Quote Originally Posted by Kaka Leite View Post
Taktik ve diziliş elbette ki en önemli konulardan. Bütün yıldızları alıp bi takıma koyalım öyleyse kafasına göre takılsın hepsi?
Fenerbahçe her zaman bu ligde şampiyonluğa oynayacak bir takım ama sistemsiz bir takım her zaman kaybetmeye mahkum olur. Hocanın da senin dediğin gibi düşünmediğini açıklamalarından anlıyoruz zaten.

Önemli olan şey kendi sistemini takıma oturtabilecek mi? Ligde 4-4-2, Avrupa da 4-3-3 demek de şu sezonda çok akıl kârı değil. Bir sisteme yoğunlaşıp onu takıma işlememiz lazım çünkü yeni bir takımız. Çift forvet olayından bana göre eleme turundan sonra direk vazgeçecek hoca. Persie'nin çift forvet sisteminde istenilen işi yapamayacağını düşüyorum.

Josef - Topal ile o orta daha hücum yolunda kanser eder bizi. Meireles desen bana göre çok kaliteli oyuncu ama sakatlanma sorunu var. Diego'lu sistemlerin bize yarayacağını düşünüyorum.
Benim yorumumda yıldızlarla ilgili bir şey yok, Tabi ki sistem önemli, benim demek istediğim diziliş önemli değil. Ben bu ligde istediğin dizilişte takım kurarım ve sistem düzgün işledikten sonra şampiyonluğa oynar. 4-4-2, 4-2-3-1, 4-5-1, 4-3-3, 3-5-2, 3-6-1 bunların önemi yok önemli olan oyunculara o sistemin gerektirdiklerini yaptırabilmen. Geçtiğimiz 2 sezon bunun en açık örneğidir. Taktiğimiz ve dizilişimiz değişmedi ama sırf oyuncuların ruh hali 2 sezonun sonucunun değişik olmasına sebep oldu. İyi bir hoca şu takımla 3-5-2 de oynar, 4-4-2 de, 4-3-3 de. Senin diziliş tercihin olmayabilir ama başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Biz bu ülkede 4-2-4 te oynadık, 4-3-3 de oynadık ve şampiyon olduk, Beşiktaş ta 3-6-1 le şampiyon oldu. Bizim takımımızın da bu lig için düzen sorunu yok, her taktiği becerir. Ersun Yanal'ın oynattığı futbolun şişirmekten başka ne taktiği vardı bana açıklar mısınız? Daum'un oynattığı futbolda ne dizilişi gördünüz? Bu adamlar bu ligde şampiyon olmadı mı? Hepsinin de özelliği hırstı ama bu konular sadece Türkiye için geçerli, Avrupa'ya gidince hırsın yetmediğini hepimiz görüyoruz.

Benim düşüncem hangi taktikle oynanırsa oynansın sorun değil, yeter ki o taktik ve diziliş düzgün bir şekilde uygulansın. V. Persie konusuna girmeyi düşünmüyorum, ne yapıp edeceğini oynayınca görürüz. Sonuçta herkes adamı tanıyor ve aklında bir fikir var, benim düşüncem de Diego gibi bir oyuncunun önünde daha verimli olacağı yönünde ama Fernandao gibi bir oyuncunun yanında da çok iyi işler yapabilir.