-
Her sene olduðu gibi gittik yine aldýk oyunu. Büyük beklentilerim yoktu açýkcasý ama bu kadar kötü olacaðýný da beklemiyordum.
1- Rakibin ceza sahanýza paralel, yerden yaptýðý ortalarýn %80'i gol oluyor.
2- Ceza sahasýna çapraz bölgelerden kullanýlan serbest vuruþlarýn çoðu gol veya penaltý oluyor.
3- Çoðu üst düzey kalecinin kariyeri boyunca 1-2 kere yiyebileceði þanssýz golleri senede 1-2 kez yiyor kaleciniz.
4- Hýzlý baþlayýp 2-0 hatta 3-0 öne geçtiðim maçlarýn çoðu ýzdýrap oluyor, rakip kim olursa olsun illa gol veya goller buluyor.
5- Sakatlýklar konusunda hala biþey yapýlmamýþ özellikle önemli maç trafikleri öncesi veya bir yarý final&final maçý öncesi illa çok önemli bir oyuncunuz gidiyor. Hatta biri sakat veya cezalýysa o pozisyonun rotasyon oyuncusunun baþýna geliyor nedense bu sakatlýklar. Ýlk senemde 5-6 hafta 23A'da oynayan, top toplayýcý yapmayacaðým adamý koymak zorunda kaldým kaleye.
6- Oyuncularýn kulüpten ayrýlma istekleriyle uðraþmaktan resmen takýmý toparlayamýyorsunuz.
7- Taktiklerden verim almak daha zor bir hale gelmiþ. Özellikle DMC'siz taktikler uzun vadede pek baþarýlý olamýyor (üst düzey bir takým deðilseniz veya o duruma gelmemiþseniz)
8- FIFA17'yi full ayarlarda online oynamama raðmen FM17'de maç esnasýnda az da olsa takýlmalar hissediyorum, daha düþük sistemlerde sýkýcý olabilir.
diye uzar gider, geçen seneyi de yorumlasam bunlarý yazardým muhtemelen seneye de bunlarý yazýcaz ama tabi ki yine alýcaz oyunu çünkü FM benim gibi bir çok insan için bir oyundan fazlasýný ifade ediyor.
Artýlarý yok mu? Tabi ki var;
1- Sosyal medya olayýný sevdim, her maçtan ve transferden sonra yorumlarý okumak keyifli oluyor, ileriki serilerde bu özelliðin daha çok geliþeceðini düþünüyorum.
2- Transfer ücretleri eski seriler gibi çok uçuk deðil. Kulüplerle anlaþmak daha kolay, özellikle kiralýk oyunculara opsiyon koymak daha kolay hale gelmiþ.
3- Çoðu oyuncu menejerinin maaþ görüþmesinden önce kariyer görüþmesi yapmasý hoþ olmuþ.
Dediðim gibi çok büyük beklentilerim yoktu zaten oyunla ilgili lakin 10 üzerinden puanlamak gerekirse þimdilik puaným 6/10 o da güzel günlerin hatýrýna
Mesaj Yetkileri