1 ile 30 arası toplam 89 sonuç

Konu: Galatasaray

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua
    Teknigin anlami bir oyuncunun top ayaginda iken ne kadar rahat oldugunu belirler. Bunu benim, Turklerin, veya Avrupalilarin belirledgi anlamda degil, oyunun arastirma kilavuzunda verilen belirtilen anlama gore yazdim.
    Ayrica benim degindigim genel olarak teknik ozelliklerninin cok yuksek olmamasi geretigi idi. Yani cok iyi bitiricilik, pas verme, top surme, ve yaninda oyuncunun teknigi.

En kisa zamanda en iyi yere topu olastiran oyuncular oyunda daha isabetli karar verme ve yaraticilik ozelliklerinin yuksek olmasi ile belirlenir. Teknik ise bu zihinsel olarak dusunuleni ne kadar isabetli bir sekilde gerceklestirebildigini belirler (tabii pas verme veya kafa vurma yetenegi ile beraber).

Galatasaray alt yapisindan cikan oyuncularin ozellikle zihinsel olarak gelismis olduguna inaniyorum cunku uzun bir suredir belli bir sistemin icinde sadece tekniksel ve fiziksel anlamda degil, ozellikle zihinsel anlamda gelismelerine ozen gosterildigini biliyorum. Bunu goz onunde bulundurarak ben Ozgurcan'in yaptigi hatalari gorunce aklim ilk once teknik yetersizlige gidiyor.
    ben tekniğin oyunda ne anlama geldiğini yazmamıştım ki sadece gerçek anlamda ne anlama geldiğini yazdım ve teknik yine söylüyorum türkiyedeki gibi topu alıp 3-5 kişiyi geçip gol atmak değil topu ayağına aldığında oyunun 10sn sorasını görerek topu en uygun yere ulaştırmaktır dedim. oyuncu topu ayağına aldığında ne kadar teknik olursa olsun onun zihinsel anlamdaki rahatlığı o oyuncunun özgüveni ve soğuk kanlılığı ile alakalı bişeydir oyunda ki tekniğin de bunlarla çoğu yerde bi alakası varmı bilmiyorum

özgürcana gelince gerçekte kendi fizik kapasitesindeki rakiplere karşı gayet iyi bi grafik çiziyor başka bi teknik adamın elinde olsa (wenger,rijkaart,tigana) yani genç yetiştirmeyi iyi bilen bi hocanın elinde olsa idi şimdi bi baya iyi bi forvet olurdu çünkü fizik kapasitesi değil ama fiziki özellikleri iyi olan bi oyuncu şutları ve ön sezisi kuvvetli yani adam olabilir oyunda nasıl olur bilmem ama fm2006 da 2008lere gelindiğinde iyi yetiştirilmiş ise bitiricilik ve kafa 17 hız 15 hızlanma 17 teknik 15 top sürme 14 uzun sut 16 pas orta yapma 13 oluyor tabi bende ikinci sezon bursada kiralık oynadı iki sezondurda 10-15maç oynatıyorum şu an 2010dayım baya iyi oynuyo
    ben burda oyunda ne neyi belirler tartışmadım onuda söylemedim benim söylediğim kavramların karışmaması idi oyuna bakarak bu oyuncu kötüymüş şöle olmalı bole olmalı denemez izlenir istatislik tutulur oranlar çıkarılır sonra puanlama ole yapılır pot. ability ve current ability belirlenemez örneğin ilhan mansız 27 yaşından sonra parladı 30 yaşına geldiğinde bitmişti şimdi bu onun ca sının çok düşükte pa sının çok üksek olduğunumu gösterir zaten oyunda 21 yaşından sora anormal bi pa artışı olmuyor bu yüzden özgürcan gibi 03-04den beri oyunda olan bi oyuncunun pa sının 150 gibi düşük bir sayı ile eşitleniceğini sanmıyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by notformoney
    ben tekniğin oyunda ne anlama geldiğini yazmamıştım ki sadece gerçek anlamda ne anlama geldiğini yazdım ve teknik yine söylüyorum türkiyedeki gibi topu alıp 3-5 kişiyi geçip gol atmak değil topu ayağına aldığında oyunun 10sn sorasını görerek topu en uygun yere ulaştırmaktır dedim. oyuncu topu ayağına aldığında ne kadar teknik olursa olsun onun zihinsel anlamdaki rahatlığı o oyuncunun özgüveni ve soğuk kanlılığı ile alakalı bişeydir oyunda ki tekniğin de bunlarla çoğu yerde bi alakası varmı bilmiyorum
    Tamam da senin soylediklerin oyuncunun zihinsel ve teknik acidan ozelliklerini karistiriyor. Teknigi cok iyi olan bir oyuncu 3-4 adami gecip gol atabilir ancak zihinsel olarak yeterli degilse bu 3-4 adam gecmeyi cok nadir yaptigi gozlemlenir.

10 Saniyesini gorerek oynamak, ongorme (anticipation) ozelligi ile belirlenir.

En uygun yere ulastirmak karar verme (decisions) ozelligi ile belirlenir.

Bunun ustune eger oyuncunun teknigi varsa eger, bu ongorusunu ve karar verme becerisini sonuca ulasacak hale donusturur.

Oyunda teknik ozelliginin kullanimi bu sekildedir.

Quote Originally Posted by notformoney
    ben burda oyunda ne neyi belirler tartışmadım onuda söylemedim benim söylediğim kavramların karışmaması idi oyuna bakarak bu oyuncu kötüymüş şöle olmalı bole olmalı denemez izlenir istatislik tutulur oranlar çıkarılır sonra puanlama ole yapılır pot. ability ve current ability belirlenemez örneğin ilhan mansız 27 yaşından sonra parladı 30 yaşına geldiğinde bitmişti şimdi bu onun ca sının çok düşükte pa sının çok üksek olduğunumu gösterir zaten oyunda 21 yaşından sora anormal bi pa artışı olmuyor bu yüzden özgürcan gibi 03-04den beri oyunda olan bi oyuncunun pa sının 150 gibi düşük bir sayı ile eşitleniceğini sanmıyorum
    150 potansiyelin dusuk oldugu dusuncesi yok yanlis. 150 potansiyel demek, bir oyuncu potansiyeline eristiginde Ingiltere'de veya Ispanya'da ortalama'nin ustu bir oyuncu olarak oynayabilmek demek. Turkiye liginin en iyi forvetlerinden birisi olmak demek. Ancak Ozgurcan Turkiye sartlarinda bir efsane olur diyorsan (yani 160 PA ve ustu), bu konuda simdilik katilamiyorum.

Ben sahsen Turkiye liglerinin ve oyuncularinin bazi baska sitelerin cikarttiklari yamalar kadar abartili olmamasi gerektigini dusunuyorum. Turkiye ligini abartmak, saga sola 170 ability vermek gercek halimizi inkar etmek, oyunda basarili olmayi daha kolaylastirmak demektir. Bunlar fantazi iceren yamalar icin guzel karsilanabilir, ancak resmi arastirmanin biraz daha muhafazakar olmasi gerektigini dusunuyorum.

Mesaj Yetkileri