-
Bu maçta aslında konuşulacak çok şey var ama hiç birinin önemi yok bence. Önemli olan kazanmaktı ve Fenerbahçe bunu başardı. Takım üzerinde çok büyük bir baskı oluşmuştu, 1-0 dan sonra bu baskının da etkisiyle yenilmeyelim psikolojisine girdiler ve atağı pek düşünmediler.
Kezman'ın çektiği 2 mükemmel şut var, bir de kalecinin üzerine attığı top. Ayrıca maç içersindeki oyunu takibi ve presi, mücadelesi beni çok çok çok mutlu etti. Anelka'dan sonra böyle bir forvet görünce insan ister istemez aşırı mutlu oluyor
Rakibe yaptığı pres, çaldığı toplar şahaneydi. Maçın adamıydı bence.
Aurelio'nun bu takım için ne kadar önemli olduğunu bugün anlamış olduk. Sessiz sedasız gösterişsiz kendi işini yapıyordu. Pek belli etmiyordu kendini ama yokluğu çok fazla hissedildi. Orta sahada ilk müdahaleyi yapacak adam yoktu o çıktıktan sonra. Umarım sakatlığı fazla ciddi değildir.
Rüştü'ye gelince son 3-4 senenin en iyi oyununu oynadı bence. Tıpkı Dünya Kupası'ında ve öncesinde olduğu gibi maçı kurtaran oyunculardan biri oldu. Daha önceden de belirtmiştim yüzüne baktığımda o duyguyu alamıyorum, her zaman bağırıp çağıran Rüştü artık kimseye bağırmıyor diye. Ama bu maç öyle değildi, Rüştü takıma kendini hissettirdi, kendi hatasında bile başkasına bağırması bana eski günlerini hatırlattı. Üzerine atıldı diye yorumlar var ama bence bir kaleci için en önemli özellik yer tutmasıdır diyorum ben. Tabi ki bazı pozisyonlarda şans da yanındaydı. Daum'un bir sözü vardı, siz gerekeni yaparsanız ilgili şans da sizin yanınızda olur diye. Bence bugün bu sözün doğruluğunu görmüş olduk.
2 senedir yapılan eleştirilere anca bugünkü oyunuyla cavap verdi Rüştü. Beni sevindiren aslında kurtardığı pozisyonlar değil(tamam gol yemedik ama) takıma olan etkisiydi, defansla takımla hep diyalog içindeydi. Defans oyuncularına arkamda Rüştü var benim diye hatırlattı kendini. Umarım tek maçlık bir performans olmaz ve devam ettirir bunu.
Dikkatimi çeken bir başka olay da Sivas'da defans oyun kuramayıp topu hep Rüştü'ye gönderiyordu. Bu maçta böyle bir olayla hiç karşılaşmadık. Tabi ki Konya ve Sivas'ın oyun kurguları, dizilişleri farklı ama yine de bu geri pas olmaması beni sevindiren yönlerdendi.
Önder her zaman için göreve hazır olduğunu gösterdi. Zico'nun işi gittikçe zorlaşıyor.
Bir de Zico çok dolmuştu. Maçtan sonra yaptığı açıklamada cidden haksızlığa uğradığı belli oluyordu. Gaziantep olayına tepki gösterdi ve beni kim teklif ettiyse açıklasınlar dedi. Türkiye'den sadece Aziz Yıldırımla görüştüm, diğer haberler tamamen uydurmadır dedi.
Sonuç olarak oynanan oyun özellikle 2. yarı pek keyifli olmasa da önemli olan bu maçı galibiyetle kapatmaktı ve kapattık da.Bugünkü mücadele ve kazanma inancı beni umutlandırdı. Üst üste alınacak galibiyetler hem takımın moralini düzeltecektir hem de gelecek için pozitif bakmamızı sağlayacaktır....
Mesaj Yetkileri