Originally Posted by
notformoney
sana bu konuda katılmıyorum paf maçlarını sıklıkla takib eden biri olarak sunu soyleyebilirim özgürcan hucum eden bir santrafor değil süratli ve top tekniği(top vurma sürme değil) yüksek bi oyuncu özellikle ceza sahası içinde çok aktif oynar ve yine ceza sahası içinde kaleyi gördüğünde %60 gol olabiliyor ama onun dışında su an izlediğim maçlarında ole topu alıp 3-4 kişiyi geçip kaleciyi önce sağa yatırıp sonra o kalkarken i defans oyuncusunun belini kırıp sonra kaleciyi tekrar yatırıp boş köşeye gol atabilecek kapasitede bir oyuncu değil yani teknik o ise zaten teknik değil ama avrupada futbol terimi olarak kullanılan teknik kelimesi ile bizim üülkemizdeki teknik kelimesi aynı anlamda kullanılmıyor bizim ülkemizde ayağında top tutabilen bi oyuncu çok teknik unvanı alırken avrupada bu ayağındaki topu ileriye en kısa zamanda en iyi şekilde ulaştıran(pas olarak sürerek değil) topculara deniyor zaten yurtdışındaki takımların altyapılarında öğretilen ilk altın kural bir insanın asla toptan hızlı olamayacağıdır yani özgürcanda türkiyedeki anlamda çok teknik değil paf maçlarında ise avrupai anlamda teknik bir oyuncu yani şişirilen topları bile doğru adama indirip oyun kurulumunda yer alabiliyor ama tutup daha bu fizikle 1. ligde oynayırsanız ancak geri pas verir diye düşünüyorum ama şu da var eğer sabır edilip oynatılırsa zaten cüsse olarak iyi durumda ama 90 dakikalık bir süper lig maçının ancak koşarak 40-45 dakikasını kaldırabilir ama daha düşük kalitede ki defans lara karşı yakaladığı ilk fırsatta gol atma özelliğinede sahip(bknz:geçen sene türkiye kupası grup maçları evimizde oynadığımız ilk maç tarsus idman yurdumu neydi onlara attığı gol sonra bu sezon başında gladbach a attığı gol ki gladbach kale ve defans bloğu olarak as takımdan oluşuyordu yani bu onun gol atabilme yeteneğinin ve fırsatları iyi kullanabildiğini gösterir ve paf maçlarında her maç 2 gol ortalama tutturmuş durumda şu an yani teknik olarak (top sürme ayağında topu saklama) özelliklerini geliştirirse seneye çok rahat ilk onbir oynar bir iki maç sonra gol de atar diyorum.