Diego'nun oyun akisi icinde ceza sahasi disindan 2 tane golu var bu sezon. Bilal'in de iki tane var (bir tane de serbest vurus).
Ayrica uzaktan sutlari istatistik ile analiz etmek cok da kolay degil.
Ornegin, uzaktan sutlar mac icinde fazla denenmez cunku sutlarin basarili olma ihtimali, daha yakindan atilacak bir suttan daha dusuktur ve basarisiz sutlar yuksek ihtimalle topu rakibe verir.
Veya rakip takimda uzaktan iyi sut atan bir oyuncu varsa, teknik direktor bu oyuncuya ozel onlem alir. Sut attirmamaya, sut atmaya calisirken bu denemeyi dengesiz yapmaya zorlar. vs. vs.
Yani gordugumuz istatistikler sadece oyuncunun uzaktan sut becerisini degil, ayni zamanda bu diger etkenleri (teknik direktor tercihleri ve rakip teknik direktor onlemleri) de icerir.
Bunun ustune, uzaktan sutlarin sayisi bir hayli az oldugu icin guvenilir bir istatistige ulasmak icin bir oyuncuyu istatistiki olarak sadece bir sezon takip etmek de yetmez. Ornegin en cok sut deneyen Sneijder sadece 62 tane ceza sahasi disindan sut denemis. Sneijder'in bir de rakip onu kapattigi icin uzaktan vuramadigi pozisyonlari dusun. Zorlama uzaktan sut denemelerini dusun.
Ayrica istatistige dayali olarak ikiliyi ben karsilastirmadim. Verilen istatistige dayanarak arzu edilen degisiklikleri yapmanin yeterli olmadigini anlatmaya calistim.
Ozellikle degindigim konu da sadece dripling degerine degil, oyuncunun zihinsel ozelliklerine de bakmak gerektigiydi.
Sosa, Diego'dan daha yaratici, daha pasor bir oyuncu. Mevcut profilinde bu ozellikleri daha on planda.
Diego daha cok dripling ile topu tasimaya calisan, topu daha fazla ayaginda tutan ve bu nedenle oyun kuramayan bir oyuncu. Mevcut profilinde bu ozellikleri daha on planda.
Bu nedenle ikilinin profilinde ciddi bir sorun gormuyorum.