Originally Posted by
heartbreaker007
Oyunda ben pas oyununu bir şekilde yapıyorum, ancak artık hatayı yada sorunu oyunun kendisinde (özellikle de maç motorunda) arıyorum.
Şimdi benim taktiğimde takımda görmek istediğim, savunma yaparken, topu önce kendi yarı sahama taşıyıp, rakip yarı sahada içerisinde paslaşmalar yaparak, rakibin defans kurgusunda boşluk aramak, aranan boşluk yakalandığı anda oyuncumun o alana koşu yapması ve topu da o oyuncuya oynayarak takımın 3. bölgede pozisyona girip golü bulmak.
şimdi bu istedikelerimin ilkini defanstan kısa pasla çık komutuyla yapıyorum. sonrasında kısa pas komutuyla destek görevindeki orta saha oyuncularımla da yardımlaşarak topu rakip alanda tuttum. içe kat eden kanat forvetlerim de o pas trafiği esnasında boş alanlara koşular yaparak topu aldı.
Ya arkadaş ondan sonra o oyuncuya hangi görevi verdiysem istediğimi yapmıyorlar. Benim istediğim ceza sahası içinde iken, topu önü açıksa kaleye vursun, ddeğilsse ceza sahasında forvetim başta olmak üzere diğer müsait arkadaşlarına pas atsın,
Kanat oyuncusu topu alıyor, buluştuğu noktada ki kanattan yakın direğe iniyor, topu orda sıkıştırıyor, ya rakibe çarptırıp korner alıyor, yada yakın direkten kaleye şut atıyor. ( şut çekmemesini, sabırlı şekilde pas atmasını, sık orta yapmasını veya yapmamasını kısacası ne varsa deniyorum sonuç aynı)
2. atak versiyonunda da beklerimi ileri çıkartır, oyuna genişlik kazandırırım. Bekim ileride topla buluştuğunda ondan istediğim, örneğin Diego rakip ceza sahası önünde topu sol kanatta ileri çıkmış olan Caner'e attığında, rakip savunmasını kanada doğru kaydırıyor, tam da o kaydırma esnasında Caner'in önünde İçe Kat eden forvet rolündeki Nani, görevini yerine getirip, ceza sahası yan çizgisinden içeri giriyor. İşte benim istediğim, Caner orta açmasın, caner çizgiye de inmesin Caner o topu, savunmasını sola kaydırırken vermiş olduğu boşluğa kat edip, ceza sahası içerisinde olan Nani'ye aktarsın. Bunu da çalımla yapsın yada hücum anında ileride olan Diego (AMC) Ozan (MC) ile üçgen kurarak. O ne yapıyor, önce çizgiye doğru iniyor, sonra taç çizgisine kaçıyor sonra da saçma bir orta yapıyor. Yada topla birlikte auta çıkıyor, evet resmen bek yada kanat oyuncum son çizgiye kadar iniyor ama o kadar hızlı inmiş oluyor ki adam auta çıkıyor topla frenleri tutmuyor. Kısacası dağılım, diziliş ve pozisyon alma kısmında takım istediğim gibi, ancak topu o noktalara tam da ihtiyacım olduğu ve doğru zamanda taşımak oraya aktarmak işte o sıkıntı yaşadığım sorun bu bnm
Yada topu nani'ye aktarmayı başarıyor, ama bu sefer de 2 önceki paragraftaki gibi Nani topu eziyor. kısacası rakip ceza sahasında hücum varyosyonu yapamıyorum ve Fm 12 den beri benimsediğim bu sistemi ben bir şekilde oynatmayı becerirken, FM 16 da bu imkansız bir hal aldı. Artık oyunda arıyorum ben durumu, zira FM klasik olarak ara transfer döneminde maç motoru iyileştirmeleri de yapıyor.