-
taktiğinizi yapmadan evvel takımınızı ne kadar tanıyorsunuz? asıl önemli olan bu.
takım raporu/kıyasla bölümünden mevkilere bakıp, hangi özellikler lig standartlarının üzerindeyse taktiğinizi ona göre oluşturun.
mesela resimde savunma hattının neler yapabileceğine bakalım.
- lig standartları için gayet hızlı stoperlere sahibim. bu yüzden savunmamı ileride kurabilirim. bu orta saha oyuncularına da iyi anlamda yansıyacak elbette.
- defansımın tackling'i yine lig seviyesinin çok üzerinde, ancak saldırganlık seviyesi de lig seviyesinin üzerinde olduğu için topa dal yerine ayakta savun komutu verdim. ciddi miktarda kart görmekten kurtuldum bu sayede.

orta sahaya bakalım...
orta saha oyuncularımın pas, uzaktan şut, vizyon, takım oyunu, top kapma ve karar alma özellikleri lig seviyesinin üzerinde.
- bu yüzden formasyonu aynı olan 2 taktik oluşturdum. birisi ana taktiğim, diğeri de önemli maçlarda gol bulduğum anda top çevirebileceğim bir taktik.
- ilk taktik, orta sahayı hızla ekarte eden ve yüksek tempo ile topu rakip yarı sahaya hızla taşıyan, aynı zamanda şut özelliğinin hakkını vermeleri için de, ''kaleyi gördüğünde vur'' komutunu verdim. bunun da çok ekmeğini yedim. bazı maçları ilk yarıdan bitirdim.
- diğer taktiğimin teması ise pas ve vizyondan oluştu. tempoyu düşürüp oyunu rölantiye aldım. savunma yine önde, maksat rakip yarı sahada pas çevirelim olabildiğince.

bu ikisini atmam yeterli olur bence sizin için. forvete de geriye gol atmak kalıyor zaten 
son olarak fiziksel, zihinsel ve teknik verilere de bakmanız gerekiyor taktiği tam anlamıyla oluşturabilmek için. mesela konsantrasyon özelliğinin ortalamasını düşüren oyuncular varsa, lig seviyesinin ortalamasından düşersiniz. o oyuncuları gönderip konsantrasyonu yüksek oyuncuları transfer etmeniz gerekebilir. sadece örnek.
şimdi takımımı tanıdıktan sonra yaptığım taktik ile neler yaptığıma göz gezdirelim. çok birşey değil ancak yarım sezon için iyi sayılır...
öncelikle taktikler...

uefa avrupa liginde 4 ön elemeyi geçtikten sonra gruplara kaldım.
grubun kapalı kutusu beroe...

lille, west ham ile berabere kalsa dahi gruptan çıkıyorduk.
takımınıza göre taktik oluşturup, rakibe göre önlem alırsanız, oyundan da zevk alırsınız...
Mesaj Yetkileri