-

Malta'da TVM televizyonun yapmış olduğu spor programına konu olduk..
Moderatör Mifsud: Floriana'da 3.sezonunuzda hiç beklenmedik şekilde 2 kupada da ipi göğüsleyen taraf oldunuz duygularınızı alabilir miyim ?
Joseph Borg: 3 senedir bu takımın başındayım ilk sene ilk 4'te bitirdik sonrasında 2.sezon küme bile düşebilirdik ama başkanla oturduk konuştuk devam etmek istediklerini oynadığımız futboldan memnun olduklarını söylediler ve bu sezon meyvelerini aldık zor bir lig zor bir serüven oldu sakatlıklar maddi imkansızlıklar ama yılmadık burdan tüm oyuncularıma beni mahçup etmedikleri için teşekkür ediyorum.Taraftarlarımız keyfini çıkarmaya başlamalı.
Moderatör Mifsud: Maddi yetersizlikler dediniz kulübün mali yapısını ve geleceğe ilişkin planlarınız nelerdir ?
Joseph Borg: Evet..Malta küçük bir ülke futbola ilgi malumunuz.Çoğu oyuncumuz bu işi yarı-profesyonel bir şekilde sürdürüyor.Kulubün scouting ekibi malesef zayıf..Bu şekilde yine lig şampiyonu olabiliriz ama eğer kulüp Avrupa'da kalburüstü takımların olduğu seviyeye çıkmak istiyorsa bize gereken desteği vermeli malesef bu şampiyonluktan sonra da profesyonel kulüp olalım talebim reddedildi..
Moderatör Mifsud: Malta liginden bir takım ve profesyonellik Kulağa pek gerçekçi gelmiyor..
Joseph Borg: Neden olmasın ? Neden Floriana'da Avrupa Kupalarında gruplara çıkmasın daha ileriye gitmesin ? Vakti gelince herşey mümkün..İnsanların karamsarlığını anlamıyorum evet ufak bir ülke oyuncu havuzu dar ama uzun vadeli bir planlama ile hersey degişebilir.Bu sene dediğim gibi profesyonellik çağrım reddedildi Oyuncu gözlemleme ağımızın gelişmesi cagrım da reddedildi.Yönetimden istediğim alt yapı tesislerinin geliştirilmesi konusunda malesef olumlu başka bir adım göremedik ve bu beni üzüyor..
Moderatör Mifsud: Evet anlıyorum..Milli takımdan bahsedelim birazda.Pek iç açıcı görünmüyor sanırım..
Joseph Borg: Vallahi kardeşim dost meclisi açık konuşalım.Kulüplerdeki bu yabancı sistemi bu beleşçilik oldukça Malta Milli takımına beni değil Guardiola'yı getirseniz ne olur.Ligde saçma kurallar.5 yabancı istiyosunuz 6 tane Malta'da yetişmiş oyuncu.Malta'da erikten başka bişey yetişmiyor ki.Bu konuda fedarasyona bir sunum hazırladım..Gana'da Fildişi Sahilleri'nde Kamerun'da Nijerya'da Senegal'de bir sürü
oyuncu izlemeye gittim.Bunlar kendi imkanlarımla kulüpten bağımsız.14-15 yaşında yetenekli çocuklar var.Alalım 5 sene ligimizde oynatalım isteyene vatandaşlık verelim Milli takımımızda boy göstersinler daha önce yapmışıssınız 30'ndan sonra almışşsınız Nijeryalı adamı takımı kurtarmasını bekliyosunuz.Alın dedim size bir yıgın genç yetenek.O vadede altyapı tesslerini geliştirmesinde kulüplere destek çıkın ama nerde.Gidiyorum federasyon binasına bakıyorum içerde kağıt oynuyorlar.Bu şekilde futbolumuz gelişmez.
Moderatör Mifsud: Kardeşim ne yapıyorsun burası federasyon'a yakın bir kurum rezil ettin bizi canlı yayında.
Joseph Borg: Ben gerçekleri söyledim sayın moderatör..Bir daha da cagırmayın gelmiyorum bu televizyona lanet olsun...
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri