-
ANTRENÖR İLE SEZON ÖNCESİ RÖPORTAJ
İstanbulspor'un yeni menajeri Alp Işık karşımızda ilk bakışta hırslı ve azimli bir görüntü veren genç hocaya bu sezon hakkındaki sorularımızı sorduk cevaplarımızı aldık işte o röportaj.
İstanbulspor'u neden tercih ettiniz ?
Öncelikle böyle köklü bir kulüpten teklif aldığım için çok onur duydum kariyerimin hemen başında bana bu denli güvenmeleri ve bana buradaki ortamı anlatmaları fazla düşünmeden kabul etmeme sebep oldu.Kurtuluş savaşında bile aktif rol oynayan bir kulüpten bahsediyoruz,sportif açıdan bakarsak Süper Lig bütün sezonların puan tablosunda bile Süper Lig'de en çok maç oynayan en çok puan toplayan ilk 10 ekipten birisi.Son yıllarda ise siyasi amaçlar ve kötü yönetimler maalesef bu köklü camiayı çok kötü etkilemiş Süper Lig>1.Lig>2.Lig derken 3.Lig'e kadar düşmüş.Kulüp iyice dibi görmüş hali hazırda fazla destekçiside zaten yokken siyasi kısımlar kulübün tek antreman sahasın beton dökerek onuda otopark haline getirmiş.Böyle bir hikayeyi dinleyince burada çalışma şevkim dahada artıyor.
Bu sezondan beklentiniz neler ? Spor Toto 2.Lig zorlu bir maraton şansınızı ne noktada görüyorsunuz ?
Ben,hırslı ve azimli bir karaktere sahibim buraya ilk geldiğimde ve oyuncularla tanıştığımda onlarında benim gibi olduğunu gördüm hepsi karakterli oyuncular ve onlarla bir yola çıkacağız.Adım adım gideceğiz Orduspor'dan sonra ligin en genç kadrosuna sahibiz 22 yaş ortalamasıyla oynuyoruz.Ligde kaliteli birçok takım var finansmanı yüksek bir an önce üst lige yükselmek isteyen takımlarda mevcut onların arasında işimiz zor olabilir ama bizde kendimizi burada kanıtlayacağız.
Sezon içinde nasıl bir İstanbulspor izleyecek taraftarlar ?
Oynadığımız lig emek isteyen bir lig.Üst lig arzusunun şampiyonluktan fazla hissedildiği bir ortamdayız herkes bir üst seviyeye çıkmak için canını dişine takıyor.Burada 34 haftalık bir maratondan geçeceğiz sonunda sadece bir takım stressiz ve rahat biçimde üst ligde bulacak kendini bunun dışında kalan 4 takım ise daha çetrefilli bir yola girecek stres-adrenalin herşey orada olacak bizim hedefimiz en üst yada oraya yakın bir yer olmalı.Nasıl bir takım olacağına gelirsek savunma benim için çok önemli öncelikle savunma düzenimizi oturtmamız gerekecek savunmada mutlaka disiplinli olmalıyız başarının anahtarı her zaman iyi bir savunmadan geçer elbet sadece savunma yetmeyecek hücum gücümüzüde aktif bir şekilde kullanarak golde atmalıyız.Kısaca özetlemem gerekirse izleyenler umarım bu sezon sahada ayağı yere sağlam basan ve güven veren bir takım izleyecekler.
Son olarak biraz daha teknik konuşalım kafanızda belli bir taktik-dizilim var mı ?
Buraya geldiğimde tabii ki herkesi izledim ekibimle beraber analizlerimizi yaptık.Sonuca vardığımızda savunma dörtlüsünü klasik halde koruduğumuz orta sahada ise dengeli bir üç,köşelerde özellikle iyi ortalar yapması beklenen iki kanat ve ön uçta tabiri caizse Hakan Şükür tipli bir oyuncu ki buda bizde mevcut.Tabloda göstermem gerekirse..
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri