1 ile 30 arası toplam 82 sonuç

Konu: Football Manager 2018 | Fenerbahçe

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Senden kuvvetli rakibe karsi: Counter + Structured
    Benzer seviyedeki rakibe karsi: Standard + Flexible
    Senden zayif rakibe karsi: Control + Fluid

Aslinda cok ozel bir anlayis istemedigin icin bu usttekiler zaten her takim icin standart olan tercihler.

Oyun kurucun icin Regista olabilir (topu ayaginda biraz daha fazla tutar) veya deep lying playmaker olabilir.

Ondeki 3'luye IF/W/AM rollerini tercih edebilirsin. IF daha cok pas ve sut dener, W daha cok orta yapmayi dener ve arka direkte gol arar, AM ise her isi yapan, savunmaya da destek veren bir rol.

Santraforun rakip savunmayi dagitmasini istiyorsan AF bence en dogru rol. Savunmanin arkasina kosu da dener, topu alip rakibin ustune de gider.

Tempoyu biraz daha hizli tutarak oyuncularinin rakibi daha gafil avlamasini hedefleyebilirsin.
    Abi direktifler için fikrin nedir? Ayrıca geniş veri tabanlı oyun kurdum fakat önder özen ve roland kochu oyunda göremiyorum. Sebebi nedir?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    Abi direktifler için fikrin nedir? Ayrıca geniş veri tabanlı oyun kurdum fakat önder özen ve roland kochu oyunda göremiyorum. Sebebi nedir?
    Benim icin direktifler rakibin oyun tarzina gore degistirilmesi gereken tercihler. Genelde maca oldukca yalin bir taktik ile baslayip, rakibin oyununa gore degisiklikler yapmayi tercih ederim.

Ornegin rakip onde basiyorsa israrla geride pas yapmaya calismanin bir anlami yok bence. Rakip baski yapiyorsa, arkada bosluk birakiyordur. Bu boslugu degerlendirmek yerine ille de pas yapmaya gerek yok. Veya rakip kendi yari sahasina cekilmistir ve hucuma cikma niyeti yoktur, ileriye uzun paslarla oynamanin bir anlami olmaz.

Veya rakip sahaya genis yayilmistir, benim cok dar oynamayi tercih eden oyun tarzimin kanatlarda cok fazla alan birakmasina izin vermemem gerekir. Veya rakip cogunlukla merkezden hucum etmeyi ve beni oradan delmeyi tercih ederse buna onlem almam gerekir.

Yani ben tek bir oyun tarzina bagli kalarak oynayan birisi degilim. Kafamda kadromun asagi yukari nasil oynamasi gerektigine dair bir planim tabii ki vardir, bunu da zaten eldeki oyuncularim belirler, geri kalanini ise rakibimin oyun tarzi belirler.

Onder Ozen ve Roland Koch'un olmama nedeni buyuk ihtimalle itibar degerlerinin dusuk olmasidir.

Mesaj Yetkileri