Çözülme korkusu!
Hırvat yıldız da konuştu: "Kalmak istiyorum ama gidenler olur ve sistem çökerse, ben de başımın çaresine bakacağım."

Türkiye’deki kariyerine Fenerbahçe’de başladı. Şampiyonluk yaşadığı sezonun ardından Galatasaray’a transfer oldu. Her iki takımda da sıfır hatayla oynadı, başka bir deyişle, işini hep iyi yaptı. Zorlu maratonun bitiminde, şimdi tatilde. Bodrum’dan İstanbul’u izliyor; merakla, endişeyle. Çünkü Ribery şokuyla sarsılan Sarı-Kırmızılı camiada şimdi de Song’un gidebileceği konuşuluyor. Stjepan Tomas, gelişmeleri bakın nasıl yorumluyor:

“Fenerbahçe dönmemi istedi. ‘1 yıl daha kontratım var’ deyip teşekkür ettim. Ben profesyonelim.”

“Ribery’nin gitmesi iyi değil, kulübün FIFA’lık olması çok çirkin. Bu olayın tek amacı, Cim Bom’a zarar vermekti”

“Song’la sürekli görüşüyoruz. O da burada mutlu. Ancak çok teklif alıyor ve gidip gitmemeyi düşünüyor.”

- Ribery vak’asıyla başlayalım.

* İçeride neler yaşandı bilmiyorum, ama bildiğim şu: Ribery’nin gitmesi hiç iyi değil. Hem kulübün, hem futbolcunun reytingi açısından kötü. Kulübün FIFA’lık olması çirkin. Ben, bunların takıma zarar vermek için yapıldığını düşünüyorum. Negatif bir atmosfer oluşturuldu.

- Sürekli para krizleri konuşuluyor. Sen sıkıntı yaşadın mı?

* Çok takımda oynadım, ama hiç bir yerde buradaki kadar üst düzey bir arkadaşlık ortamı bulamadım. İtalya’da da futbolculara 2-3 ay para verilmediği oluyor. Roma’da bir sezon alamayanlar var. Ben, parayı hiç bir zaman sorun etmedim. Ribery’nin yerinde olsam kulübümle konuşur, bir çıkış yolu bulurdum. Galatasaray’a gelirken, Fenerbahçeliler bana, “Her yere gidebilirsin, ama Galatasaray’a asla” dedi. Ben profesyonelim. Dünya’nın en ünlü takımlarından birine geldim, iyi ki de gelmişim. Burası ikinci yuvam gibi.

Her şey yönetime bağlı

- Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki fark nedir?

* İkisi de büyük kulüp. Birinde şampiyonluk yaşadım, güzeldi. Burada da çok istedim, olmadı. Ancak Fener’i yenip kupayı kazandık, bu da başarı.

- Yurtdışından teklifler var mı?

* İngiltere’den, Almanya’dan ciddi teklifler var. Geçen yıl Schalke beni çok istedi. Yöneticiler, jübilemi burada yapmamı istiyor. Neden olmasın? İstanbul güzel, Galatasaray güzel, burayı seviyorum.

- Yurtiçinden teklif aldın mı?

* Fenerbahçe hâlâ dönmemi istiyor. Trabzonspor da talip. Fenerbahçeliler’e teşekkür ettim, “1 yıl daha sözleşmem var” dedim. Ama sezon öncesinde yöneticilerle bir kez daha oturup konuşacağız. Kalmak istiyorum, fakat son söz yönetimin. İleri dönük planları varsa, iyi olur.

- Peki sen yönetime durumunun ne olacağını soracak mısın?

* Soracağım, ‘Bana teklif var’ diyeceğim.

Bir gün varsın bir gün yoksun

- Herkes Song’un gitmesinden korkuyor, onunla konuştun mu?

* Sürekli görüşüyoruz zaten. Burada mutlu, kalmak istiyor. Fakat ciddi teklifler alıyor, gidip gitmemeyi düşünüyor. Eğer hakikaten gidenler olur ve sistem çökerse, ben de başımın çaresine bakacağım.

- Peki ciddi ciddi gitmeyi düşünüyor musun? Mesela Fenerbahçe’ye geri dönebilir misin?

* Belli olmaz. Şu an hiç bir şey belli değil. Her şey yönetime bağlı.

- Hagi’nin gidişiyle ilgili neler düşünüyorsun?

* Hepimiz gibi o da stres nedeniyle hatalar yaptı. Ben Fener’deyken yapmıştım. Hakan Şükür de yaptı, Tuncay da. Üzerinde fazla sorumluluk olan kişiler, stresten hata yapabilirler. Cep telefonu olayı da bu yüzdendi. Kariyerimde öğrenmediğim şeyleri, bir senede ondan öğrendim. Sistemi, futbolu biliyor, neye ve kime göz yumacağını biliyordu. Onunla çok iyi bir yoldaydık. Ama hayat bu. Bir gün varsın, bir gün yoksun.

Gidenler de olur gelenler de...

- Gerets’le ilgili düşüncelerin neler?

* Tıpkı benim gibi, hep kazanmak istiyor.

- Kulüpte büyük kaos var. Yaşananlar yeni sezon öncesi Galatasaray’ı etkiler mi?

* Futbolda böyle şeyler olabilir. Gidenler de olur, gelenler de... Şu an kulübün içindeki durum normal. Profesyoneller, kendini hazır hale getirmeli.

- Geçen yıl nerede hata yapıldı?

* En iyi futbolu biz oynadık, ancak sürekli zirvede kalamıyorsunuz. En büyük hatayı, kupa finalinden sonra havaya girerek yaptık. Şampiyonluğu Gençlerbirliği maçında verdik. Umarım bu sene aynı hataları yapmayız