Quote Originally Posted by perpetua View Post
Evet determination, leadership, natural fitness gibi ozellikleri yukseltmissin ancak yaptigin diger degisiklikler ile Kjaer'in toplam kalitesini aslinda bir hayli dusurmussun.

Soguk kanlilik ozelligi konusundaki yorumuna pek katilamiyorum. En ufak riskli pozisyonda topu hemen disariya vuran bir oyuncu Kjaer. Bu da bir stoperin soguk kanliligin zayif oldugunun birinci gostergesi.

Liderlik, Vucut zindeligi ve Kararlilik konusunda izlemeye devam ediyoruz. Bence de bu ozelliklerin ucunun de daha yuksek olmasi icin Kjaer sahada ornekler veriyor. Sezon sonunda degerlendirecegiz mutlaka.
kafa vuruşu ve soğukkanlılığını 13 yapmıştım oyun başlatırken 1 tık düşürmüş 12 yapmış onlar eksik çıkmış, sanırım current ability mevzusu yüzünden. current ability'sini 155 yaptım sonra, yeni oyun açtım düzeldi, fiziksel hariç bütün özelliklerini 1 tık daha yukarıda olarak düşünün (determination ve leadership ise yine 16).

kjaer 1. bölgedeki her topa atlamıyor, sadece kendi bölgesine gelen topları riske girmeden uzaklaştırıyor ("topu riskli bölgeden bir an önce uzaklaştırma" özelliği işaretli zaten), bu onun soğukkanlılığını zayıf yapmaz. soğukkanlılık sadece topu hemen dışarı vurmamak değildir. kayarak hamle yapmaması olsun (ki "ayakta hamle yapma" özelliği de işaretli), top ayağına geldiğinde sakince pas verebilmesi olsun (bu özelliği de çok üst düzey olmadığı için "uzun paslar atar" özelliğiyle dengelenmiş zaten bence çok doğru), her topa paldır küldür girmemesi olsun, kjaer'in soğukkanlılığının en azından 13'ü hakettiğini gösteren özellikleri bence.

kararlılık ve liderlik özellikleri ilk 6 ayda bence 16'yı hakediyor, vücut zindeliği ise en azından 13'ü. ikinci 6 ayda ne yapacağına göre fm 17'de zaten değişir veya aynı kalır.