Arkadaşlar merhaba;

Bu kullanıcı adıyla 2007, unuttuğum eski kullanıcı adımla da 2005 yılından beri bu forumdayım. Bu zamana kadar hem yöneticilere hemde araştırmacılara bir çok yapıcı, kırıcı eleştiri gördüm. 3 yıldır forumda araştırma konularını okumak dışında pek aktif değilim. Genel olarak da durum böyle gözüküyor. Şuan forumun çok aktif kullanılmamasının sebeplerini Murat zaten yeterince açıklamış. Son zamanlarını bilemeyeceğim fakat ben forumda aktifken bile yönetici olmak için bile 3-4 yıl bekleyen çalışan arkadaşlar vardı, hepsine selam olsun, ve bu arkadaşlara bile çok yükleniliyordu.

Araştırmacı olarak ise şunu söyleyebilirim. Yapılan tüm yapıcı eleştiriler değerlendiriyoruz. Sadece bu sitede değil sigames forumlarında yapılan eleştirileri, önerileri bile Ömer Abi üşenmeden cevaplıyor, değerlendiriyor. Ben bir serzenişte bulunmak istiyorum. Yaklaşık 4 yıldır araştırmacıyım, aynı zamanda Türkçeleştirme çalışmalarında da ufakta olsa bir katkı vermeye çalıştım. Arkadaşların bir kısmı ligler gerçekçi değil, eksik çok gibisinden yorumlarda bulunmuş. İlk 2 yıl Ankaragücü , sonraki yıllarda ise Gençlerbirliği araştırmacısı olarak araştırma ekibinde yer almaktayım. Bu geçen zaman süresince sitede açılan araştırma başlığında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar bildirim aldım. Bunlar dışında sizler tarafından ne bir öneri geldi, ne bir derecelendirirken yaptığım yanlışın geri bildirimi. Bir kaç takım dışında da diğer takımlar içinde durum budur. Bir kaç takımı hariç tutarak söylüyorum eğer bu kadar sorun varsa neden forumda açılan başlığın altına herhangi bir öneri, eleştiri, şikayet yada herhangi bir şey yazmıyorsunuz. Mesela Volkan Şen, Stancu yada herhangi bir topçu için hiç bir düşünceniz, öneriniz isteğiniz, dikkatinizi çeken bir artısı eksisi yok mu ? Tamam araştırmak bizim görevimiz ama herhangi bir etkileşimde bulunmadan eleştirmek hoş değil.

Şunu da belirtmek isterim ben ve bir kaç kişi dışında tüm araştırma ekibi mesaisini, parasını futboldan kazanan, bu konuda eğitim almış ve bu sektörde çalışan insanlar.

Edit 1: Siteye bir şeyler yazmayı özlemişim.

Edit 2: Şu aralar iş ve hayat olarak biraz yoğun bir süreçten geçiyorum. Temmuz, Ağustos gibi biraz olsun rahatlayacağım. Bu tarihlerden sonra sitenin biraz daha canlanması için elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım. Evvelden beri bir iki projemde var, umarım bu projeleri de adminlerle konuştuktan sonra uygulamaya sokabilirim.