Yeni bir kamp sabahına uyanıyoruz , kamp yaptıgımız otelin lobisine iniyorum ve futbolcularımla birlikte kahvaltıya geciyoruz. Bugün hazırlık macımız eski bir dostla Emre Çolak'ın yeni takımı Deportivo.Aynı ciddiyeti sahaya yansıtıp maçı 2-0 alıyoruz.Maçtan sonra Emre ye yeni takımın da İsanya da başarılar diliyorum ve ayrılıyoruz.
Ertesi gün artık hazırlık kampımızın son maçına çıkmak için hazırlanıyoruz ama Takımda bir yorgunluk ve son gün oldugu için bir rehavet seziyorum.Acilen bütün futbolcularımı toplayıp "Arkadaşlar bu son hazırlık maçımız lütfen rehavete kapılmayalım önümüzde ki hafta Beşiktaş'la çok önemli bir kupa mücadelemiz var" diye hatırlatmama rağmen takımın savunması aksıyor ve yorgunluk baş gösteriyor 2 tane gol görüyoruz kalemizde. Buna rağmen devre arasında yaptıgım ateşli konuşma takımı motive etmiş oluyor ki 3 tane gol atmayı başarıyoruz.
Bavullar toplanıyor. Otelden cıkısımızı yapıp ucagımıza gidiyoruz.Aklımda hep aynı soru geçen sezon mükemmel bir top oynayıp Ligi domine eden Kara Kartal'ı nasıl yeneceğiz. Hazırlık kampında karşıaştıgımız hiç bir takım Beşiktaş kadar güçlü organize bir ekip değil.Kafam da bu sorularla İstanbul'a gelip maçı beklemeye başlıyoruz.
Maç günü aklımda Kurt Hoca Şenol Güneş'in nasıl bir kadro kuracağını düşünerek uyanıyorum ve aniden çalan telefonumu açıyorum. Telefondaki ses Orhan Atik Hoca'dan başkası değil.Sesi üzgün.Bana Bruma nın bu maçta forma giyemeyecegini 1 - 1,5 haftalık bir sakatlık problemi yaşadıgını söylüyor ve bütün planlarım altüst oluyor.Çünkü Beşiktaş karşısında en güvendiğim futbolcularımdan biri Bruma , onun hızından adam eksiltmesinden faydalanmak istiyordum ama olmuyor. Acilen alternatif isimler üzerinde düşünüyorum.2 Futbolcu arasında kalıyorum Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin. Ancak geçen sezon ki performansını göz önüne alınca maça Yasin le başlamayı daha uygun görüyorum.
Maç başladıgında normal olarak Beşiktaş kontrolü ele alıyor ve orta sahaya hükmediyor.Aksi gibi Bruma yerine tercih ettiğim Yasin 29'da sakatlanarak yerini Sinan a bırakıyor.Her an gol yemeyi beklerken bir mucize oluyor. Orta saha da pas arası yapan De Jong vatandaşı Sneijder i topla buluşturuyor ve Sneijder Çapraz koşu yapan Eren Derdiyok un önüne Beşiktaş defansının arasından topu gönderiyor.Kaleci ile karşı karşıya kalan Eren durumu 1-0 a getiriyor. Yeni transferimizin gol attıgını görmek beni çok mutlu ediyor. Ancak ilerleyen dakikalarda yine mahkum bir oyun oynuyoruz. İlk yarı 1-0 önde soyunma odamıza gidiyoruz. İkinici yarının başında bu sefer başka bir yeni transferimiz Serdar Aziz Caner Erkin 'i ceza sahası içinde düşürüyor ve Hakem penaltı noktasını gösteriyor. Topun başına geçen Aboubakar durumu 1-1 e getiriyor.Beşiktaş bastırdıkça bastırıyor ama kalecimiz Muslera kurtarışlarıya bizi oyunda tutuyor.Artık maçın son dakikalarına gelindiğinde maçın uzatmalara gideceğini tahmin ediyorum.Ancak sahneye 86.dk da yine Eren Derdiyok çıkıyor ve skoru güzel bir kafa vurusuyla 2-1 getirip maçı bize kazandırıyor.
Sezona Süper Kupa Zaferi ile başlıyoruz.Bu Dursun Başkana verdigim sözün ilk adımı. Alınacak bütün kupalara talibiz. Maçtan sonra futbolcularıma 2 gün izin veriyorum çünkü Sezon açılış maçını zorlu bir rakiple yapacagız. Abdullah Avcı'nın öğrencileri Başakşehir.