Selam arkadaşlar. Ben de yabancı oyuncuların Milli Takımımızda oynamasına karşıyım. Yabancı derken Mustafa İzzet de yabancı. Ama Türk. Yani Milli Takımda oynaması için Türk vatandaşı yapılmış bir oyuncu değil. Ben esas itibariyle buna karşıyım. Yani sırf Milli Takımda oynayacak diye Türk vatandaşı yapılıp oynatılmasına. Bu yerli oyuncularımızın moralini bozup, Milli Takımda oynama konusunda karamsarlığa da düşürecektir. Hıncal Uluç bu konuda şöyle demişti: 'Bugün saf Türk ırkından kim vardır aramızda; yabancılar oynamalıdır'. Yabancıların oynamamasına karşılık kimse Orta Asya'dan saf Türk kanını taşıyan oyuncular oynasın demiyor ki! Etnik kökeni Azeri, Ermeni, Rum, Musevi, Gürcü, Bulgar, Boşnak olan bir çok Türk vatandaşı var. Onların oynamasına kimse sesini çıkarmaz (ufak tefek çatlak sesler dışında). Kaldı ki şu anda da oynuyo olabilir. Geçmişte oynayanlar olmuştur. (Aklıma ilk gelen Lefter Küçükandonyadis).
Not: Etnik kökenleri sayarken Milli Takımları olan (dolayısıyla ülkeleri olan) kimlikleri yazdım. Lütfen kimse art niyet aramasın.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...