-
@perpetua
Abi Karius'un profiline bir göz atman mümkün mü?
Mesela bana Karius'un Muslera'dan iyi olan özellikleri neler deseler düşünmeden hava topları, oyun kurma becerisi (buna pas, vizyon, oyun başlatma gibi özellikleri dahil edebiliriz) ve birebirleri derim. Ama profillere baktığımda Muslera'nın bu yazdıklarımın çoğunda da Karius'tan daha önde olduğunu görüyorum.
Evet Muslera çok iyi pozisyon alan, iyi sezgileri olan bir kaleci. Konsantrasyonu yüksek ve refleksleri sağlam. Ama yukarıda yazdıklarım konusunda Karius'tan önde değil diye düşünüyorum. Muslera'nın profiline açıkçası çok itirazım yok. Gayet yerinde olmuş. Ama Karius'un yukarıda saydığım özelliklerinde artışa gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. FM 19'da 14 olan hava topları özelliği ne oldu da 3 puan birden düştü mesela? Ayrıca evet Karius çok yüksek konsantrasyonla oynamıyor belki her maçı ama bunun profile yanlış yansıtıldığını düşünüyorum. Karius gününde olunca gayet yüksek konsantrasyonla oynayan bir kaleci. Ama sürekliliği yok. Mesela Muslera 10 maçın 8'inde %100 performans ile oynayıp diğer 2 maçta da vasat-vasat üstü performans gösteriyor. Sezonda belki 1-2 maçta kötü oynuyor. Karius'un konsantrasyon özelliği yükseltilmeli. Sürekliliği kaç girilmiş bilmiyorum ama belki oradan dengelenebilir.
Mesaj Yetkileri