sana bu konuda katılmıyorum paf maçlarını sıklıkla takib eden biri olarak sunu soyleyebilirim özgürcan hucum eden bir santrafor değil süratli ve top tekniği(top vurma sürme değil) yüksek bi oyuncu özellikle ceza sahası içinde çok aktif oynar ve yine ceza sahası içinde kaleyi gördüğünde %60 gol olabiliyor ama onun dışında su an izlediğim maçlarında ole topu alıp 3-4 kişiyi geçip kaleciyi önce sağa yatırıp sonra o kalkarken i defans oyuncusunun belini kırıp sonra kaleciyi tekrar yatırıp boş köşeye gol atabilecek kapasitede bir oyuncu değil yani teknik o ise zaten teknik değil ama avrupada futbol terimi olarak kullanılan teknik kelimesi ile bizim üülkemizdeki teknik kelimesi aynı anlamda kullanılmıyor bizim ülkemizde ayağında top tutabilen bi oyuncu çok teknik unvanı alırken avrupada bu ayağındaki topu ileriye en kısa zamanda en iyi şekilde ulaştıran(pas olarak sürerek değil) topculara deniyor zaten yurtdışındaki takımların altyapılarında öğretilen ilk altın kural bir insanın asla toptan hızlı olamayacağıdır yani özgürcanda türkiyedeki anlamda çok teknik değil paf maçlarında ise avrupai anlamda teknik bir oyuncu yani şişirilen topları bile doğru adama indirip oyun kurulumunda yer alabiliyor ama tutup daha bu fizikle 1. ligde oynayırsanız ancak geri pas verir diye düşünüyorum ama şu da var eğer sabır edilip oynatılırsa zaten cüsse olarak iyi durumda ama 90 dakikalık bir süper lig maçının ancak koşarak 40-45 dakikasını kaldırabilir ama daha düşük kalitede ki defans lara karşı yakaladığı ilk fırsatta gol atma özelliğinede sahip(bknz:geçen sene türkiye kupası grup maçları evimizde oynadığımız ilk maç tarsus idman yurdumu neydi onlara attığı gol sonra bu sezon başında gladbach a attığı gol ki gladbach kale ve defans bloğu olarak as takımdan oluşuyordu yani bu onun gol atabilme yeteneğinin ve fırsatları iyi kullanabildiğini gösterir ve paf maçlarında her maç 2 gol ortalama tutturmuş durumda şu an yani teknik olarak (top sürme ayağında topu saklama) özelliklerini geliştirirse seneye çok rahat ilk onbir oynar bir iki maç sonra gol de atar diyorum.Originally Posted by perpetua
cafercan konusunda ise tamamen katılıyorum çok yavaş değil fakat çok güçsüz ikili mücadeleden kaçan bi oyuncu sol ayağının çok iyi olması doğuştan bi yetenektir yani bence bu sene ve ileriki senelerde gsde oyaması zor gibi gözüküyo ha koşmazsa oynar
aydına gelince paf maçlarında pek tutabilen defansif oyuncu yok su an ama bu onun geçen seneki 1. lig tecrübesinden kaynaklanıyo orda vücudunu nasıl kullanacağını iyi öğrenmiş ve fizik kapasitesi pafa 1 beden büyük olduğu için çok rahat adam eksiltiyor ama bunu arda gibi yapamıyor çok süratli olduğu için yapıyor tabi onun pafa bi beden büyük gelmesi 1. lige denk gelmesi demek değil ama ısrar edilse bu sene bazı maçlarda bşrde aydın kazanır galatasaray ama şu da var 17 yaşında bir oyuncuyu o yaşta sürekli oynatılırsa ileriki süreçte bir sezonda 40-50 maçı kaldıramaz
son olarak ferhata değinicem ferhat bu sezon bi kaç lig maçında ilk onbirde başladı ve galatasarayın şampiyonlar ligi gruplarında da ilk maçında ilk onbir oynayıp 90 dakikada hiç sırıtmadan oynamıştır trabzon maçında ise ardanın yardıma gelmemesi inamotonun defansif görevini yapamaması(zaten bi defansif görevi var ama ....) yani oyuncuların oyundan çıkarılması demek onun günah keçisi ilan edilmesi demek değildir ama geret bu şekilde ferhatı harcamatadır ilk maçlarından beri beni heyecenlandıran bir oyuncuydu ferhat ama artık nereye pas verse çalım atsa hele top kaybetse hemen gözünü klübeye çeviriyor fakat bunu aşabilir(yardım edilirse) onun dışında çok soğukkanlı ve top tekniği belki ardadan daha fazla olduğunu söyleyebilirim çizgide iken çok iyi vekaçlar yapbiliyor daha doğrusu onun dışında fazla izleyemedik daha doğrusu izletilmedi
son olarak bu saydığım oyuncuların ilk 11de oynamama nedenleri ise :
özgürcan: benim izlediğim karı ile(u 17 de pafta ve bi kaç galatasaray maçında) maçın büyük bir bölümü ismini duymuyoruz bence savruk bi oyuncu oyuna odaklanmıyor çoğu aman
cafercan: beleddiye spor da su ana kaar her maç ilk 11 başladı biraz fm deyimi ile aml oynuyor su an yani sol açığın açığı gibi ama ortaya çok kaçıyor sol kanatta boşluklar yaratıyor(belki taktiksel olarak oledir) ve ayağında hiç top tutmuyor bu korkaklıkmı yoksa abdullah avcının talimatımı bilemem ve omuz omuza da genelde zayıf düşen bi oyuncu
aydın:çok süratli olmasına rağmen galatasarayda ilk 11 başladığı maçlarda oyun süresi içinde saha da 15-20dakika dinleniyor buda onun kondisyon açığını göstriyor gerets bunu yüklemek yerine onu pafa gönderiyor oda orda ben buraya fazlayım çalışmasamda olur diyo galiba ama bence yeri paf deil kondisyonunu 90 dakikaya çıkarırsa hasandan daha akıllı bi oyuncu plase şutları ve kanat bindirmeleri çok iyi
ferhat:ayak içi tekniği ve soğukkanlı olması ile ilk 1. ligde bir takımda rahat oynar ama takım galatasaray olduğu için her hareketi göze batacaktır buda o yaşta birinin kaldıramayacağı şeylere sebeb olabilir sonuçta ülkemiz yorumcuları acımasız olabiliyorama bunları atlatıp ilk 11 başlayacağı maçlar yine olucak bu sene
yani bu oyuncuların hiçbiri öle kötü oyuncular yada yetersiz oyuncular değil sadec güven eksikliği olan oyuncular
son olarak arda turanla ilgili bi kaç şey söliyim biraz şımardı gibime geldi ne biliyim "ben kadıköy falan dinlemem" "başkanımız izin verse hem avrupaya giderim" "ingilterde çok rahat oynarım savunmalar yavaş insanlar alkışlayacak şey arıyorlar" gibi demecler bence pekde talihli açıklamalar değil yani ben artık oldum havasımı yakaladı bilemiyorum ve milli maçta kendini yere bırakması ve penaltı kazanmamız hakeme itiraz lar pek de ilerisi için beni heveslendirmedi ama oyuncda wonderkid olacak bi oyuncudur şu an türkiye liginde onun kadar 1e1de endine güvenen ve kolay adam geçen bir oyuncu daha zlemedim yani hasan şaştan çok daha iyi bi oyuncu olduğu ve olacağı ortada bunun yanında oyun zekasınada sahip ama daha şu anda mütemazi olmalı
yani ortak olarak galatasaray alt yapısındaki bu oyuncular ki artık alt yapıda olmayacaklar muhtemelen oyunda iyi potansiyele sahip oyuncular olmalılar cem sultan daha 15yaşında ve onun iyi olacağını düşünmüyorum belki oyun içinde 3-5 sezon sonra oda iyi antrenman ile olabilir ama bu oyuncular iyi olacaktır tabi cafercan soru işareti

Alıntılı Yanıtla