Alsancak Stadı'nın İzmir Futbol Tarihinde yeri çok önemlidir.Neredeyse tüm izmir takımlarının ortak kullandığı bir staddı döneminde. Daha sonra Altay kiraladı 49 yıllığına ve diğer kulüplere de kiralık olarak veriyordu stadı. Atatürk stadı da var İzmirde hem de eskiden 80 şimdi ise 70 bin kişilik. Ama Alsancağın yeri ve atmosferi başkadır. Ve takımlar rakip takıma daha rahat baskı kurabildikleri için Alsancağı isterler hep.
Ama gençlik spor müdürlüğü o kadar sahipsiz bıraktı ki izmirdeki stadları resmen çürümeye terkettiler. Ardından İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'ye iki stad sözü verdi devlet. Karşıyaka Stadı için tam girişimler başlayacak Karşıyaka Belediyesi eski Karşıyaka Stadı'nın yeri çok merkezi burda stad olmaz diye projeyi durdurma kararı aldı. İşte sen misin bunu yapan Devlette bir ekip gönderdi ve Alsancak stadının çürümesinden kaynaklı yıkılma riski var diye stadda tüm organizasyonları durdurma kararı aldı ve İzmir stadsız kaldı.
Şimdi ben bunları neden anlattım. Karşıyaka'da bu sezon oynayabilmek için Yeni Buca Stadını gösterdi federasyona. Oyunun da database ine baktım 01.07.2017'de ancak kendi stadımıza kavuşabileceğiz yani Yeni Karşıyaka Stadı.
İşte bu Yeni Buca Stadın'da bu hafta konuk edeceğimiz takım stadın ve ilçenin sahibi Bucaspor
Aslında İç sahada ama deplasmanda oynadığımız Bucaspor ile puanları paylaştık. Oyunun sonuna doğru direkte patlayan topumuz ve Ahmet Arı'nın çift sarıdan atılması oyunun kader anlarıydı.Lider Buca'yı deviremedik.
Genel hatlarıyla şuana kadar ki gidişatımız kötü değil ama daha iyisi de olabilir.Önceden de demiştim her ne kadar yönetime orta sıralar hedefi versekte amacımız PlayOff'lara kalmak.