Transfer dönemi bitti, yeni sezon tam anlamıyla başlamış oldu. Kadrolar tam, artık analizler daha sağlıklı, eleştiriler daha isabetli.

Beşiktaş kadroyu neredeyse tamamen yeniledi, özellikle ortasaha yepyeni bir görüntü çiziyor. Kleberson-Burak-Ricardinho-Delgado nasıl bir ortasaha oluşturacak merak ediyorum. Burak sağ kanat ya da sağ iç pozisyonunu benimsemiş gözüküyor, ancak Ricardinho aynı benimsemeyi gösterir mi bilemiyorum. Bildiğim kadarıyla Ricardinho geçmişinde AM LC mevkisinde görev yapmış, sol kanattan çok sol iç oynayabilecek bir futbolcu. Ancak ortasahada asıl problem ön libero gibi gözükmekte. Kleberson tam anlamıyla bir ön libero değil, 2002 DK'da oynadığı sağ iç mevkisi ona daha yatkın, topları kesmekte çok başarılı değil.

Yedekte bekleyen Fahri Tatan bu kadroya konulabilir, ya da Koray ön liberoya çekilebilir, ki o zaman defansın göbeğinde kimlerin oynayacağı sorun olacak.

Tigana'nın tek forvet arkasında iki AM C (Delgado&Ricardinho) iki kanat (ki sol kanadın kim olacağı tamamen muamma) ve tek ön libero ile mücadele edeceğini düşünüyorum. bu formasyonda Kleberson'a diğer tüm oyuncuların iki katı kadar yük düşecek, ortasahadaki tek defansif futbolcu olarak kalıyor gibi (sol kanatta Allah korusun İ. Üzülmez oynamazsa tabii).

Kalan son yabancı hakkının devre arasında defansın göbeği yerine ön liberoya ya da gerçek bir sol kanada kullanılmak zorunda kalınacağı kanaatindeyim.