Quote Originally Posted by martymcfly View Post
Hatırladığım kadarıyla Culio zamanında cariello oynuyordu. Sağda kim vardı unuttum Ayhanlı kadro.
Mazella diyince İniesta geliyor hemen.
Yalnız segundo valenteyle regista çok benzer geliyor bana, tanımları okuyorum ikisi de öne çıkmayı seven roller. Segundo skora baya katkı yapıyor ama.
Regista bir oyun kurucu. Bu nedenle de kendisine oldukca fazla ozgurluk taninan ve oyun kurucu oldugu icin hucuma cikarken oyuncularin topu mutlaka kendisine verecegi bir oyuncu.

Besiktas'tan ornek vereyim.
2 DM'li 4231 oynarken Atiba/Oguzhan ikilisinde Oguzhan'a Regista rolu verilir. Oguzhan hucumda ileriye cikar ve oyunun odak noktasidir, top ona verilir ve top dagitimindan Oguzhan sorumlu olur.

Atiba/Medel ikilisinde ise bir oyuncuya (bence Atiba daha uygun) Segundo Volante rolu verilir. Bu oyuncunun esas gorevi defansiftir ama taki hucumda oldugu zaman destek vermek icin ileriye cikar. Oyun kurma konusunda Regista gibi birinci aktor degildir. Yaratma konusunda birinci aktor daha onde oynayan bir Advanced Playmaker, Enganche, veya Trequartista olur.

Regista kullanildiginda ise onde AP/EN/TQ gibi roller kullanilmaz (aksi takdirde Regista'dan rol calarlar) bunun yerine daha hareketli oyuncular tercih edilir.