2017-2018 KADRO VE TRANSFER PLANI

10 Haziran 2017

Kalede Garrat şimdilik beklentilerimi karşılar düzeyde. Zülküf'ün sözleşmesi bu sezon sona eriyor ve geçen sezon oynamadığı için bu sezon kalmak istemiyor. Dolayısıyla kaleye iyi bir yedek kaleci bulmak durumundayım. Kurallar gereği bu kaleci Türk olmalı.Çözüm olarak büyük kulüplerin kiralık kalecilerine göz atacağı. Belki Günay Güvenç için girişimde bulunabilirim.

Sağ bek pozisyonunda kalite eksiğimiz sezon boyunca yaşadığımız sıkıntılardan oldu. Gardner ile sağ bek pozisyonunu kapatmaya çalışşam da Gardner'ın orta sahada daha etkili oynaması ve Koray ile Ale'nin kalite yetersizliğinin bulunması sebebiyle bu sıkıntıları yaşadık. 1 ay sonra Koray ile Ale'nin sözleşmesi bitecek, Gardner ise kiralık süresi bittiği için kulübüne geri dönecek.Dolayısıyla "sağ bek" arayışlarımız başlayacak. Amacım uzun süre bizde oynayabilecek, gelişim kaydedecek, gelecek vaat eden bir sağ bek bulmak... Aynı Vukcevic'te olduğu gibi...

Stoper mevkisinde Labrin ve Diakhite iyi bir ikili oldular fakat sezonun 2.yarısı boyunca yedeksiz mücadele ettiler. Bereket sakatlık olmadı. Yoksa kötü günler yaşayabilirdik. Bu sezon için bu bölgeye iyi bir takviye düşünüyorum.

Sol bek pozisyonunda Vukcevic takıma ısındıktan sonra güzel maçlar çıkarttı. Bu sezon, onun parlama sezonu olacak. Belki de büyük takımların ilgisini çekecek. Yedeği olarak Emre'den memnunum. Yedek bir oyuncu için fazla olmayan bir yıllık ücrete sahip. Oynadığı zaman da belli bir performansın altına düşmüyor. Bu nedenle "sol bek" almayacağım.

Sağ kanatta Tomlinson 2 sezondur takımıma büyük katkılar yaptı. Blackburn, oyuncudaki bu gelişimden dolayı gelecek sezon kiralamak istemiyor. Dolayısıyla bir "sağ kanat" bulmak zorundayım. Erçağ'ın sözleşmesi bitiyor. Eğer iyi bir yedek bulabilirsem kendisini bırakacağım.

Orta sahada geçen sezon Chevi- Gardner ikilisini sıkça kullandım. Bu isimlerden Chevi bu sezon takımda kalacak. İrfan Kahveci'yi ise yedeği olarak kullanacağım. Gardner ise takımına geri dönecek. Dolayısıyla orta sahaya "sertlik" getirebilecek bir oyuncu arayışındaydım. Sözleşmesi bitecek oyunculardan Seidu Yahaya hakkında scoutlar olumlu rapor verince kendisini transfer ettim. Fakat yine de buraya iyi bir takviye daha şart.

Sol kanatta Yusuf, geçen sezon iyi bir yıl geçirdi. Bu sezon da kendisinden faydalanmaya devam edeceğim. Barış ise onun yedeği olarak takımımda yer alacak.

Geçen sezon forvetlerim mükemmel bir sezon geçirdiler. Parra ve Oğulcan birbirlerini iyi tamamladılar. Bu sezon da bu ikili ile devam edeceğim. Ceara ise yedek olarak takımda kalacak. Yine bu bölgeye de "gelecek vaat eden" bir oyuncu daha kazandırmak istiyorum.

Dolayısıyla gelecek sezon için şimdiden düşündüğüm takım;

Bu da 2017-2018 sezonunun ilk transferi Seidu Yahaya'nın profili;