aynı sorunu bende yaşadım. 4-1-2-3 oynatıyordum takımı. Dört defans, bir DMC iki MC, AMR ve AML önünde tek santrafor şeklinde bir taktikti. sizinde belirttiğiniz gibi sezonun ortalarına doğru taktiğim sorun yaratmaya başladı. Pozisyon üretmede, gol yollarında sorunlar yaşadım, defansta açıklar verdim. Oyuncu transferleriyle genişliği düşürmekle buna çözüm bulmaya çalıştıysamda başarılı olamadım. Radikal bir karar alarak bu oyunu oynadığım dönemlerden beri ilk defa 3'lü defans oynatmaya başladım ve başarılı oldum. 3-1-4-2 taktiğiyle 3-4 sezon üst üste çok değişiklik yapmadan oynadım ve bu taktik takımıma gerçekten iyi geldi. Forvet oyuncularımı yaratıcı ve yardımcı olmak üzere oynattım. Takımımı geniş oynattım, defans çizgisini çok olmasada önde tuttum. Defansta boşluklar vermemek adına sıkı markajı kaldırdım, presi sadece ortasahadaki oyuncularıma yaptırdım. Kanatlarımı hücuma dönük oynattım. Ortasahamda savaşçı bir ortasaha dmc'de ise o bölgeyi toparlayabilecek top kapabilecek güçlü ve dayanıklı bir oyuncu oynattım. En sevdiğim oyun olan bek oyunundan feragat ettim ve şuan gayet memnunum. MC'lerden birini yaratıcı bir oyuncuyla oyun kurucu veya serbest oyun kurucu olarak oynatabilirsiniz. Kaleciniz libero kaleci olursa araya atılan uzun toplara çıkıp tehlikeyi önleyebilir. Oyun bir noktada bizi radikal değişiklikler yapmaya mecbur tutuyor diyebiliriz.

Ayrıca takımın moralini yüksek tutmanızıda tavsiye ederim formda oyuncularınızı sık sık övün belli aralıklarla takım konuşmasını yapın. Kaptanınıza durumu sorun v.s gibi şeylerle oyuncularınızı takıma daha fazla adapte edebilirsiniz..