kardes konuyu milli davaya cevirme biz sanki görmedik sene 2001-2002 cimbomun liverpool macı var fenerbahceli taraftarlar liverpoola basarılar diyerekOriginally Posted by NOT_ALONE
kameralara pozveriyordu yani bizde unutmadık neyse işimize bakalım
Fanatik Gazetesi Yazarı Gökmen Özdenak, kritik Bordeaux sınavı öncesi 4 soruda Galatasaray'ı mercek altında aldı... Sonuç ise gruptan çıkmak hayal...
Gökmen Özdenak, kritik Bordeaux sınavı öncesi 4 soruda Cim Bom’u mercek altında aldı:
“Galatasaray’ın Devler Ligi’nde başarılı olacağına inanmıyorum. Hatta üçüncü olup UEFA’ya gitmesi bile başarıdır. ‘Cim Bom Avrupa’da başkadır’ deniyor ama tecrübe yetmez. Olağanüstü mücadele lazım”
*** Ligde 5 maçta 1 galibiyet alan Galatasaray’ın, Bordeaux karşısındaki şansı nedir?
Galatasaray’ın, Devler Ligi’nde başarılı olacağını sanmıyorum. Üçüncü olup UEFA’ya gitmesi bile başarıdır. Deniyor ki, “Galatasaray, Avrupa’da tecrübelidir, ona göre mücadele eder.” Bunlar yetmez. Olağanüstü mücadele gerekli. Türk futbolunun genel bir zaafı var. Futbolcularımız, enerjilerini kaptırdıkları topu yeniden kazanabilmek için tüketiyor. Oysa Avrupa futboluna baktığınız zaman, ekol ve sisteme dayalı bir oyun oynandığını görürsünüz. Oyun disiplini, yardımlaşma, pas yüzdesinin yüksekliği ve rahat kullanılması, bizim Türk takımlarını bu tür rakipler karşısında demoralize ediyor. İşte Galatasaray böyle bir rakiple karşılaşacak.
*** Yaşanan sıkıntıda, Gerets ile futbolcular arasındaki bir problemin etkisi olabilir mi?
Eric Gerets ile oyuncular arasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama Gerets’in yönetimle inatlaştığı apaçık ortada. Bu çok yanlış ve ısrar etmesi halinde hem kendine hem de kulübe zarar verecek. Bence Carrusca’yı da bu nedenle oynatmıyor. Bu konuda haksız da sayılmaz. Milyonlarca Dolar verip geleceğin yıldızı diye Arjantin’den oyuncu getiriyorsunuz ama kendi altyapınızdan yetiştirdiğiniz gençlere aynı fırsatı tanımıyorsunuz. İşte bu büyük bir yanlış. Yabancı kontenjanı, takıma kesinlikle direkt katkı sağlayabilecek olan futbolcular için kullanılmalıydı.
*** Sarı-Kırmızılı takım bugünkü maça nasıl bir taktik ve kadroyla çıkmalı?
Sezon başından beri izliyorum, Galatasaray’da en büyük sorunun ve puan kayıplarının nedeninin son vuruşlardaki beceriksizlik olduğunu söylemek en doğru yaklaşım olur. Tabii Denizlispor maçı hariç. Gerets’in elinde geniş bir kadro var ve bütün hafta onlarla birlikte. Teknik kapasitelerini o biliyor. Ama maalesef doğru oyuncuları biraraya getiremiyor. Ben olsam, Bordeaux maçına defansın sağında Sabri, solunda zaten çok beğendiğim, genç yaşına rağmen büyük performans gösteren Ferhat’ta ısrarcı olurdum. Mehmet Topal’ın yanına ikinci ön libero olarak Ayhan’ı tercih ederdim. Solda Arda, ortada İliç, sağda Hasan ve tek forvet Ümit Karan’ı oynatırdım. Hakan Şükür’ün yaşı nedeniye yoğun tempoyu kaldırması mümkün değil. Devler Ligi’nde daha çok Ümit ile yola devam edilmeli. Burada önemli olan rakibin kim olduğu değil, sizin sahadaki yapınız, mücadeleniz, takım ruhu ve oyun disiplinidir. Bunu sağlamak için de oyunculara hafta içinde rollerini iyi ezberletmek gerekir.
*** Ali Sami Yen’de 30 bin kişiyi mi, Olimpiyat Stadı’nda 80 bin kişiyi mi tercih edersiniz?
Ben yok tribün uzakmış, yok tribün yakışmış türündeki görüşlere katılmıyorum. Siz iyi takımsanız, iyi mücadele ediyorsanız, saha hiç önemli değil. Stadın tek dezavantajı rüzgar alması. Belki bu olumsuz yönde etki eder ama aynı durum rakip takım için de geçerli. Fatih Terim dönemindeki Şampiyonlar Ligi maçlarında ben de vardım. Ortalama 67 bin kişiye oynadılar. Olağanüstü tezahüratın sahayı etkilememesi mümkün mü! Ama önemli olan, taraftarların birlikte organize olup akıllı tezahürat yapması. Maç başlamadan tribünlerin nefesini tüketmesi takıma fayda sağlamaz. Hiç akıllıca bir iş değil bu. Hakemi etki altına alabilecek pozisyonlarda, Bordaux takımının oyunu çirkinleştiren, sert hareketlerinde ıslıklarla tepki gösterilmeli. Islık uluslararası bir dildir. Bu mesajı taraftarın sahaya yansıtmazı lazım. Akıllıca, doğru zamanda ve hep birlikte... Ama maalesef futbolu bilmediğimiz gibi, tezüharat yapmayı da bilmiyoruz.
ben zaten bu adamın galatasaraylı olusundan süpheliyimmm
yakında görecek cimbomu yada yarın!!!!!!!!11

Alıntılı Yanıtla