Fazla umutlanmayın beyler,ben o kadar umutlu değilim çünkü,her şey düzgün giderken fantastik seçimler bizi sıkıntıya sokabiliyor.
Fazla umutlanmayın beyler,ben o kadar umutlu değilim çünkü,her şey düzgün giderken fantastik seçimler bizi sıkıntıya sokabiliyor.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
melo geri dönünce o ortasahadaki yol geçen hanı kapanacağı için ben de umutluyum şampiyonluk adına.
Hamza hoca laflarını bir bir yiyor. Adaletten,haktan, hukuktan bahseden adam, tam tersi yönde tercihlerde bulundu ve yavaş yavaş gözünden de düştü taraftarın, yani şahsen benim gözümde iradesiz bir insan. Ya çok duygusal ya da bilmiyorum başka herhangi bir kelime yazsam ağır olur..
Steam ID : byildirim04
aysal baskan persembe gunu baskanligini aciklayacak diyorlar... hadi insallah don be buyuk baskan.![]()
İçimden geldi bir yazayım.
Bruma Galatasaray'ın elinde ki en iyi sağ kanattır,Yasin'den sonra da en iyi sol kanattır.
galatasarayda orjinal kanat yokki zaten yasin ve brumadan baska![]()
aydin deme oynamiyor zaten.
Bielsa Marsilya'yı bırakabilirmiş sezon sonu, tutup kolundan getirelim, hatta kaçıralım direk![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Bruma'ya kanat diyen var hala. Onu geçtim topçu diyen var.
Marcelo Bielsa'ya bi halt yapamaz demek kendini bilmezliktir.![]()
Marsilya'yı görüyoruz. Bruma'ya topçu demek intihar sebebidir.
Bruma topçudur,asıl topçu olmayan Umut Bulut'tur.
Ağalar Siz Neyin Kafasını Yaşıyorsunuz!![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Daha kafası gelmedi abi gelince yazarım.
Önündeki adama pas atamayan, koşan adamın gerisine pas atan, bire birde rakip geçemeyen topçu, adam gibi topçudur.
Bruma düşmanlarını yeneceğiz,sabırla.
20 sene sonra kariyerini bitirince, evet.
Bruma çok yetenekli olduğu kadar 0 özgüvene sahip bir arkadaştır. Özgüven olmadan maalesef büyük topçu olunamaz
steam : aytekin79
Şu futbolculara gösterilen sıfır toleransı görünce gerçekten üzülüyorum. Daha geçen sene Selçuk İnan ve Burak Yılmaz(bir kesim hala aynı şeyleri düşünüyor tabiki) topçu değil denilerek yuhalanıyordu, şimdi takımın vazgeçilmezleri olmuş durumdalar. Bu futbolcular buralara kendilerini ispatlayarak geldiler, eğer imkan verilirse gelişim gösterip iyi oyuncu olurlar. Bruma Türkiye'ye geldiğinde herkes helal olsun demişti, şimdi çocuğa futbolcu değil diyoruz. Asıl sorun Bruma'ya gelişimi konusunda yardımcı olması gereken antrenörlerde. Güzelim futbolcuları beş para etmez adamların eline verirseniz bu olur. Geçen hafta Bayern Dortmund maçında 2 tane tüyü bitmemiş çocuk oynadı, bizde olsa kupa yarı finalinde böyle önemli bir maçta genç oyuncu oynatılır mı diye kıyamet kopartılır. Örneğin bizde Bursa maçında Uygar'ın oynamamasına çok sinirlendim, Kupa yarı finaline kadar oynatılan bir oyuncuya resmen tamam artık buralar senin harcın değil dediler ve ben takımdaki birçok orta sahadan daha iyi olduğuna inanıyorum. Şimdi sen adama en kritik yerlerde sana güvenmiyorum dersen, nasıl bir özgüven bekliyorsun ben de onu merak ediyorum.
Sana katılıyorum abi ben şu takımda Bruma,Sinan Gümüş,Koray Günter,Kaan Baysal,İbrahim Coşkun,Yavuzhan Keleşoğlu,Birhan Vatansever ve daha nicesine üzülüyorum.Ama tabi Aydın Yılmaz'ı Umut Bulut'u falan kazanmaya çalışıyor bizim Hamza hoca,onları kazansın ama kaybettiği daha çok olacak,Hamza Hoca'yı sayıyorum,seviyorum,oynattığı oyundan da memnunum ancak oyuncu seçimleri çok önemlidir,doğru tercihi çoğu zaman yapamıyor.Gerçi Türkiye bile değil Dünya genelinde ki teknik direktörlerin %80'i bu şekilde çalışıyor.
Aydın Yılmaz'ı da teknik direktörlerin bu seçimlerinden dolayı kaybettik,Aydın yetenekli bir oyuncuydu ama kimse tutup da sahip çıkmadı,yalan mı değil.
Saydığım oyuncular içinde en çok inandığım oyuncu Yavuzhan Keleşoğlu,gerçekten şans vermeye değecek bir sol bek kendisi.Sinan Gümüş için izlediğim A2 maçlarında hep dikkatimi çekti.
Arkadaşlar Bruma'ya nasıl bir tolerans gösterilebilir ki daha. Adam çok önemli maçlarda da oynadı hala da oynamaya devam ediyor . Karar mekanizması zayıf bir adam. Maçlarda bu o kadar belli ediyor ki kendisini . Pas vereceği yerde şut çekip şut çekeceği yerde pas veriyor. Farklı pas alternatifleri ortaya çıktığında hızlı ve doğru karar alamıyor. Herşeyi antrenörler kazandıramaz. Bazı özellikler doğuştan gelir diye düşünüyorum. Birkaç futbolcu üzerinden örnek vereyim size Batuhan Karadeniz ve Arda'daki doğuştan gelen özgüven patlamasının çok değil 10 da 1 'i Bruma'da olsaydı bugün Bruma GS de değil Real'de Barça'da olabilirdi. Gerçek olan maalesef mental olarak sıkıntısı büyük. Benim gibi dışarıdan biri bunu ancak şimdi görebiliyor. U20 dünya kupasında ve öncesinde Bruma'yı takip eden ,izleyen yetenekli gözlemciler bunu çok iyi analiz etmişler anlaşılan..
steam : aytekin79
Bu sezon toplam 30 maça çıkıp bir maç bile kendini beğendirememiş adama tölerans gösterilemez. Neyin töleransını göstereceğiz daha? Adam önündeki adama pas atamıyor, Selçuk dün koşu yoluna istiyor arkadaş topu nereye atıyorsa artık.
İlk geldiği gün en fazla Stoch etkisi yapar demiştim onu bile yapamadı.
Bence bizim ligimize uygun bir oyuncu değil gitsin Hollanda liginde oynasın
Zaten ben de adam çok iyi demiyorum, tabiki eksikleri çok fazla ama dediğiniz gibi topçu değil söylemine katılmıyorum bence hala potansiyeline ulaşabilir. GS'ın ilk yarı izlediğim maçların hepsinde aynı sorun vardı, takımda düzgün kanat oyuncusu olmadığı için alan boşaltamıyordu ve gerideki açıklar da sıkıntı oluşturuyordu. Eğer hatırlamak isterseniz sürekli Avrupa'da Türkiye'de 4 yediğiniz maçlara bakabilirsiniz. Ne zaman takıma Yasin ve Bruma gibi alan boşaltıp rakibin dengesini bozan oyuncular katıldıysa GS daha verimli oynamaya başladı. Şu an bizim en büyük sorunumuz da bu mesela, Kuyt ve Sow gibi alan boşaltıp savunmanın dengesini bozamayan kanatlarla oynadığımız için hücumlarımız çok verimsiz oluyor savunması kolaylaşıyor. Siz de eğer inanmıyorsanız kanatlara tekrar ilk yarıda oynatılan oyuncuları koyarak deneyebilirsiniz. Futbolda bazı oyuncular sırf süratleri ve sprint özellikleri sayesinde tercih edilebilir Bruma da bunlardan biridir, zamanında Dos Santos da aynı özelliklerdeydi sonradan kendisini inanılmaz geliştirdi keza Carlos Vela. Bazı oyuncular mental olarak çok geç gelişebiliyor, takımınızdaki Burak Yılmaz bile buna bir örnek. Türk Milli takımında nasıl söylüyorsak ligdeki takımlar için de geçerli bir konu var, kendimizin farkında olmamız gerekiyor. Bu şekilde genç oyunculara 1-2 yıl bile şan vermeyeceksek hiç boşuna şikayet etmeyelim. Bizden hiçbir şey olmaz, kendimizi dev aynasında gördüğümüz için Bruma gibi oyunculara burun kıvırıyoruz. erdem344 de Stoch örneği vermiş, şimdi bizim takımda olması için neleri vermezdim. Ama bu dediklerim tamamen boşuna, futbolu galibiyet ve şampiyonluktan ibaret gören insanlar benim gibi futbolu sırf futbol olduğu için güzel futbol izlemek için sevenleri anlayamaz. Her şey başarı ve galibiyet değildir. Bugün Bruma'ya Sinan Gümüş'e Uygar'a verilecek şanslar, ileride bu ülkenin iyi bir altyapıya sahip olmasına öncülük edebilir. Ben açıkçası Rusya, Ukrayna olmaktansa Belçika olmayı tercih ederim.
Evet yanılmıyorsam sen topçu değil demiştin ama sadece sana demiyorum, birçok kişi var senin gibi düşünen topçu değil denmese bile Bruma'nın oynatılmaması gerektiğini düşünüyorlar. Kanser etme konusunda haklı olabilirsin ama bu daha genç bir futbolcu 25-26 yaşına gelmemiş ve gelişime müsait bir de yerine bekleyen adam da Quaresma falan olsa yine anlarım. Asıl sorun böyle bir futbolcuyu geliştirip satabileceğini düşünerek transfer edenlerde. Bize 27-32 yaşları arasında her şeyiyle hazır oyuncular lazım, altyapıdan da 10 yılda bir oyuncu çıkartırsak yeterli. GS gibi altyapısı ile övünen bir takım bile bu oyuncuları bu kadar çabuk silecekse biz ölelim.
Sende haklısın ama, bu adam geldiğinde iyi oynuyordu doğruyu söyleyelim ancak sakatlık ardından böyle bir rezillik yok. Ne yapıyor, ne oynuyor belli değil ve şampiyonluk yolunda olan bir takımda bu kadar hatalı oynaması taraftarı delirtiyor. Kaç maç 11 başladı gram top oynasın, canımı vereyim. Ama olmayınca olmuyor, bu adam burada gelişemez, bence pekte iyi futbolcu olamayacak, gitsin bizden en iyisi.
Şimdi son günlerde övülen Yasin Öztekin'e bakalım,kendisi hızlı koşuyor değil mi ? Dribbling yapıyor,çizgiye iniyor ve pas veriyor(isabetli veya isabetsiz önemli olan o değil).Bunu maç başına ortalama 5-6 kez yapıyor,en fazla 1 tanesi gol oluyor.Bruma niye yapmıyor ? Hızlı olmadığı için mi dribbling yapamadığı için mi ? Bu adamın özellikleri bunlar zaten,peki maçlarda kullanıyor mu ? Hayır,niye sizce ? Öz güven eksikliği mi ? Gram alakası yok,Akhisar maçında yaptığı o dribblingi bu ligde yapabilecek oyuncu yok.
Ben Bruma'nın Hamza Hoca tarafından kısıtlandığına inanıyorum,maçlarda daha çok pas oyununu deniyor,takım oyununa girmeye çalışıyor ve Yasin'in aksine bir dezavantajı var o da Sneijder'ın sol tarafa yakın oynaması.Şimdi siz hızlı koşuyorsunuz,top sürme özelliğiniz var,o özelliğinizi bütün alem bilirken,bütün herkesi geçtim en iyi siz biliyorken niye denemezsiniz ? Dün oynanan maçta mesela sağ kanattan topu getirip,klas bir hareketle Yasin'in önüne çok güzel bıraktı ama Yasin çok amatörce bir kontrol yaptı ve olası bir asisti ve golü hiç etti.O yaptığı hareket konuşulmuyor ama Selçuk adlı kaplumbağanın koşu yoluna pas istemesi sonucunda saçma bir dikine koşuya istediği pası atamaması konuşuluyor.Normal olan Bruma'nın çapraz koşu yapıp Selçuk'un pas atması değil mi ? Pas atma görevi Bruma'nın değil ve ayrıca Bruma öyle çok kötü pas atan bir oyuncu değil sadece,pası doğru yere atamıyor,o da düzeltilemeyecek bir şey değil.Allah doğuştan kazmalık vermesin.
Soruyorum Yasin sağ kanatta Bruma sol kanatta oynasa şu an Bruma'mı çok övülüyordu ? Yasin mi övülüyordu ? Hadi geçtim övülmeyi,Bruma'nın çok daha etkili olacağı %100 kesin bir olay.
Burada amacım Yasin'i kötülemek değil sadece karşılaştırma yapmak.Neyse kim ne derse desin,bu takım kanatlı oynuyorsa bir kanadı Yasin dışında Bruma'nın hakkıdır ondan sonra da Sinan Gümüş'ün hakkıdır,ne kazma Umut Bulut ne de maç kondisyonu olmayan çok ağır bir sakatlıktan dönmüş pek de umut vermeyen Aydın Yılmaz oynamaz,göbekli Olcan Adın oynamaz,hızı güven vermeyen Emre Çolak oynamaz,orta sahanın merkezinde oynayan Dzemaili oynamaz,kanat dediğin Yasin,Bruma ve Sinan'dır.Ama bakıyoruz Bruma ve Sinan Allah'a emanet oynuyor,Hamza Hoca yanlışlıkla falan koyuyor herhalde,fark edince de ayıp olmasın diye çıkarmıyor kadrodan.Antep maçında 18'de olan Sinan Gümüş kupa maçında 18'de yok,yahu o adamın 11'de olmayışı fiyasko iken adamı ilk 18'e almıyor.
Bruma ve Sinan gibi oyunculara değil 30 maç 90 maç bile katlanılır,onlar ışık veriyorlar,yaptıkları bir hareket ile bir farklılık yapabilirler,o yetenek var onlarda ama Umut Bulut gibi düz adamlar,Olcan gibi 30 yaşına gelmiş göbekli adamlar,hiç bir zaman bekleneni veremeyen 27 yaşında ki Aydın bana bir ışık,ümit vermiyor.Siz yerin dibine sokmaya çalıştıkça ben yukarı doğru ittirmeye çalışacağım Bruma ve benzeri yetenekleri.
Gözlemcilik ve potansiyel olayına gelirsek bu adam Cristiano Ronaldo olacak demiyorum ben,bize yetecek bir şey olsa yeter.
Bruma kötü değil çok kötü. Kaybettiği topların haddi hesabı yok. 2-0'dan 2-2'ye gelen Başakşehir maçında yediğimiz ikinci golde faulü yapıp golü yediren oydu. Muslera'nın çıkardığı frikiğe de sebep olan ya oydu ya da Hamit idi. Aynı maçta asist yapmış da olabilir ya da asistlik pas vermiş de olabilir çünkü aklımda öyle kalmış ama kaç tane de basit basit pas hatası yapıp tüm takımı yordu. Tam takımca rakip yarı alana yüklenmişiz, bekler taa rakip bek mevkine kadar açılmış Bruma efendi 1 metre yan pas yapamayıp rakibe kaptırıyor. Hoop kontra, tüm takım topluca geri koş işin yoksa. Bir değil iki değil artık kafayı yedirmişti o maçta bana. Bu maçta da böyle saçmalıklar yaptığı oldu. Yasin'e bir pas verebildi şükür onu da yapsın artık o kadar atağı baltaladıktan sonra.
Bruma solda, sağda, ortada, uzayda nerede oynarsa oynasın ciddi gelişim şart. Solda oynadığı zamanda Sneijder'i çileden çıkarıyordu. Adam pas veriyor geri alamıyor. Yasin'de en azından az buçuk al ver var, nereye koşacağını falan biliyor. Bruma'nın topu sağ kanatta Hamit'e bırakıp Hamit'in arkasına geçip beklediğini gördü bu gözler. Bir koş bir boşluk yaratBelli başlı yetenekleri var ancak kullanmasını da bilmek lazım.
Türkiye'de 25'li yaşlardan itibaren kendini bulan o kadar çok kişi var ki birine kolay kolay adam olmaz demiyorum. Ancak Bruma'nın alması gereken çook yol var.