Originally Posted by
perpetua
Teknigin anlami bir oyuncunun top ayaginda iken ne kadar rahat oldugunu belirler. Bunu benim, Turklerin, veya Avrupalilarin belirledgi anlamda degil, oyunun arastirma kilavuzunda verilen belirtilen anlama gore yazdim.
Ayrica benim degindigim genel olarak teknik ozelliklerninin cok yuksek olmamasi geretigi idi. Yani cok iyi bitiricilik, pas verme, top surme, ve yaninda oyuncunun teknigi.
En kisa zamanda en iyi yere topu olastiran oyuncular oyunda daha isabetli karar verme ve yaraticilik ozelliklerinin yuksek olmasi ile belirlenir. Teknik ise bu zihinsel olarak dusunuleni ne kadar isabetli bir sekilde gerceklestirebildigini belirler (tabii pas verme veya kafa vurma yetenegi ile beraber).
Galatasaray alt yapisindan cikan oyuncularin ozellikle zihinsel olarak gelismis olduguna inaniyorum cunku uzun bir suredir belli bir sistemin icinde sadece tekniksel ve fiziksel anlamda degil, ozellikle zihinsel anlamda gelismelerine ozen gosterildigini biliyorum. Bunu goz onunde bulundurarak ben Ozgurcan'in yaptigi hatalari gorunce aklim ilk once teknik yetersizlige gidiyor.