Oyundaki eksikliklerin kabahatini forum yönetimine yüklemek hele de yönetimi 'sırf para için' siteyi açık tutmakla suçlamak çok ayıp.Bugün oyunu türkçe oynayabiliyorsak bunda forum yönetiminin ve çeviri için katkı yapan üyelerin payı çok yüksektir.Evet biz de oyunu orjinal alarak üzerimize düşeni yaptık ancak onlar çabalamasa oyunu hâlâ türkçe yama ile oynuyor olurduk.

Foruma gösterilen ilgisizliğe gelince,benim ilgili yahut ilgisiz olduklarını söylemeye hakkım yok çünkü ben de nadiren giriyorum artık foruma.Kim ilgili kim ilgisiz bilmiyorum,fakat uzun yıllar bir arkadaşıma ait olan genel eğlence temalı bir forumda yöneticilik yaptım,kendi forumumu açtım ve iki sene sonra kapattım.Şu an yöneticisi olduğum foruma benden başka giren yok,günde 200 den fazla ziyaretçi oluyor fakat online olan üye sayısı 1.Facebook hayatımıza girdikten sonra yeni insanlarla tanışmak paylaşım yapmak için ideal bir ortam olmaktan çıktı forumlar.Bugün bu forum gibi belli bir oyun hakkında paylaşım yapan,yahut belli alanda ilgilileri bir araya getiren forumlar haricinde sosyal forum kalmadı.Forumda yapılan herşey facebook,twitter,instagram vs. gibi site ve uygulamalarda daha kolay yapılıyor.Sosyallik bakımından forumun geldiği durumu garipsemiyorum.

Diğer taraftan oyunla alakalı soru,sorun ve paylaşımlar eskiden daha çoktu ancak eskiden paylaşacak bir antrenman programı vardı,bugün o yok.Taktik,grafik,veritabanı paylaşımları olurdu açıkcası ben bunları artık steam atölyesinden indiriyorum.Yine foruma rakip olarak stem atölyesi ve oyun içi market gözden kaçırılmasın.Forumun gördüğü işlevi gören yeni alanlar/uygulamalar çıkıyor ve oyunda paylaşım yapılacak şeyler azalıyor.Oyun türkçe olduğu için eskisi kadar zorlanmıyoruz,ve son bir kaç senedir fazla bi değişiklik olmadığından kolay alışıyoruz.Sadece oyunda niye şu yok bu yok diye şikayet ediyoruz yönetime ancak yönetim de sigamese ortak değil,onlar da birer aracı.

Cm'yi denedim,FM den önce türkçeydi ama tırt.Fifa manager tırt.Başka herhangi menajerlik oyunu Fm nin yerini doldursaydı zaten kimse FM ye para vermezdi,birbirimizi kandırmayalım.Adamların bi tarafı kalkmışsa da adam gibi bir rakipleri olmadığındandır.fifa ile pes rekabeti menajerlik oyunlarında söz konusu değil.Pes Fifa'ya dişli bir rakip olarak çıktı,bir sene pes öne geçse diğer sene fifa öne geçiyor,menajerlikte böyle bir durum söz konusu mu? tabi ki değil.

Para verip mi oynayalım korsan mı indirelim konusu tamamen size kalmış.Cebinizde paranız varsa sürekli oynayabileceğiniz bir oyun için 70-80 tl verilebilir bir rakam.Bir kere oynayıp bırakacağımız bir oyun olsa ben para vermem şahsen,ama bir kariyer en az 2 ay oyalıyor beni.

Özetle,forumda sosyalleşmenin azalması yönetimin suçu değil,insanlık olarak geldiğimiz nokta bu.Paylaşım konusunda ise steam atölye ve artık birçok oyuncunun oyuna alışmış olması,oyunun çok farklı özelliklerle çıkmaması teknik ve genel paylaşımların azalmasına sebep oluyor.Ayrıca bir çok konu da önceden sorulan soruların aynısı olunca cevap yazmaya üşeniyor insan.Geçen senenin konularında bulamayacağınız ne var ki? fm2015'te fm2014'ten farklı olup anlaşılmayacak birşey yok,olanlar da zaten YÖNETİMİN ve ÇEVİRİ EKİBİNİN sayesinde oyun TÜRKÇE olduğu için yardım ve ipuçlarından çözüyoruz.Yapımcı firmaya eleştiri yöneltilebilinir fakat forum yönetimine bu üslupta eleştiri yapılmasını tasvip etmiyorum.