Quote Originally Posted by sherryy
Sitede büyük harflerle yazmak yasak.bunu başkalarına söylemeyi biliyonda bir de sen uygulasan
Mizahla ilgili bir konu açtın seni tebrik ettim güzel olmuş dedim.Güncel konularda bir akrabanın vefat ettiğini yazdın.bende sana başsağlığı diledim.bunlar doğru şeyler.İyi yapanın iyisini her zaman söylerim
Ama hala inancım odur ki sen hala at gözlükleriyle bakıyorsun dünyaya.Kendi görüşlerinden başka görüşleri direk ters görüş olarak görüyorsun.Ve ya sana böyle diyeyim anlatmak istediğin bir konu hakkında doğru söylüyorsan bile bunu söyleyiş tarzınla doğruluğun yanlış oluyor.

Mesela bu mesajında işte milletin neden doğuda hizmet yapmak istemediğini anlatmak istemişsin ama yanlı anlatmışsın.Bende sana böyle bir düşünce olamaz dedim.Ama sen orda o olayı böylede anlatabilirdin"Mesela bir kızı veya erkeği düşünün büyük bir şehirde ailesiyle beraber oturuyor.İstediği gibi gezip eğlenebiliyor.Rahatı yerinde.Bu kişi üniversiteyi bitirdi öğretmen olarak doğunun bir köyüne tayini çıktı".Böyle bir şey dersen o söylediğin doğru olur.Çünkü bu kişi orda rahat bir yaşama alışmış.Ama doğuda alternatifler yok.İstediği vakitte istediği yere gidemez.Yaşam standartları iyi bir seviyede değil.Hayatı boyunca kaloriferli bir evde oturmuştur.daha soba varmı yokmu onu bilmez.Böyle kişiler için doğu görevi tabi zor gelir.
Ama sen yok aşiret ağası falan diyerek inceden de olsa doğu insanını barbarlıkta falan suçlamışsın.bunlar olmadımı evet oldu aşiret ağasını kurtaramadığı için öldürüldü.Bunlar oldu.Ama bunlar Türkiyenin her yerinde oluyor.Bence istanbulda yaşamak doğudan daha zor.Bizim eski ev sahibiyle muhabbet ederken çok güzel bazı şeyler demiştii"Ben vanda görev yaparken kapı penceremi açık bırakarak yatardım.ama denizlide bunu yapsam ne war ne yok götürürer"diyordu.İstanbulda sokakta gece yürünmüyor.Her yer tinerci,kapkaççı,travesti kaynıyor.
Bir de doğuya gelenlere söylenen biir laf vardır.Doğu turuna çıkacakmışsın söyleyeyim"İnsan buraya ağlayarak geldi.Ben burda nasıl yaşacam diye.Ama giderken yine ağlar.Bu insanları bir daha nerde bulabileceğim diye".
Evet söylediğin konular doğru ama söyleniş tarzın ve biçimin değişik ve yanlış
Bir nokta daha var sen ban imzamda che ile ilgili bir link olduğu için beni tkpli yaptın.ben sana tkpli olmadığımı söylesem bile sen bir türlü bunu kabullenmedim.Ben her türlü güzelliğin arkasındayım.Benim sizin ocaklardan da arkadaşlarım var.Kimi çok delikanlıdır.Kimide sende bilirsin bazıları arkaları sağlam olsun diye ocağa girerler.işte kimide böyledir.Ben hiç bir zaman sizi düşman görmedim.Ev arkadaşımın babası miliyetçi bir adam ve 82 zamanını da iyi biliyor.eğer ben sizi düşman bilseydim babsı milliyetçi birisiyle aynı evi paylaşmazdım demi?

iide cheyi genelde yüzde 99 ihtimalle kominizm felsefesinin savunurlar.o yüzden ben sana öyle dedim.bak ben doğu insanını hiçbir zaman barbar diye nitelendirmeim.ama böyle olaylar aşırı fazla orda istde yok mu orda da var ama doğudakinin yarısı kadar bile deildir.
ben çok açık görüşlü bir insanımdır aslında.örnek vermek gerekirsem.chenin hayatını babasının mühendis olduğunu biliyorum hatta kominist imam adlı kitabıda yücelin tavsiyesi üzerine okudum.
birde demişssinki sitede büyük harf kullanmak aysak.bu kuralı biliyorum.ama YÜCE ATAMIZdan bahsederken ben büyük harf kullanırım.buda pek ihlal sayılmaz...