Raşit hoca farkı
Timsah, nihayet Turkcell Süper Lig’deki dördüncü maçında taraftarını sevince boğdu.

NTVSPOR - Devrim ÇETİN
Güncelleme: 19:00 TSİ 29 Ağustos 2006 Salı

Aslında maça giderken herkes umutluydu. Raşit hoca, futbolcular ve yönetim. Hepsinin ağzından tek bir cümle çıkıyordu o da galibiyet. Raşit hoca bu maçın baş mimarlarından. Oyuna çok iyi müdaheleler yaparak skoru lehine çevirmeyi başaran sayın Çetiner, ilk yarıda hiç bir varlık gösteremeyen Sinan Kaloğlu’nu çıkararak yerine Orhan’ı, golü yedikten sonra maçın kahramanlarından Pancu’yu ve akabinde de son golün sahibi fırsatçı Burak’ı oyuna dahil ederek kararlarının ne kadar doğru olduğu ispatladı. Cefakar Bursaspor taraftarı az sayıda olsa da tribündeki yerini almıştı. Maçtan sonra mağlup takımın seyircisinin Bursasporlu futbolcuları alkışlaması bugünlerde mumla aradığımız fair play dersi veriyordu tüm Türkiye’ye.

İSTİKRAR YAKALANMALI

Şimdi Bursaspor için daha da zorlu bir dönemeç başlıyor. Bu takım yavaş yavaş oturmaya ve takım oyununu benimsemeye başladı. Bundan sonra gereken istikrar. İstikrar yakalandığı taktirde özlenen Bursaspor’u taraftarı izleyecektir, hem içeride hem dışarıda. Ayrıca yıllardan beri süre gelen deplasman fobilerini şimdilik bir maç da olsa kırmayı başardılar ama devamının gelmesi lazım.

Başarı bekleniyorsa istikrar kaçınılmazdır. Artık öyle her mağlubiyetten sonra “Ahmet Dursun, Seba gitsin” misali hoca gitsin, başkan gitsin, futbolcu gitsin demeden yönetimin en yakın zamanda teknik kadroya bu güveni vererek uzun süreli bir teklif sunması gerekmektedir.

Kayserispor ve Vestel Manisa’nın yakaladığı müthiş form grafiği diğer Anadolu kulüplerinin de iştahını kabartmaya başladı. Anadolu’dan 2’nci bir şampiyon çıkacaksa bu niye Bursaspor olmasın? Bunun için gereken her şey var. Ancak başta da söylediğim gibi kongreden kongreye yönetim değişmemeli, her kötü sonuçtan sonra hoca değişmemeli ve taraftar her zaman olduğu gibi desteğini eksik etmemeli. Hangi Anadolu takımının maçında 20 bin seyirci geliyor? Ancak ve ancak büyüklerle oynadıkları maçta geliyor. Bursaspor ise kardeş kulübü Ankaragücü ile oynadığı maçta bile 20 bin seyirciye oynuyor. Bunun kıymetini herkes bilmeli, bunu kimse gözardı etmemeli. Şunu iddia ediyorum ki, 40 bin kişilik stad olsa, takım da her sezon şampiyonluk mücadelesi verse o stad bile Bursaspor taraftarına yetmeyecektir.

PANCU SAHNEYE ÇIKTI

Daniel Pancu’yu, sezon başında Bursaspor’un belki de en önemli transferlerinden biri diye düşünüyordu herkes ama tabii ki bazıları için de kapalı kutuydu. Geçen sezon kiralandığı Rapid Bükreş’te kaç maç oynamıştı, kaç gol atmıştı bilen yoktu. En azından Bursaspor’u takip eden taraftarlar ve bazı yazarlar bir tereddüt içindeydi. Romen oyuncu Rize deplasmanında Pancu’nun kim olduğunu 25 dakikada gösterdi tüm kamuoyuna. Pozisyonlar buldu, kaleyi yokladı ve birincisi kornerden, ikincisi sağdan yaptığı orta ile galibiyetin Raşit hoca ile birlikte mimarlarındandı. Sakatlığı tamamen geçti mi bilmiyorum ama Pancu Bursaspor için çok büyük bir kazanç. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacaktır, kimsenin şühpesi olmasın.

TARAFTARDAN DUYARLILIK DERSİ

23 Mayıs 1986 Samsun, Çarşamba Porsuk köyü doğumlu Ramazan Okur adlı genç kardeşimiz, vatani görevini yaptığı Bitlis’te 13 Temmuz günü İlgeçiş köyü yakınlarında devriyeden dönerken uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu 4 arkadaşıyla birlikte şehit düşmüştü. Bursa Osmangazi Emek mahallesinde oturan şehit Ramazan kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. 4 Eylül Pazartesi günü şehidimiz Ramazan’ın ailesine yanında olduğumuzu göstermek, ailenin acısını biraz da olsa paylaşabilmek ve bizler de artık sizin evladınızız diyebilmek için www.bursasporluyuz.net sitesi tarafından moral yemeği düzenleniyor. Tüm basın mensupları, yönetim ve futbolcular bu yemeğe davetli. Sağolsunlar beni de davet ettiler ama hafta içi ve hele hele Pazartesi olması sebebiyle büyük ihtimalle gidemeyeceğim. Nazik davetlerinden dolayı tüm site mensuplarına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum

Taraftarın görevinin sadece tribünde takımını desteklemekten ibaret olmadığını, aynı zamanda bu tip olaylara ne kadar duyarlı olduklarını gösterdikleri için Bursasporlu kardeşlerimizi tebrik ediyorum.