1 ile 30 arası toplam 63 sonuç

Konu: Football Manager 2017 | Beşiktaş

Threaded View

1. Default

Merhaba arkadaşlar,
    97-98 sezonundan beri bilfiil oynuyorum. Steam çıktığından beri orijinal alıyorum. Son dönem iş güçten vakit buldukça oynuyorum. Oyun güncel. Beşiktaş ile başladığım sezonla ilgili tecrübelerimi yazayım.
    1 - Sezon başında teknik ekibi komple değiştirdim malumunuz. Asistanım Lindemann oldu.
    2 - Maddi durumu düzeltmek adına eski oyunlardan favorim Beck'i satıp yerine Monaco'nun wonderkid'i Almamy Toure'yi kiraladım.
    3 - Tosic'i kiraladım. Kerim'i kiraladım (oynatsanız efsane etkili oluyor bu arada ancak ihtiyacım yok henüz. Zira Olcay'ı gösterip satmak istiyordum ne kadar sevsem de...
    4 - Lautaro Martinez isimli wonderkid'i santrfor olarak kiraladım. (Cenk ve Aboubakar'ın toplamının 2 katı gol attı)
    5 - Sezon ortasında Olcay'ı 4.5 milyon Euro'ya Sunderland'e sattım.
    6 - Sezon ortasında Nuri Şahin'i satın aldım.
    7 - Oyuncu Tutorlarını komple ayarladım. Individiual trainingleri sistemime göre ayarladım. (ileride isteyen olursa detaya gireriz)
    8 - Genç oyunculardan kiralayabildiklerimi kiraladım.
    9 - Duran topları titizlikle ayarladım.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Taktik olarak 4-3-2-1 oynuyorum. Instructionlar: Wide / Slightly Higher / High Tempo / Short Passing / Komple kanat oyunu / Agresif / Oyuncular daha yaratıcı, serbest / Pass into space / Flexible Control futbolu

Aklıma geldiğiyle bu kadar. Her maç istisnasız kondisyona göre rotasyon yapıyorum.

Sonuç olarak hazırlık maçları dahil (real madrid'i 3-2 yendiğim) ligdeki ve kupadaki tüm maçları kazandım.) Açık ara en çok gol atan ve en az gol yiyen takım durumundayım. Şampiyonlar Liginde Bayern, Arsenal ve Basel ile aynı gruptaydım. Bayern ile evimde 0-0 berabere, deplasmanda 3-0 yenildim. Arsenal'e evimde 0-3 yenildim, deplasmanda 6-0 yenildim) Basel'i iki maçta da yendim ve UEFA'dan devam ediyorum.

Gördüğüm kadarıyla oyuncu rollerini doğru ayarlayıp rotasyon yaptığınızda ve maç öncesi ve maç içi konuşmaları doğru yaptığınızda derbiler dahil türkiye ligi çerez gibi kalıyor. Yalnız Şampiyonlar Liginde güç farkı taktiğin önüne geçiyor.

Oyunculara gelirsek Lautaro, Quaresma takımı taşıyor. Aras aşırı etkili. Duran toplaraşırı etkili. Taktiğimde hemen her maç penaltı kazandım ancak penaltı atan oyuncularımız ne kadar özel çalıştırırsan çalıştır penaltı kaçırabiliyor. Kimi denediysem tam verim alamadım. Cenk ve Aboubakar'ı çoğunlukla solda inside forward olarak kullanıyorum.
    Orta sahada asıl taktiğim Oğuzhan (Advanced Playmaker / support), Gökhan İnler( Deep Lying Playmaker / defend) Arkalarında Atiba( DMC / support şeklinde) Tabii sürekli Nuri Şahin, Veli, Necip döndürüyorum. Her seferinde tıkır tıkır işliyor.
    Defansta Sol ve Sağ Bekleri Full back olarak ayarladım. Göbek ise central defender olarak.
    Sezon bitince screenshot atarım. Şu anda eldeki malzeme ve kırılgan mali yapıyla yapılabilecekler bunlar. Ayrıca Fabri sakatlanana kadar hiç gol yemedi. Yediğim tüm goller Tolga'nın. Fabri'yi train ederken sweeper kaleci train edip taktikte o şekilde oynatın.
    Aklımda olanlar bunlar. Eve gidince sorusu veya önerisi olan varsa konuşuruz arkadaşlar.

Edit: Caner, Talisca ve Fabri sakat olduğu için henüz tam test edemedim. Sezon başında Talisca Advanved Playmaker support oynatıyordum. Gol ve asistleri vardı. Sezon sonu komple analiz yaparız. UEFA'da çeyrek finaldeyim bu arada. Ligi forse ettim.
    Last edited by inceci : 13.Ocak.2017 at 12:11

Mesaj Yetkileri