Taktiklerini gozden gecirmen gerekli.

Bu oyun artik sahaya 11 sur, dizilisi belirle takim kazansin turunden oynanabilen bir oyun degil. Mac icinde skora ve rakibin nasil oynadigina gore tempo dusurmek, oyunu yavaslatmak, dizilisi daraltmak, bazi oyuncularin ileriye cikmamasini saglamak gibi taktik degisikliklerine basvurmak gerekli.

Bunun basit kurallari vardir. Eger takim onde ise sag ve sol bekin ataga katilmasi azaltilir, forvet oyuncularin daha fazla yaraticilik verilir. Defans cizgisi arkada bos alan birakmamak icin biraz geriye cekilir, tempo dusurulur, oyunculara zamandan calmalari icin tembih edilir, oyuncularin birbirine biraz daha yakin oynamasi saglanir. Rakip defansin oyunun ofansif yonune fazla dahil olamamasi
icin forvet sayisi arttirilir.

Geride oldugunuz zaman rakip takimin forvet oyuncularinin nasil oynadigina gore defans cizgisi one/geriye alinir. Biraz daha genis bir dizilis benimsenir. Bazi durumlarda orta sahadan rakip ceza sahasina kosular yapan oyuncularin markajinin daha zor olacagi goz onune alinarak tek forvete donulur. Kanatlar daha fazla kullanilir, sag ve sol bekler ileriye daha fazla cikip forvete destek olurlar. Bitis dudugunun ne kadar yakin oldugu goz onune alinarak tempo yukseltilir veya dusurulur (eger bitime cok zaman varsa, tempo yukseltmek sadece top kayiplarini cogaltacaktir....) vs. vs. vs.

Quote Originally Posted by h@ydar

arkadaşlar görüosunuz ki 31 dk 7-0 ve ilk yarı 9-0 bitti

ama ikinci yarı bi gol bile atamadılar yaw neden acaba??
Belli bir skordan sonra takimlar maglubiyeti kabul eder ve daha buyuk fark yememek icin defansa cekilir.