadıya yazmaya ne mecalim var ne de moralim. Yazanlar yazmış zaten. Kısacası, Slaven Bilic'in tercihleri ve defansif hatalar yüzünden tur gitti. Geçmiş olsun!
Lige bakacağız bundan sonra.
İşin ilginci şu ki; Bilic dün maç sonrası röportajda hiç " hata bende " tarzında konuşmadı. Tam tersi, şok olmuş ve oyunculara kızgın bir halde gördüm ben Bilic'i. Tamam oyuncular çok hata yaptı ama kendi tercihsel hatalardan hiç bahsetmedi. İlk defa okadar donuk ve şok olmuş gördüm Bilic'i.
Her şey bir yana bir kulübün başkanı, kura açıklandığında "sevinçten havaya uçuyorsa" rakibi ciddiye almıyor demektir. Sen ciddiye almıyorsan oyuncular nasıl alsın? Fikret Orman'ı beğeniyorum ben. Seçilirkende destekledim ancak bazen çok gereksiz demeç ve hareketleri oluyor. Misal; "stadyum bu yıl bitecek" , "eşleşme sonrası görüntüleri". Buda onu ağıza sakız yapıyor. Koskoca kulüp başkanısın sen. Söylediklerine, hal ve hareketlerine dikkat edeceksin. Etmek zorundasın.
FM Gazetesi
Bilic'in hataları konusunda haklısınız elbette, ama o da haklı. Maçı izlerken ben bile sinir oldum, 1-1 olunca maçı bıraktı resmen futbolcular. Hayata küstüler. Turu geçmek adına hiç bir şey yapmadılar, kabullendiler sadece. Oysa çok süre vardı daha. Ne futbolcular baskı uyguladı ne de taraftar. Onlar da sustu kaldı. 1-1'den sonra tek duyduğumuz ara ara ıslıklamalar ve yuhalamaydı. Ben çok şaşırdım bu kadar pes edilmesine. Biri de çıkıp bu maçı istediğini göstermedi oyuncuların.
Bilic'in hataları farklı ve bambaşka bir konu tabii ki, onlara da katılıyorum. Sadece onun söyledikleri için yazdım yukarıdakileri.
Çeyrek final eşleşmelerini gördüm de Beşiktaş yarı finali kaçırmış bence. Final bile oynama şansı vardı şu takımlar arasında![]()
Bir turnuva kazanmak kolay is değil besiktas camia olarak asiri özgüvenliydi. Ama tecrübe oldu bir daha böyle olmazlar. Her rakibi ciddiye almak kuralara sevinmemek lazım. Futbolcular ne kadar prof olsalar da sonuçta insanlar. Etkilenirler. Dedigim gibi tecrübe oldu yenile yenile yenmeyi ogrenirsin.