Diego'nun profilinde ki mevkiler kısmına orta saha merkez daha iyi olabilecek olarak eklenilemez mi ? öyle olması gerekiyor mu en azından.
 Rotasyon Oyuncusu
					
					
						
					
					
						Rotasyon Oyuncusu
					
                                        
					
					
						
					
				 Diego
 Diego
		
Diego'nun profilinde ki mevkiler kısmına orta saha merkez daha iyi olabilecek olarak eklenilemez mi ? öyle olması gerekiyor mu en azından.
Last edited by perpetua : 22.Kasım.2015 at 18:56
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		hiç verim alamadım. zaten fm2005ten beri amc leri oynatamıyorum. sattım devre arası yok pahasına. maaşı yüksek.
 
					
					
						
					
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		4-1-4-1 Asimetrik (DMC-AMR-MCR-AMCL-ML)
Bu dizilimde doğru rol ve doğru taktiksel komutlarla iki yönlü bir 10 numaraya dönüştü bende. Verim aldım. Çok çalışkan.
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Adam 30'undan sonra oyun stilini değiştirdi yedek kalmayıp takıma yararlı olabilmek adına.Maçlarda da kazanmayı isteyen hırslı yapısı var.Çalışkanlık,dayanıklılık gibi özellikleri arttı bu yüzden ama kararlılık hala aynı.Sizce de kararlılık özelliğinin 14 civarı bir değere çıkmasını haketmiyor mu?
 Rotasyon Oyuncusu
					
					
						
					
					
						Rotasyon Oyuncusu
					
                                        
					
					
						
					
				 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Oyun stilini degistirdigini ben gozlemlemedim acikcasi. Diego hic bir zaman eli belinde oynayan bir oyuncu degildi zaten. Dayaniklilik ve caliskanlik ozellikleri de lig ortalamasinin 2'ser puan ustunde.
Peki kararlilik? Skora isyan etme. Kazanmak istemek. Bunun icin futbolcunun elinden gelen her seyi yapmaya calismasi. Baskalarinin destegine ihtiyaci olmadan kendi kendisini motive etmesi. Diego simdiye kadar oynadigi her kulupte teknik direktorunun motivasyonu olmadan ortaya karakter koymadi. Bu nedenle de kariyeri her zaman cok inisli cikisli oldu. Werder Bremen'de basarili olmasinin en buyuk nedeni de Schaaf'in Diego'ya nasil davranacagini cozmus olmasiydi. Surekli Diego'ya sen aslansin, sen kaplansin, sen yaparsin deyip motive etmese kariyerinin en iyi donemi olan Bremen macerasi da diger kuluplerdeki gibi olacakti.
Mevcut verilmis 11 bile oldukca yuksek bence Diego icin. Teknik direktorun onu motive etmek icin ugrasmasi gereken bir oyuncu Diego.
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		
FM 15'te yanlış hatırlamıyorsam daha düşüktü dayanıklılık ve çalışkanlık yanlış hatırlıyor olabilirim.
Önceki kariyerindeki Diego için dediklerin doğru abi ama Türkiye'ye geldikten sonra ilk başlarda yedek kalması,kötü oynaması kendisini kamçıladı.(Açıkçası hiç beklemiyordum böyle bir tepkiyi Diego'dan)Kararlılığı düşük olan bir oyuncu buna isyan etmek yerine işleri oluruna bırakmaz mı ben mi yanlış düşünüyorum.Geçen sezonun sonlarından beri Diego hem kendi performansını yükseltmek hem de takımın kazanmasına yardımcı olmak için sahada gösterdiği azmi -Santos'ta oynarken bile 2-3 maçını izlemiş biri olarak- daha önce hiçbir takımda gösterdiğini görmedim ben.
Fenerbahçe'de kimse Diego'ya Schaaf gibi yaparsın edersin demiyor hatta en ufak bir form düşüklüğünde hemen sorgulanmaya başlıyor.Bunlara rağmen hala zihnen takıma katkı sağlamaya çalışan,bu konsantrasyonu sağlayan Diego benim eskiden tanıdığım Diego'dan çok daha farklı bir Diego portresi.
 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Kapali kapilar arkasinda Diego'ya nasil bir motivasyon uygulandigini bilmeden bu konuda nasil emin olabiliriz?
Motivasyonu saglayan eger Vitor Pereira ise, seneye Mitor Rereira geldi diyelim. Diego simdiki gibi motive degilse, Diego kararliligini kaybetti mi diyecegiz?
Vitor Pereira, Diego'ya muhtac olmasa (orta sahadan ileriye top aktarmak icin muhtac), acaba ustune dusup ondan maksimum verimi almaya calismasa, Diego bu bahsettigin Diego gibi olacak mi?
Bu sonucta kisisel bir ozellik (tipki hirs, profesyonellik, sportmenlik vs. gibi). Adamin yapisini gosteriyor. Dunden bugune bu ozelliklerin sahaya yansimasinin degismesini onu yoneten uzerinden okumak yerine oyuncunun kendisini degistirdigini dusunmek daha mi dogru?
Mesela Engin Baytar'i dusun. Senol Gunes oynatti. Fatih Terim oynatti. Baskasi oynatamadi.
Veya Quaresma. Senol Gunes'in yonetimindeki Quaresma hala ariza cikartiyor ama daha az ariza cikartiyor. Degisen Quaresma mi? Yoksa basinda Senol Gunes oldugu icin mi Quaresma biraz daha kontrollu?
 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Bu yazdiklarima ek olarak.
Diyelim ben Fenerbahce'yi yonetiyorum.
Diego'nin profiline bakip, bu adam kendi kendisini motive edebilen bir oyuncu. Onunla ozel ilgilenmem gerekmiyor, iltimasli davranmam gerekmiyor diyebilmem ne kadar dogru?
Butun kariyeri boyunca sadece bu sekilde yonetildigi zaman basarili olmus Diego'ya ne oldu da artik kendi kendisini motive edebilen bir oyuncu haline geldi?
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		
Sadece bu sezon olsa dediklerinde sonuna kadar haklısın abi ama geçen senenin ortasından beri başlayan geçen senenin sonlarına doğru pik yapan ve bu sene devam eden bir süreç var ve bu süreçte hoca değişikliği oldu.
Belkilerle tabi ki bu iş olmaz ama RvP ile ciddi sorunlar yaşayan,geçmişinde James Rodriguez ile benzer sorunlar yaşamış olan Vitor'un bu tarz oyuncuları idare etme yetisinin çok iyi olmadığını ve bu Diego'yu izlememizde etkisi olmadığını varsaymak daha mantıklı geliyor bana.Zaten bunlar dediğim gibi sadece Vitor ile çalıştığı süreci kapsayan bir aralıktaki değişiklik olsaydı konuşmamız gereken şeylerdi.
Aklıma nedense Yusuf Şimşek geldi.Beşiktaş'la ikinci baharını yaşadığında "Şimdiki aklım Fenerbahçe'deyken olsaydi çok farklı bir kariyerim olurdu." demişti.Yaşı ilerledikçe saha içinin yanında saha dışı profesyonelliğini de arttıran bir oyuncuydu.Aynı şekilde Diego'da yaşı ilerledikçe bu özelliklerini geliştirebilir.Tabi her oyuncuda olmuyor bu ama nadir de olsa görülebilen bir şey.
 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Diego gecen sene kararlimiydi?
Bu sezonu bile sorgularim ama neler oldugunu izleyelim ve gorelim. Tabii caliskanlik, hirs/azim ve kararliligi birbirine karistirmadan.
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		diego'da uzun şut ve bitiricilik namına hiçbir şey kalmamış. skora etkisi yok denecek kadar az. bu kadar iyi bitirici ve uzun şut özelliğinin olduğunu artık düşünmüyorum. eskidendi onlar
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Hirs = Ambition
Kararlilik = Determination
Hirs futbolcunun basarili olma arzusu.
Kararlilik futbolcunun hedefe (bu durumda galip gelmeye) ne kadar odakli oldugu.
Ornegin:
Hirsli futbolcu basarili olmak icin surekli oynamak ister. Yedek kalmayi kabullenmez.
Kararli futbolcu ne pahasina olursa olsun kazanmak ister. Kaybetmeyi kabullenmez.
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 Rotasyon Oyuncusu
					
					
						
					
					
						Rotasyon Oyuncusu
					
                                        
					
					
						
					
				 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Guzel kardesim madem medyada okuduklarin sana oyle bir izlenim verdi, alttakine de bir goz ativer lutfen.
Böyle oyna, forma senin - Milliyet Haber
 Rotasyon Oyuncusu
					
					
						
					
					
						Rotasyon Oyuncusu
					
                                        
					
					
						
					
				 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Bu yoruma verilmesi gereken cevaplari zaten yukarida vermistim. Geri donmeye gerek yok.
Performanstan bahsetmeden, kararliligi nasil olcecegine de emin degilim. Zira kararlilik zaten futbolcunun motivasyonunu ve bu sayede performansini etkleyen bir ozellik. Diego profilindeki ozellikleri cok iyi kullaniyor demek zor. Kalitesi oldugu gozle goruluyor, her ne kadar performansi ile kalitesinin arasinda cogu zaman ucurum olsa da. Bunu da zihinsel ve kisisel ozelliklerle aciklayabilirsin.
Diego'nun ozellikleri ile performansi arasindaki ucurumu yaratan, kararlilik degilse, ne peki?
Hirsli bir oyuncu mu degil Diego?
Yoksa kotu bir profesyonel mi?
Baski mi kaldiramiyor?
 Wonderkid
					
					
						
					
					
						Wonderkid
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		diego'nun performansının düşük olması daha önce de iddia ettiğim gibi bitirici yeteneklerinin zaman içinde törpülenmesinden kaynaklanıyor. mental olarak karar veremiyorum. oyunu bırakmıyor sonuna kadar, sürekli çabalıyor lakin iki kere saçma sapan bir şekilde penaltı yaptırdı.
 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Farkli bir yonden bakalim.
Kararliligi yuksek oyuncular, takimlarinda liderlik yapabilen, takim 1-0 veya 2-0 geriye dustugunde bunu kabullenmeyip performansini arttirarak takima pozitif katki yapabilen, maglubiyeti kabullenmeyen tipte oyuncular.
Yani mevkisinin gereksinimlerini yaparak mac cevirebilen oyuncular. Kararliligi dusuk oyuncu ise skor ne olursa olsun normal futbolunu devam ettirir.
Zaten Diego eli belinde oynayan bir oyuncu degil. Bu arzulu oyunu zaten ozellikle bir ofansif orta saha icin yuksek olan caliskanlik degeriyle profiline yansimis durumda, degil mi? Diego'yu takim kaptani yaparmisiniz? Veya bir futbolcunun onun karakterini edinmesi icin genc futbolcuyu egitmesini istermisiniz?
Bence Diego, Emre Belozoglu gibi lider karakterli bir oyuncuya benzeyen bir oyuncu degil. Yani 16-18 gibi degerler zaten dusunulemez. Peki Selcuk Inan gibi mi? Bence degil. Yani 13-15 de yuksek duruyor. Bu durumda neyi tartisabiliriz, 10, 11, 12 arasinda bir secim yapalim. Zaten 11 verilmis. Diego bana Lincoln ve Elano'yu animsatiyor. Ikisi de kazanma odakli futbola ayak uydurmakta zorluk cekmisti. Ikisi de iyi oyuncuydu, hatta Elano tipki Diego gibi caliskan bir futbolcuydu. Ama takim lideri olacak, takimi surukleyecek futbolcular degillerdi. Her ne kadar bu futbolcu olmak icin her turlu teknik beceriye sahip olsa da bence Diego da degil.
 Administrator
					
					
						Administrator
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Porto'da da kendisini rahat ve ait hissetmedi. Juventus ve Wolfsburg da ayni.
Vitor Pereira, kirmizi kart sonrasinda Diego'nun uzerinden baskiyi almak icin suclu benim gibi bir laf etmis galiba. Yani VP Diego'dan verim alabilmek icin ustunden baskiyi da almak gerektigini dusunuyor. El ustunde tutmak gerektigini dusunuyor.
Tipki Schaaf'in Bremen'de yaptigi gibi. Bremen'de Diego basarili oldu cunku hem teknik ekip, hem de taraftarlar onun saha ici disiplinsizliklerini cezalandirmak yerine onu oldugu gibi kabullenmisti. Simeone de oyle yapti ve verim aldi. Adamin ustune gidip kusturmek istemiyorlar cunku kusturmenin Fenerbahce'ye bir faydasi yok.
 Administrator
					
					
						Administrator
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Hemen hemen aynı hesaba geliyor gibi söylediklerin. Atletico da orkestra şefi gibiydi oyunu yönlendiriyordu, liderlik değil bu bahsettiğim şey oyunu hücum organizasyonlarını yönetmek topa hakim olmak.
Burak
 Araştırma Sorumlusu
					
					
						Araştırma Sorumlusu
					
					
						 
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		 
					
					
						
					
					
                                        
					
					
						
					
				 
 
		Kararlılık konusunda ömer abiye katılıyorum. Ama bana bitiricilik özelliği abartı geliyor diegonun. 1 buçuk sezondur burada diego. Wolfsburg, juve ve atleticodan da biliyoruz az çok. Bremen macerası dışında hiçbir zaman bitirici bir oyuncu olmadı diego. 16 bitiricilik değeri gerçekten çok yüksek. 12 tam isabet olur. Dribling özelliğide 1 tık düşürülebilir. Pozisyon olarakta orta saha merkez 15-16 girilebilir.