-
07.Haziran.2005, 13:49
Ben yabancı bir Teknik adam gelsin isterim. Çünkü bu yerli TD furyasına biraz ara vermek gerekiyor. Sebebine gelince çok basit. Son zamanlarda yerli TD ler hep 4 büyük takımın etkisinde kalıyorlar. Bu yüzden diğer Anadolu takımlarında oynayan futbolcular gözardı ediliyor. Mesela Koray Avcı, bu adam Beşiktaşta oynadığından daha kötümü oynuyordu Denizlide ya da Tolga Seyhan Trabzona gelmeden önce kaç kere çağrıldı Milli Takıma, daha çok örnekleri var bunların. Gelecek iyi bir yabancı TD bence 4 büyüklerin kadrosuyla kısıtlamaz kendini. Belki bu yüzden çok eleştrilebilir ama uzun dönemde hem Milli Takıma hemde Süper Ligin kalitesine fayda sağlar diye düşünüyorum. Son olarak Lucescu geleceğine Ersun Yanal kalsın daha iyi derim ben. Futbol kazanmak için oynanır ama en önemli işlevi seyirliktir. Eğer göze hoş gelen, agresif, insanları coşturan bir oyun ortaya koyamazsan elde ettiğin başarılar çabuk unutulur. Örnek olarak yunanistan Avrupa Şampiyonu oldu ama hangimiz heyecanlandık şampiyonla oynayacağız diye. Lucescu gelipte bize Otto Rehhagel'in yunanistana oynattığı futbolu oynatacaksa dünya Şampiyonu bile olacağımızı bilsem istemem. Bir Brezilya'yı düşünün kupalarda başarılı olmadığı zaman bile popularitesini hiçbir zaman kaybetmemiştir ya da Arjantin uzun zamandır dünya Kupası maçlarında çok kötüler ama hepimiz Arjamtin futbolu denildiğinde ayağa kalkıyoruz.
Mesaj Yetkileri