Çağlar'ın hamle özellikleri çok iyi. Yani top kapma ve markajının en az 12-13 olması gerek bence. Fiziksel olarak da hem hava toplarında üstünlük sağlarken, hem arkaya kaçan adamlara çok hızlı bir biçimde yetişip müdahalesini yapıyor. Mental olarak ise ceza sahasında en kritik anlarda bile penaltıya sebebiyet verecek müdahale yapmaması artısı iken, maç içinde bazen kısa süreli kopmalar yaşayabiliyor. Yani maç boyunca kusursuz oynayan bir Çağlar izlerken bir anda öyle bir pozisyon oluyor ki kenarlardan gelen orta, bomboş kalmış rakip santraforla buluşuyor. Konsantrasyon ve stoper partneriyle iletişimini etkileyen özellikler nispeten daha düşük verilebilir bence. Ek olarak;

Ayaklarına çok hakim. Oyuna katılmayı fazla tercih etmese de mecbur kaldığında ya dribbling'le yararak çıkıyor ya da isabetli pas veriyor. Korner organizasyonlarında da bu sene (ayakla) 2 gol attı, bir tane de muhteşem bir vuruşunu hatırlıyorum kalecininin kurtardığı.

Tüm Altınordu futbolcularını Instagram'dan takip ediyorum, elimden geldiğince de her futbolcu hesabı gördüğüm zaman fotoğraflarına, yorumlarına bakmaya çalışıyorum. Şunu açıkça söyleyebilirim ki düzenli bir şekilde kız fotoğrafı layklamayan tek oyuncu Çağlar. Diğer tüm genç oyuncular garip garip şeyler peşinde. Bu çocukta bir şey var. Tam bir profesyonel. Efendi. Çok büyük bir futbolcu olacak bence ilerleyen yıllarda.