-
19.Haziran.2015, 17:35
Merhabalar. Şu an yazacagım şeyin tam olarak muhattabı hangi konu bilmiyorum fakat, buraya yazmak istedim.
Senelerdir FM serilerinde, ilk sezonlar 3 büyüklerin alabilecegi oyuncular malum. hepsi adı duyulmamış, sıradan oyuncular. ha iyileri var tabi aralarında ama şuan için FM database'inde iyi olan oyuncular. ama gerçekte kimse bilmiyor. fakat gerçek hayata baktıgımız zaman, gerek fenerbahçe gerekse galatasaray, oldukça kaliteli oyuncuları türkiyeye getirebiliyor. mesala sneijder'ı fm2013 de galatasaraya getirebilir miydiniz? ya da kuyt 1Meuroa fener'e gelir miydi? mümkün degil. ya da fm 2007'de carlos fener'e gelir miydi? ya da simon kjaer'i almak istesem 10Meuro'dan aşşagı alabilir miydik eski fm serilerinde? yani diyecegim o ki, türkiye'ye kaliteli oyuncular gelebiliyor. birçok örnek var bunda. fakat biz fm'de hiçbir zaman ilk sezon bu kalitede oyuncuları alamıyoruz. şimdi arkadaşlar diyecek, e o zaman editörden rep. yükselt öyle alırsın. oyundan zevk almak için editöre hiç dokunmuyorum. hile yapıyormuşum hissi veriyor. türk araştırmacılardan ricam, artık nasıl halledersiniz bilmiyorum ama. şu kaliteli yabancı oyuncuların en azından bi kısmının türkiyeye ilk sezonlarda gelme durumu olsun. gerçi bundan sonra diyecegim şey türk araştırmacıları degil, oyunun yapımcılarını ilgilendiriyor ama, yav acayip yüksek transfer bedeli ödüyoruz oyunda. cidden gerçek piyasayla alakası olmayan rakamlar dönüyor. bursaspor serdar aziz için 20Meuro istiyordu fm2013'de. eminim bu tarz şeyler fm2015'de de vardır. şu durum iyileştirilsin. bir de yapay zeka hakkında bikaç lafım var. mesala ben fenerbahçeyi aldım, gayet iyi oyuncuların peşindeyim. mesala galatasaray gidiyor, ptt1. lig seviyesinde transfer yapıyor. bu da oyunun gerçekçiligin bozan durumlardan. diger takımlarda böyle iyi oyuncular alabilsin yani. söyleyeceklerim bu kadar. bunlar yapılması çok zor şeyler degil. türk araştırmacılar tabiki ellerinden gelenin en iyisini yapıyordur. ama daha çok SI'ye laf ediyorum. seriyi fm2014'e kadar oynadım ve en zevk aldıklarım 2008 ve 2012 idi. oyuna birsürü yeni ayrıntı, zımbırtı ekleniyor ama aslolan önemli şeyler esgeçiliyor.. maç motoru mesala. keşke maç motoru fm2008 gibi olsa, bu kadar ayrıntı istemezdim şimdi. her maç 20 tane top direkten döner mi arkadaş? geçmişte en büyük korkum fm serisinin iyice endüstriyelleşip, zıvanadan çıkmasıydı. yavaş yavaş öyle oldu sanırım. kaç oyundur "hadi bi sonraki oyun toparlarlar" diye bekliyoruz. olmuyor. fm 2016 nasıl olur bilemem. ama başında yıllar harcadıgımız bu simulasyonun bu hallere gelmesi içler acısı.
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri