Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 90 sonuç

Konu: Orjinal Football Manager 2007

güze3l bir haber

S-B-Z Misafir

direk kendi sitemizden böyle bir girişim olursa daha yararlı ve daha güvnilir bir durum olacak bence.

S-B-Z Misafir

Quote Originally Posted by MuratBaba
    57 YTL den on-satista bazi yerlerde
    oralardada sipariş süresi uzun.daha önce alan arkadaşlar uzun süre beklediklerini yazmışlar.şu an için beklemek ve siteden satış yapılıp yapılmayacağını öğrenmek en hayırlısı bana göre.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Valla bence pek alan olmaz

malum fiyatlar + Türk insanı

ama yinede satın alan olur mutlaka
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Quote Originally Posted by fatih öksüz
    orjinalini alıp napçan korsnını al hiç olmazsa kar et bea

sizin gibiler yüzünden yıllardır bu oyunu ağız tadıyla türkç oynayamıyoruz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ya bende orjinalini almak isterim ama önce birinin bana orjinalin kopya ya göre ne gibi artıları olduğunu söylerse sevinirim.

Quote Originally Posted by jagatai
    Ya bende orjinalini almak isterim ama önce birinin bana orjinalin kopya ya göre ne gibi artıları olduğunu söylerse sevinirim.

İlk olarak devlete vergini vermiş olacaksın.
    200 kuruşa mal ettiği cd yi sana 2,5 YTL ye satan sahtekarları sevindirmeyeceksin.

Bunun yanında;
    Çıkan yamaları ve güncelleme dosyalarını sorunsuzca kullanabileceksin.
    Ve en önemlisi orjinal oyun satışı arttıkça, ilerki oyunlarda, Türkçe dil paketi eklenme olasılığı artacak !...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ben bu sefer orjinal almayı düşünüyorum. Çünkü o kadar emek harcıyorlar fakat biz bu emeğe korsanla karşılık veriyoruz. Bu yüzden orjinal almakta kararlıyım fakat ilk önce ben de korsan alacağım. Eğer beğenirsem orjinal alacağım. Çünkü kötü falan olursa boşuna elimde patlamasın..

Quote Originally Posted by illusion
    İlk olarak devlete vergini vermiş olacaksın.
    200 kuruşa mal ettiği cd yi sana 2,5 YTL ye satan sahtekarları sevindirmeyeceksin.

Bunun yanında;
    Çıkan yamaları ve güncelleme dosyalarını sorunsuzca kullanabileceksin.
    Ve en önemlisi orjinal oyun satışı arttıkça, ilerki oyunlarda, Türkçe dil paketi eklenme olasılığı artacak !...
    Sağol anladığım kadarıyla extra bi getirisi yok(vergi vermeyi saymıyorum) ama genede eğer para biriktirebilirsem orjinalı tercih edeceğim birde önce deneyim sonra orjinal alacağım diyenleri korsan çalıştıktan sonra orjinal alacağını pek sanmam ayrıca cm deki gibi bir rezilliğin fmde olacağını hiiiiiiiiiiiiiiççççççççç sanmam

Quote Originally Posted by jagatai
    Sağol anladığım kadarıyla extra bi getirisi yok(vergi vermeyi saymıyorum) ama genede eğer para biriktirebilirsem orjinalı tercih edeceğim birde önce deneyim sonra orjinal alacağım diyenleri korsan çalıştıktan sonra orjinal alacağını pek sanmam ayrıca cm deki gibi bir rezilliğin fmde olacağını hiiiiiiiiiiiiiiççççççççç sanmam

İlerde oyunda Türkçe dil desteği olmasından daha güzel getirisi olurmu...
    Kredi kartın varsa zaten sorun değil. 12 ay taksitle oyun stan yerler var.
    D&R mesela...
    En azından yılda 1 oyunu orjinal alalım.
    Türkçe bu oyun için çok gerekli çünkü..
    Ben her sene 3-4 oyun alırım.
    Birisi kesinlikle cm/fm olur ve orjinal olur.

Ya her sene aylarca türkçe yama bekliyoruz.
    Onda da yüzde yüz türkçeleştirme olmuyor.
    Spiker yüzünden hatalar alıyoruz.
    İster istemez çeviri hataları oluyor.
    Yarısı türkçe yarısı ingilice acaip oluyor.

En azından bu oyunun orjinal alınması şart ..

haklısın en azından bu oyun orjinal alınmalı

benim aldigim nadir orjinal oyunlardandir fm

S-B-Z Misafir

bu oyunun orjinal alınması bizim açımızdan gerçekten şart ama satıcı yani yapımcı firma konumunda olan sigames'in açıkçası ülkemizde satılan orjinal oyun sayısıyla alakalı olarak bir yenilik yapacağını,türkçe dil ekleyeceğini hiç sanmıyorum.bu benim görüşüm.

Şu Türkçe unicode problemi eğer tam sürümde olmazsa bu sene bende orjinal alacağım. kafaya koydum. ama yok eğer sigames bu sorunu önemsemezde orjinal oyunda böyle piyasa çıkarsa kesinlikle almayı düşünmüyorum.

Aslında türkiyeye özel oyunu 20 Ytl den satsalar mesela bence kopya cd sorunu kalmaz yada en azından devlet daha az vergi kesse cdlerden

beyler orjinal satacaksanız başka yerden almayalım erkenden haber lütfen

orjinal satılması için sigamesinde braz ilgilenmesi gerekyr türkiye ligiyle,önce onlar türkçe yapsınlar çünkü satıcı olup müştweriyi ikna etmesi gerekenin onlar olduğunu düşünüyorum

Türkiye pazar olarak oyun piyasasında çok küçük bir yer kaplıyor, bu nedenle hiçbir firma ya da dağıtıcı oyununun Türkçe olması için özen göstermez. Piyasayı büyütebilmek için de yapılması gereken orijinal almak tabi ancak burada da devreye başka etkenler giriyor. Örneğin yüksek vergi dilimi gibi. Yalnış bilmiyorsam eğer KDV, ÖTV vb. vergilerle beraber fiyatının %65'i kadarı vergiye gidiyor bir oyunun. Tabi bu şişkinlik alıcıyı el altından satılan kopya piyasasına itiyor doğal olarak. Çözümü çok basit gerçi ama vergilendirme sisteminde bu çözümü anlayabilecek kapasitede insan yok ya da anlayabilenlerin yapabileceği bir şey yok. Vergi düşürülür ve böylece insanlar güvenlice destek alabilecekleri orijinale dönerler ancak vergileri belirleyen kişi ve kurumlar açığı kapatmak için vergi yükünü küçük bir kitleye yıktıkça o kitle de kaçmaya başlayacaktır ve bunun sonunda piyasa yok olmaya doğru ilerleyecektir. Ekonominin bu temel ilkesini bir anlasalar çok şey düzelecek ama bu konuda hiç umudum yok. Kendi şahsımdan düşünüyorum, her oyunun iyi olması gibi bir olasılık yokken gidip minimum 60 ytl verip orijinal oyun almak pek cazip gelmiyor. Asgari ücret henüz net 400 ytl sınırındayken 60 ytl bir oyuna verecek insan da çok yoktur zaten.

Talking

oyunun fiyatı £17.89'a düşmüş, kargoyla birlikte £19.39 ediyor bu da bugünün kuruyla 54 ytl ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    ÇARŞI

Kopya Oyunu Savunmadim DÜŞÜncemİ SÖyledİm
    Yöneticilerimize ve kurallarımıza saygılı olmayı bilmeyenler forumdan atılır

Quote Originally Posted by fatih öksüz
    NE ALAKA BEN KORSAN ALIYORUM AMA İÇİNDE TÜRKÇE YAMASI DA OLUYO O SENİN BECERİKSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANIYO BEN NAPIYIM

Bak arkadaşım ben o manada söylemedim.
    Oyunun kendi dil seçeneklerinde Türkçe dili olmasını kasdediyorum.
    Yama yüklemeyi bende biliyorum.
    Yüklüyorum da..
    Sen korsan almaya devam et.
    Çok iyi bişey yapıyomuşsun gibi söylüyorsun bide.
    fm 2006 yı yüzde 80 oranla oynayabildik.
    oda fm 2007 çıkmadan 2 ay öncesine kadar.
    sen ve senin gibiler oyunu orjinal alsalar, oyun piyasaya Türkçe çıkacak.
    Ne biz aylarca Türkçe yama bekleyecez, nede insanlar zamanlarını TÜrkçe yamaya harcayacaklar.
    Ama sen açık gözsün ya, biz 60 ytl verelim oyun alalım, sen 2 ytl ver.
    Ne de olsa içinde TÜrkçe yaması var...

Quote Originally Posted by Marius Belgorth
    Türkiye pazar olarak oyun piyasasında çok küçük bir yer kaplıyor, bu nedenle hiçbir firma ya da dağıtıcı oyununun Türkçe olması için özen göstermez. Piyasayı büyütebilmek için de yapılması gereken orijinal almak tabi ancak burada da devreye başka etkenler giriyor. Örneğin yüksek vergi dilimi gibi. Yalnış bilmiyorsam eğer KDV, ÖTV vb. vergilerle beraber fiyatının %65'i kadarı vergiye gidiyor bir oyunun. Tabi bu şişkinlik alıcıyı el altından satılan kopya piyasasına itiyor doğal olarak. Çözümü çok basit gerçi ama vergilendirme sisteminde bu çözümü anlayabilecek kapasitede insan yok ya da anlayabilenlerin yapabileceği bir şey yok. Vergi düşürülür ve böylece insanlar güvenlice destek alabilecekleri orijinale dönerler ancak vergileri belirleyen kişi ve kurumlar açığı kapatmak için vergi yükünü küçük bir kitleye yıktıkça o kitle de kaçmaya başlayacaktır ve bunun sonunda piyasa yok olmaya doğru ilerleyecektir. Ekonominin bu temel ilkesini bir anlasalar çok şey düzelecek ama bu konuda hiç umudum yok. Kendi şahsımdan düşünüyorum, her oyunun iyi olması gibi bir olasılık yokken gidip minimum 60 ytl verip orijinal oyun almak pek cazip gelmiyor. Asgari ücret henüz net 400 ytl sınırındayken 60 ytl bir oyuna verecek insan da çok yoktur zaten.

Asgari ücret 400, oyun 60 ytl.. Doğru söylüyorsun..
    Benim babamın dafabrikaları yok.
    Ama kred kartına 12 taksitle alıyorum oyunu. Ayda 5 YTL 'ye geliyor.
    Ayda 5 ytl de herkes verebilir...

Ayrıca türkiye 60.000 nüfüsuyla oyun pazarında çok büyük yer kaplıyor. Devlet uygun fiyatlarla ve korsana karşı verdiği mücadele ile bu pazardan faydalanmalı...

Quote Originally Posted by illusion
    Asgari ücret 400, oyun 60 ytl.. Doğru söylüyorsun..
    Benim babamın dafabrikaları yok.
    Ama kred kartına 12 taksitle alıyorum oyunu. Ayda 5 YTL 'ye geliyor.
    Ayda 5 ytl de herkes verebilir...

Ayrıca türkiye 60.000 nüfüsuyla oyun pazarında çok büyük yer kaplıyor. Devlet uygun fiyatlarla ve korsana karşı verdiği mücadele ile bu pazardan faydalanmalı...
    Pek anlatamamışım sanırım. Benim gibi bir insan olduğunu düşünelim, ki zaten kendi açımdan düşünüyorum demiştim, kronik uykusuzluk çeken birisi olarak günlerimin yaklaşık 20 saatlik kısmını ayakta geçiriyorum ve oyun oynamaya da en az bir 4 saat kalıyor. Haliyle bir oyun çok fazla dayanmıyor ve hatta çok sararsa diğer yaptıklarımı erteleyip bitirene kadar başında oturabiliyorum. Bu şekilde 100 saatlik bir oynama süresine sahip bir oyun sararsa en fazla 3-4 gün içerisinde bitiyor ve yenisini aramaya başlıyorsun. Ben ayda en az 3 oyun bitiren birisiyim örneğin bu nedenlerle. Şimdi basit bir hesapla her oyun 60 ytl olsa kümülatif olarak 4 ayın sonunda 12 taksitle almamın bir anlamı kalmamış oluyor ve daha ileride 12. ayda sadece oyuna verdiğim bedel 180 ytl oluyor taksitlendirsem dahi ve bu böyle devam ediyor. Ben şanslı azınlıktan olarak geliri oldukça iyi sayılacak birisiyim ve bu tutarı karşılayabilirim ancak asgari ücret 400 ytl iken ayda 180 ytl oyuna para veren kişi ya dayak yememiştir ya da hiç aç kalmamıştır. Diğer yandan bu ekonomik koşullarda müfrifliğe de girer zira o paraya bir insan 1 ay geçiniyor görüldüğü üzere. Anlatmaya çalıştığım buydu aslında ama yine de çok net olarak anlatabilmiş saymıyorum kendimi.

Pazarda yer kaplamama örneğim ise şöyleydi, Türkiye nüfüsu 60 milyondan fazla evet ve bu açıdan bakıldığında pazar olarak çok geniş, üstelik genç nüfus yoğunluğuyla oyun piyasası için cennet ancak işin asıl yüzü bu değil. Yukarıda bahsettiğim ekonomik etkenler nedeniyle orijinal alınan eserler yılda 100 binden fazla değildir ve zaten bunun büyük oranı da CM/FM ve online oyunlar tarafından oluşturuluyordur. Bu nedenle potansiyel büyük olsa da piyasa diğer ülkelere göre çok küçük.

S-B-Z Misafir

illusion arkadaşım.orjinal oyunuı elbette savunacaksın bu senin ve herkesin yapması gereken birşey.ama işi orjinal oyun almayanlara küçümseye kadar götürme istersen.o cevabı yazan arkadaşın kendi fikridir.ve tüm korsan oyun alanlar o şekilde düşünüyor demek değildir."sen ve senin gibiler gibi bir lafı bir daha görmeyiz umarım.Alan var,alamayan var.senin ayırdığın 5 YTL'yi bile ayıramayıp senden fazla oyun oynamak isteyen insanlar var bu ülkede.Başka bir ülkede yaşıyormuş gibi konuşmaktan vazgeç bence.

Nesil
    2006
    Yer
    ÇARŞI

Thumbs down

[QUOTE=illusion]Bak arkadaşım ben o manada söylemedim.
    Oyunun kendi dil seçeneklerinde Türkçe dili olmasını kasdediyorum.
    Yama yüklemeyi bende biliyorum.
    Yüklüyorum da..
    Sen korsan almaya devam et.
    Çok iyi bişey yapıyomuşsun gibi söylüyorsun bide.
    fm 2006 yı yüzde 80 oranla oynayabildik.
    oda fm 2007 çıkmadan 2 ay öncesine kadar.
    sen ve senin gibiler oyunu orjinal alsalar, oyun piyasaya Türkçe çıkacak.
    Ne biz aylarca Türkçe yama bekleyecez, nede insanlar zamanlarını TÜrkçe yamaya harcayacaklar.
    Ama sen açık gözsün ya, biz 60 ytl verelim oyun alalım, sen 2 ytl ver.
    Ne de olsa içinde TÜrkçe yaması var...

ne demek senin gibiler orjinal oyun alsalar oyun piyasaya türkçe çıkacak korsan oyunu türkiyede kaç yüzbin kişi oynuyo biliyo musun sen o zaman git forumda orjinal oyun alın diye bi konu aç bakalım neler oluyo veya daha ileri götür git köprü altlarına orjinal oyun alın diye afişler as belki o zaman herkes orjinal oyun alır he ne dersin
    Yöneticilerimize ve kurallarımıza saygılı olmayı bilmeyenler forumdan atılır

Ben size diyorum ki ;

Dünyada Football Manager kadar türkçeye ihtiyaç duyulan 2. bir oyun yok..
    En azından şu oyunu Türkçe alın..

Ayrıca benim kimseyi küçümsediğim yok. Ayda 5 ytl nedir. GÜnde 200 kuruş.. Kusura bakmayın ama bu parayı en azından şu foruma girip yazanların hepsi verebilir.

Quote Originally Posted by şampiyon
    illusion arkadaşım.orjinal oyunuı elbette savunacaksın bu senin ve herkesin yapması gereken birşey.ama işi orjinal oyun almayanlara küçümseye kadar götürme istersen.o cevabı yazan arkadaşın kendi fikridir.ve tüm korsan oyun alanlar o şekilde düşünüyor demek değildir."sen ve senin gibiler gibi bir lafı bir daha görmeyiz umarım.Alan var,alamayan var.senin ayırdığın 5 YTL'yi bile ayıramayıp senden fazla oyun oynamak isteyen insanlar var bu ülkede.Başka bir ülkede yaşıyormuş gibi konuşmaktan vazgeç bence.

benim ailemin geliri inanın çok düşük. ama ben günde 3-5 kuruş ayırmaya gayret ediyorum. cebindeki bozuk paraları bi kenara koysan ayda 5 ytl yapar. oyun 60 ytl diyosunuz. bu oyun 30 ytl olsa yine bi allahın kulu orjinal almaz. ben kimseye demiyorum ki aldığınız her oyun orjinal olsun. Ama şu oyun orjinal olsun. yüzbinler korsan alıyor bende korsan alayım zihniyeti bitsin. sen ve senin gibiler derken korsan alanları kasdettim. kimseyi küçümsemek gibi de bi derdim yok. amacım da yok.

S-B-Z Misafir

aynı şeyleri savunuyoruz ama kullandığın üslup bana göre yanlış

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Neyse arkadaşlar burda orjinal oyun hakkında tartışma çıkarmayalım.. Sen alamıyorsun, ben alıyorum gibisinden.. Alan var alamayan var. Lütfen kimsenin işine karışmayalım..

Quote Originally Posted by WishbonE
    Neyse arkadaşlar burda orjinal oyun hakkında tartışma çıkarmayalım.. Sen alamıyorsun, ben alıyorum gibisinden.. Alan var alamayan var. Lütfen kimsenin işine karışmayalım..
    Katılıyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

illusion imzasına şunu yazmış:

FOOTBALL MANAGER 2007 ; 60 YTL
    12 AY TAKSİTLE ALININCA, AYDA 5 YTL...
    BU PARAYI HERKES VEREBİLİR...

KORSANA HAYIR!!!

Peki sana soruyorum herkesin kredi kartı var mı?

Valla Orjinal Alacaksam NBA Alırım :9 Ama O da 120-100 den Başlatıyorlar Sonra Düşüyor!..
    FM yi Sahte Alacagım, Beğenirsem Devam edecegim
    Arkadaşlar Napalım Yani Sonucta Ögrenciyim. 60 YTL Nasıl Vereyim Bir Oyuna!... :S :S

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri