Originally Posted by
sananes
Fenerbahçe son yıllarda maalesef artık futbolun olmazsa olmazı olan şeyi yapmıyor maalesef. Yani hareketli oynamıyor, herkes halı sahada top oynar gibi durarak oynuyor. Pas verip koşan yok, topsuz oyunun içerisinde de bulunuyum diyen yok. Dün bir benzetme yaptım burda da yapmak istiyorum. Ben yılların Pes'cisiyim. Bu sene biraz fifa oynadım, fenerbahçe'nin oyunu benim fifa oynayışıma benziyor. "Savunma zaten yapamıyor, hücumda da topu alan yavaş tempoda koşmaya,adeta yürümeye başlıyor." Biraz ileriye,dikine oynayım dediğimde kaptırıyorum çünkü topu.
Dün bir ara saydım 7 pas yapıp toplamda 15 metre ilerleyememiştik. Takım böyle olduğu için ve maalesef taraftarımız futboldan anlamadığı için "doğru futbol" oynamaya çalışan elimizde nadir futbolculardan biri olan Diego'ya kesiyor faturayı. Diego bu takımın en değerli öznesi benim nazarımda. deniyor, koşuyor,dikine oynamaya çalışıyor. Destek olan olmadığı için de hata oranı artıyor hepsi bu. Ona 4-5 oyuncumuz ayak uydursa takım çok farklı yerlere gelebilecek esasında. Bakalım ne olacak halimiz.
Maç özelinde yorum yapmak gerekirse; Meireles ve Alves'i oynatmak takıma ihanettir. Başka açıklaması yok. Ve gelelim Caner'e. Dün ne yapmaya çalıştı ben anlamadım adeta 3 sene öncesine dönmüştü. yenilen 2. ve 3. golün en büyük sorumlusudur. Kalecinin gollerde bir hatası yoktu. Fakat taraftar kendisine öyle dolmuş ki maalesef artık oynamasa daha iyi. Bu çocuk geçen sene Porto'da 30dan fazla maç yapmış, taraftar aceleci davranıyor onun hususunda da ama yapacak bir şey yok. Dün tribündeydim, herkes sövüyordu garibana.
Ve dün görüldü ki geri 5'liyi saymıyorum ama kalan altılı mutlaka Souza-Ozan-Nani-Diego-Markovic-RVP olmalı. Artık bu düzeni zorlamalıyız.