-
23.Haziran.2005, 22:43
Emre Belözoğlu, Ada’ya gidiyor
Milli futbolcu Emre Belözoğlu, adını vermekten kaçındığı bir İngiliz kulübüyle her konuda anlaştığını açıkladı.
Emre Belözoğlu’nun İngiltere’de anlaştığı kulübün, bir dönem Galatasaray’da da çalışan teknik direktör Gream Souness’ın başında bulunduğu Newcastle United olduğu iddia edildi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde menajeri Ahmet Bulut ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen ve transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, FC Inter’den ayrılmak istediğini açıklamasının ardından çok fazla gündemde kaldığını dile getirerek, “İsmini veremeyeceğim bir İngiliz kulübüyle her konuda anlaştım. Transfer, FC Inter ile yapılacak görüşmelerin ardından kesinlik kazanacak. Sözleşmesi devam eden bir oyuncu olarak yeni kulübün ismini vermem doğru olmaz” dedi.
Yeni anlaştığı kulübün İngiltere’nin önde gelen takımlarından biri olduğunu ifade eden Emre, yeni takımından, Inter ile anlaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını kendisine ilettiklerini kaydetti.
“FENERBAHÇE’NİN TEKLİFİ YÜKSEKTİ”
Türkiye’den Fenerbahçe ve Trabzonspor’un yaptığı teklifler için teşekkür eden Emre, “Ben futbol hayatıma yurt dışında devam etmek istiyorum ve Türk futbolu adına farklı bir misyonum olduğuna inanıyorum” derken, Fenerbahçe’nin oldukça yüksek bir transfer ücretiteklif ettiği yönündeki bir soru üzerine de “Fenerbahçe’nin teklifi Türkiye standartlarının üzerinde bir rakamdı. Ama şimdi de ona yakın bir ücrete anlaştım. Fenerbahçe’ye yüksek teklifinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“KENDİME GÜVENİYORUM”
Emre Belözoğlu, önce Allah’a, sonra da yeteneklerine güvendiğini ifade ederek, “İtalya’da taktik yönü yüksek ve defans ağırlıklı bir futbol oynanıyordu. Ama ben İngiltere’de problem yaşayacağıma inanmıyorum. Orada iyi işler yapabileceğime inanıyorum. Anlaştığım takımın hocasıyla görüştüm ve bana güveni olduğunu gördüm. Kredisi olan bir futbolcu olarak gideceğim. Futbol adına bir zorluk yaşayacağıma inanmıyorum” şeklinde konuştu.
“KRONİK SAKATLIĞIM YOK”
Emre, sık sık sakatlandığı yönünde çıkan haberlerden rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Eğer ciddi anlamda bir sakatlığım varsa, istatistikler çıkartılır ve kaç maçta kadroda bulunmadığım görülür. Sadece 2 maç kaburgamdaki ve 2 maç da belimdeki ağrılarım nedeniyle oynamadım. Kronik bir rahatsızlığım yok ve kimseye de kendimi ispat edecek değilim. Benim ciddi bir problemim olsa anlaştığım takım gündeme getirirdi. Futbol hayatımda beni etkileyecek bir sakatlık yaşamadım, inşallah da yaşamam” dedi.
Mesaj Yetkileri