Bu sene ki bence en büyük sansasyonel transferimiz Jose Oliveira. Kendisi bir yýl Karþýyaka'da ilk Türkiye tecrübesini yaþamýþtý. O senelerde yedek AMC idi benim sistemimde. Geliþti ve önü çok açýk. Beþiktaþta en önemli kozumuz olacak.
Geçen seneyi Karþýyaka'da kiralýk geçiren ve benim Ýzmir'e getirdiðim Talamonti ile bildiðiniz gibi 3-4 ay önce anlaþtýk. Oyuncuya bonservis ödemeyeceðiz.
Jorge Torres de Atletico'dan yeni transferimiz. Bu sezon kalemiz ona emanet. Paraguaylý için bonservis ücreti ödemedik. O da ilerleyen süreçte çok parlayacak.
Fiorentina ile sözleþmesi biten tecrübeli Ýtalyan defans oyuncusu Matteo bu sezon defans hattýmýzýn önemli parçalarýndan biri olacak.
Eski oyuncumuz Kerim bu sene kadromuz içinde alternatif bir oyuncu olacak. Eskiþehir ile sözleþmesi bitti. Bize bonservisi elinde geldi. 30 yaþýnda bence bu sene biraz kendine getirebiliriz bizim sistemimiz içinde. Yoðun maç trafiði olacaðý için bol alternatif þart. Bir çok pozisyonda da oynayabiliyor Kerim..
Felipe Anderson da sözleþmesi bitmiþ ve bonservisi elindeydi. 31 yaþýndaki tecrübeli oyuncu da bize büyük katký saðlayacak. O da bir çok pozisyonda oynayabiliyor.
Transfer Özeti de aþaðýdaki gibi. Elimizde çalýþmak istemediðimiz oyuncularý güzel rakamlara sattýk bence daha yükseði de olmazdý. Gelir gider dengesi de çok iyi oldu. Mali Fair Play'de de sýkýntý yaþamayacaðýz. Takým takviyelerle baya iyi bir duruma geldi. Ligin 2 numaralý favorisi olarak gösteriliyoruz. Fakat Karþýyaka geçen seneki kadrosundan; Bonazzoli,Grimaldo,Carpo,Atangana gibi müthiþ yeteneklerini kaybetti. Bence bu sene beklemedikleri bir yerde bitirebilirler ligi. Oldukça zevkli bir sezon geçireceðiz. Bence Baþakþehir-Eskiþehir-Kasýmpaþa gibi takýmlar da baya baya zorluyacaklar sonuna kadar. En çok da Fenerbahçe ve Galatasaray'ý merak ediyorum.