Originally Posted by
eGowiCh
Sekopej'e harfiyen katılıyorum. Özellikle Alex & Marcelinho kıyaslamasında, söylediklerine katılmaktayım.
Jean Tigana, bugün 18 SüperLig teknik direktörü arasında en çok maaş alan teknik direktördür. Baki'yi Ajax altyapısında yetişti diye aldırdı, ısrarla Delgado'yu aldırdı, sol bek istedi (G.Nery gibi) fakat yönetim Ricardinho'yu aldı, Bobo'nun bonservisi alındı, Nobre alındı vs.
Bir kere Bobo tamamen gereksiz. Nobre ve G.Güleç + Burak varken, Bobo kontenjanı gereksiz bir şekilde dolduruyor. G.Güleç'e de yazık ediliyor, geçen sene banko oynarken bu sene kulübeye mahkum.
Ricardinho ve Delgado'dan bir tanesi gereksiz. Hele ki Delgado'ya 5m € hiçbir Avrupa kulübü vermez, çok fazla bir ücret. Ricardinho'nun maliyeti çok az, Delgado ise çok fazla. Aynı tip iki oyuncunun toplam 6m €'ya transfer edilmesi yanlıştır. İkisinden birini almalıydı -ki bence Ricardinho doğru seçim-, bir de sol bek almalıydı.
Yıldırım Demirören "Brezilya Milli Takımının sol kanat oyuncusuyla anlaştık" demişti isim vermeden. Herkes Nery, Ze Roberto sanmıştı; fakat çok değişik bir isim çıktı ortaya. Sanırım Yıldırım Demirören'e, menajerler vasıtasıyla "Bu adam milli takımın sol beki" denildi ve Demirören de izlemeden transfer etti. Alex milli takıma neden alınmadı, çünkü Parreira Ricardinho'yu seçti. O mevki için iki alternatifi vardı, Alex ve Ricardinho... Ricardinho'yu seçti. Eğer Ricardinho sol bek olsaydı, Gilberto olmaz, Ricardinho olurdu milli takımda...
Koray'ın da ne kadar kötü bir stoper olduğunu sanırım görmüştür. Terim, onu milli takıma almamakla da haklıymış. O basit ıskayı Beşiktaş gibi büyük bir kulübün stoperinin yapmaması lazım. Genç olur, tecrübesiz olur, tamam derim. Ama bu adam genç değil, tecrübesiz değil. Öyle basit bir hata yaptı ve sonu gol oldu. E peki Runje ne yapsın, diğer stoperlerin (Gökhan Zan) günahı ne? Koray'ın yaptığı hata diğer stoperlere de mal edilerek "defans zayıf" denmemeli. Gökhan Zan çok iyi bir stoper, fakat Koray'ı görüyoruz ki yeterli değil. Ersen Martin'in attığı ilk golde de nasıl vurduruyor Ersen'e, anlayamadım. Öyle basit bir şekilde vurdurmaması lazım ona. Aynı şekilde ikinci golde de arka direkte 2 kişi bomboş kalıyor, bir kişi kovalıyor. Olacak şey değil.
Nobre gibi savaşan, Türkiye'yi bilen birini oynatmaması da hatadır. Bu adam ne yapıp ne eder gol atar, kafayla ayakla, en azından çabalar. Fakat bu adamı oynatmıyor Tigana..
Kleberson, Man Utd'den, 2002 DK'dan tanıdığımız Kleberson değildi hiçbir zaman. Olamadı, olamayacak da sanırım... Hiç maçın adamı olamadı şu ana dek, hiç çok faydası olmadı. Vasatın üstüne çıkamadı. Böylesine büyük bir yetenek, sanıyorum ki yanlış yerde oynatılıyor.
BJK'nin yabancı oyuncularından çekeceği var bence. Sanıyorum ki devre arasında gönderilecekler olacaktır.
Ayrıca bir kontenjan boşken, neden sol bek alınmadı (veya stoper), anlayamıyorum. Ricardinho sol bek değil, onu orta sahaya aldıysan, neden bir sol bek daha almıyorsun? Veya Koray yerine iyi bir stoper alınmıyor?
Jefferson ve Gökdeniz hayatının maçını oynadılar. Özellikle Jefferson'ın Musa'nın geri pasındaki muhteşem refleksi, çok güzel bir hareketti. Gökdeniz ise, driblinglerle ve paslarıyla maça damgasını vurdu.
Yattara olsa, kontrataklarda TS daha etkili olur ve farkı arttırabilirdi; zira BJK çok pozisyon verdi.
Beşiktaş, bu kadro ve oyunla Ali Sami Yen'de Galatasaray'dan tarihi bir fark yiyebilir.