Quote Originally Posted by eGowiCh
Objektifliğin için teşekkürler perpetua. Bildiğim kadarıyla Galatasaraylısın. Söyleyecek tek kelime bırakmamışsın, aynısını dünden beri söylemeye çalışıyorum ama fanatizm yapıyorsun diyorlar.
Ben Galatasaray'in sampiyonlugu gecen Mayis ayinda yakalamadan dusundugumu hala dusunuyorum. Bu takim cikista ama takimin yaslilari ve gencleri cok kaliteli. Ortadakiler, yani kariyerinin zirvesinde olanlar bir iki istisna disinda Avrupa'da basarili olacak kalitede degiller.

Elinde Lucescu gibi bir taktisyen olur, takima nasil cok hizli hucuma cikilacagini gosterir. Duran toplarda nasil rakip takimin zaaflarini kullanabileceklerini anlatir, o zaman biraz umutlarinirim. Ama Gerets bu tip bir teknik direktor degil.

Sadece iman gucu ve mucadele ile olacak bir is degil bu. Galatasaray puan toplar, en iyi ihtimalle de 3. olur bence. Ama takima monte edilecek gencler 23-24 yaslarina gelip, fiziklerini tam anlamiyla guclendirene kadar basari beklemek pek dogru olmaz. O yasa geldiklerinde de yanlarinda oynayacak kaliteli ve kendilerinden bir-iki yas buyuk yabanci oyuncular olursa, o zaman Galatasaray'dan Ceyrek Final, Yari Final gibi hedefler beklenebilir.

Isin gercegi su. Turkiye'de Alt yapin eger her sene kadroya eklenebilecek 2-3 oyuncu cikartmiyorsa, ne kadar paran olursa olsun, Avrupa'da basari yakalamak imkansiza yakindir. Bunun nedeni de alt yapidan bu cocuklara takimin sistemi icinde oynama ve Avrupa'li rakiplere karsi oynama deneyimi verilir.

Turkiye'de hasbel kader futbolcu olmus ve alt yapisi cok eksik olan Necati, Ayhan, Orhan Ak, Cihan, Tuncay, Umit Ozat, Serkan, Koray, Gokhan Zan, Ibrahim Toraman gibi oyuncularla bu is olmaz. Yanlarina istersen Ronaldinho'yu koy ve hatta baslarina Capello'yu getir. Olmaz. Cunku oyuncular ilk olarak futbolu zihinleri ile oynamakta zayif olan oyuncular. Once topu ayagina alacak, sonra 10 dakika yuvarlayacak, sonra etrafinda bir bakinacak sonra acik birisi gorunce pas verecek falan filan. Olmaaaaaaaaaaaaz... Eger bir cocuga ayaginda top tutmamasini, hizli oynamasini 14-15 yaslarinda ogretmemissen, 21 yasinda A takimina aldiginda hic ogretemezsin. Ne yazik ki Turkiye'de son zamanlarda yetismis bir cok oyuncuda bu meziyetler yok.

Burada bir kac kisi Galatasaray genclerinin B. Monchengladbach karsisinda nasil oynadigini seyretmistir. Skor onemli degil. Bu cocuklarda sadece kendine guven degil, sahada bir sonra ne olacagini sezme ve gorebilme becerisi oldugu icin top cambaziligina soyunabiliyorlar, topuk paslari verip arkadaslarini gol pozisyonuna sokmaya calisiyorlar. Arda'nin sahayi okuyusu su anda bence Emre Belozoglu'ndan cok daha iyi ancak fizik olarak daha gelismesi gerekli ve mac icersinde surekliligini arttirmali. Fizik faktorunu cikartirsan ortadan Galatasaray'in alt yapisindaki oyuncular iddaa ediyorum ki diger takimlardan transfer edilmis oyunculardan daha iyi su anda. Ancak futbol fiziksel bir spor ve fizikleri daha ust seviyeye cikmadan bu cocuklardan mucize beklemek yanlis olur. Zamanla olurlar ama su anda degil.