@berdun Konuyu açmışsın. Hatalardan bahsetmişsin. Ama önce bir sor arkadaşlar ben bu tip sıkıntılar yaşıyorum.
Sizlerde de var mı?
Bu sıkıntıları yaşamıyorsanız eğer ne tip çözümler ürettiniz?
Kalecileriniz hatalı çıkış yapıyor mu? Yapıyorsa neden olabilir? Acaba kalecinin bu özelliği mi kötü? Konsantrasyonu düşük olabilir mi?
Yedek oyuncularınız sıkıntı yaratıyor mu? Yaratıyorsa nasıl çözüyorsunuz?
Transferlerde nasıl politika izliyorsunuz? Bana hep fazla fiyat çekiyorlar, diğer takımların reputasyonundan mı nedir daha ucuza alıyorlar.
Şahsen benim ne TSI ile üye olmaktan başka ne de SI ile FM oynamaktan başka bağlantım var. Ben de senin gibi senelerdir oyunu alıyorum. Elimden geldiğince futbol üzerine makaleler okuyup, taktiksel teoriler izliyorum, dinliyorum ve geliştirmeye çalışıyorum. Bu yüzden "laf cambazlığı" yaptığımı düşünmeden yardım için uzattığımız eli bir tutmayı dene derim. @Nocna Mora nın da sadece sana yardım etmeye çalıştığını biliyorum.
Söylediğin sıkıntıları başlıklar haline toplarsak eğer; transfer, sakatlık, takım uyumu, ve maç motoru.
Transfer konusunu Nocha Mora açıklamış. Sakatlık konusunda da yaz hazırlık döneminde 1 - 1,5 aylık yüksek seviyede fitness antrenmanı, maçlardan önce ve sonra takımı dinlendirme ve oyuncuların maç kondisyonunu yüksek tutmak çok önemli. Şahsen ben genel 20-22 kişilik kadro kuruyorum. Rotasyonlu şekilde ilerliyorum. Sen bu rotasyonu yaparsan her oyuncun ile özel ilgilenirsen takım uyumu sorunu da otomatik çözülüyor.
Gelelim maç motoru konusuna; açıkçası maç motoru belki de son 10 yılın en iyi maç motoru. Sahaya takımı hangi mentalite ve taktik ile sürersem ona göre oynuyor ve diziliyorlar. Hala adam markajı verdiğinizde maç motorunun tam uygulayamadığı oluyor diye düşünüyorum. Ancak Her seride adam markajı kullanan biri olarak son 4 senede inanılmaz bir gelişim olduğu da aşikar.
Belki açıklayabildim. Belki de açıklayamadım bazı şeyleri; bu yüzden sana yardım etmeye çalıştığımızı unutmadan, yardım edebileceğimiz sorunların varsa eğer, gel onlar üzerine oturup tartışalım ve senin de oyundan zevk almanı sağlayalım.
Üslubumuzun uygunluğu bize göre değil de daha çok karşımızdakilerin algısına göre değişir. Bu yüzden sen olabildiğince saygılı ve düzgün yazarsan buradaki insanlar da söylediklerine daha fazla önem vererek okurlar bundan emin ol. Bu da ufak bir öneri olsun.
Football is simple,but Football Manager is not