FİNAL

UEFA AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONU FENERBAHÇE !

Kaan Ayhan o füzeyi gönderdiğinde şampiyon olacağımızı hissetmiştim. Muhteşem bir sezon oldu ve çocuklar harika performanslar gösterdi.

Şampiyonluk Sonrası Yorumlar

Kicker Avrupa Ligi İncelemesi

Demekki neymiş futbolu isim oynamıyormuş. Kaan Ayhan'ı kadroya kattığımızda burun kıvıran Fenerbahçe taraftarları Kaan'ın füzesi gol olunca deli gibi sevindiler. Kim derdi ki o beğenmedikleri Kaan Fenerbahçe'ye Avrupa Ligi şampiyonu apoleti takacaktı !

Sezon boyunca takımı bir maestro gibi yönettin. Fiorentina'da beraberken İtalya Kupası finalinde kaybettiğimiz Juventus'tan intikamımızı aldık. Finalde de olmanı çok isterdim ama o da senin nazar boncuğun olsun. Keşke biraz genç olsaydın. Belki yollarımızı ayıracağız seninle. Ama ben Juve'ye o 30 metreden attığın füzeyi ve Juventus kalecisi Anthony Lopes'in çaresizliğini ömür boyu unutmayacağım !

Seni unuttum sanma küçük adam ! Unutmadım seni 1.62 boyun var belki ama final maçında izlediğim dev gibi heybetli bir adamdı !

Fiorentina'da Abdou Diakhate neyse Fenerbahçe'de o sendin ! Başlı başına bir takım, takımın kalbi, canı, yüreği, dinamosu..

Tecrübenle çok şeyler kattın. Herkes takımdaki en zayıf halka olarak seni gösteriyorlardı. Ama bilmiyorlardı ki Cillessen ve Fenerbahçe küçümsemeye gelmez !

Avrupa'daki çoğu maç senin sayende geldi. Avrupa Ligi'nde 8 asist yaptın 6 kez maçın adamı oldun. Adı üstünde değil mi maçın adamı ! Adamın hammaddesisin !

Sıkışan Beşiktaş maçını sen açtın Juve'ye öldürücü darbeyi sen vurdun. İyi ki bizimlesin !

Avrupa'da takımı, beni, yönetimi hatta taraftarları bile sırtına aldın. Avrupa Ligi'nde 13 gol ligde 12 gol attın. Bu başarıdaki en büyük pay senindir !

Yüksek bonservis bedeli ödedik senin için. Ama sonuna kadar hak ettin. Gizli kahramandın ve işini her zaman profesyonelce yaptın. Defansta ne zaman eksik yakalansak ya da son bir müdahele olsa ne olsa Thiago var dedim !

Takıma en son sen katıldın. Fakat kırk yıllık Fenerbahçeli gibi oynadın. Senin geriden oyun kurduğun, takım arkadaşlarına ve bana verdiğin güveni hissetmek ve izlemek harika birşey !

Gençti, hırsıydı, hırçındı. Herkes de bir acaba vardı sana güvenen tek bendim çocuk. Fio'da alamamıştım seni ama iyi ki burda yolumuz kesişti !

Veee sen tereyağından kıl çeker gibi top çalan, sıkışan oyunu açan, rahatlatan ve o muhteşem füzeleri rakip kalelere yollayan. Hakkını helal et çocuk. Yalan değil DEVRE ARASINA KADAR ben bile inanmamıştım sana !

Yıllardır kariyer yaparım. Fio'da da bunu hissetmiştim biraz ama buradaki kadar değil. Bu kadar takımla bütünleştiğim, içime sinen, mücadele eden oyuncularla bilgisayar başında beraber savaştığım başka bir kariyer daha olmadı sanırım.