Quote Originally Posted by zigalkomaxim View Post
Simdi hikayelerini okuduktan sonra ilgimi cekti de baktim San Marino'nun nüfusu 33.000'mis. Buna ragmen 2 gruplu lig 15 takimin olmasi gercekten sasirtici. Ben de FM kariyelerimde kücük liglerden ve alt liglerden takim calistirmayi seviyorum. Özellikle bu takimlari alip 5-6 sezonda 1. ligin tepesine oynayan takima cevirmek cok zevk veriyor insana. Valla takiminla bir de Sampiyonlar Ligine katilirsan o zaman cok sasiracagim Bu amatör oyuncularin profesyonellige gecme isini nasil beceriyorsun? Ben yapamadim.
Evet az bir nüfusa sahip ama tarihi çok uzun bir ülke San Marino. Ligleri çok garib bir lig olduğunu söyleyebilirim. Sezon ortasında 40-43 günlük bir tatil oluyor. Ligi lider bile bitirsen iki grubun ilk üçleri play off da oynuyor. Yenilen bir tur daha oynuyor. Yani benim geçen seneki namağlup ligi bitirmeme rağmen son final de 2-1 yenilip şampiyonluğu verebiliyorsun.
Şampiyon olan ŞL de liğ ikincisi ve San Marino Kupasını alanlar AL de mücadele ediyor. Tabi iki kupayı da aynı takım alırsa lig 3. AL ye gidiyor. 4,2 M TL kasamda para olmasına rağmen başkan profesyonel yapmadı. Yani biz hala amatör olarak mücadele ediyoruz. Şu anda kasamda 3,2 M TL var. En az 2 sene sonra oda Avrupa kupalarına katılabilirsek profesyonel olabiliriz. Hem ŞL de hem AL de ilk turlarda galiplere değil de elenenlere para veriyorlar. ŞL lede ilk turda elendiğin de kasana yaklaşık 1,7 M TL para giriyor. Zaten senin kulüp profesyonel olduktan sonra sözleşme önerdiğinde oyuncularında profesyonel olurlar.