Sayfa 4 / 23 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 680 sonuç

Konu: Aslantepe İle İlgili Bütün Başlıklar

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Fb diyorki..Bana Kenan evren lisesinin arazisini verin.Onun alanlarından büyük 3 okul yaptırayım.Hazır olarak devlete bağış edeyim..Cevap hayır veremeyiz..
    Şimdi eğer devlet gsye stadı yaparsa bu peşkeş olur.Gsden 5 kuruş çıkmamış olur.Zaten devletin olan bi yere devlete satmak olur.İyice bi araştırılırsa gsli arkadaşlarda görecektir...
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by hurmet
    n. özdemirin bugün cnn türkte izlediğimiz açıklamasıyla bu haberin yalan olmadığı ortaya çıkmıştır
    yani cnn türk spor haberlerinde yayınlanan görüntüsü ile diyelim tam doğru olsun.

''Şükrü Saraçoğlu'nu yaparken 85 milyon euro harcedık,eğer Galatasaray seyrantepe için devletten destek alacaksa,bizde 85 milyon euro bedeli devletten talep ederiz'' diyor

sanırım FB genel kurulu idi bu konuşmaların yapıldığı yer,çünkü birçok kişi sıra sıra konuştu.

eren seyrantepeyi 30 yıllığına bize kiralıyor ve stad yapıyolar biz bizim olan ASM yi gidip devlete veriyoruz bunun neresi peşkeş açıklarmısın bence sen araştır önce

FB tv de full yayınlandı bu konuşma

Nesil
    2006
    Yer
    Eski Açık

dediğim gibi çekemiyorlar her zman bi şekillde stad yapmamızı engelemeye çalışıyorlar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

fenerbahce yönetimi tamamen haklıdır burda

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Olayın çekememezlikle bir alakası yok. Dünkü Divan Kurulu toplantısında Nihat Özdemir'in açıklamalarıdır yukardakiler.

GS'nin ASY'i kullanım hakkı 96 ya da 97 yılında bitmiş. Şu anda o stadın GS ile bir ilgisi yok. Ama o dönem bazı izinler geçiştirmelerle GS stadı kullanmaya devam ediyor.(Bunu bir Fenerbahçe taraftar sitesi belgeleriyle kanıtladı ama nedense basınımıza yansımadı bu olay) Seyrantepe arazisi kimin? devletin, ASY şu anda devletin, sen ASY ile orayı takas yapıyorsun üstüne stadı da yaptırıyorsun. Bunun karşılğında Fenerbahçe de bu devlet hepimizin devleti eğer bir takıma yardım ediyorsa diğer takımların da yardım istemek hakkıdır diyor.

Aslında bu hakkını isteyen FB değil en başta zorluk çeken Anadolu Kulüpleri olmalıdır. Nihat Özdemir biz stadımızı devletten 5 kuruş para almadan yaptık, madem devletimiz böyle bir konuda yardım yapıyor, biz de stadımızın şu anki değeri olan 85 milyon doları başka yerlerde tesis yapmak için istiyoruz...

Konuşmasının devamında Kenan Evren Lisesi'nin FB ye verilmesinin buna karşılık FB'nin yeni bir okul yaptırmasının nasıl küçük bahanelerle engellendiğinden de bahsediyor...

Bu tartışma uzar gider ama devlet her kuruma, her kişiye eşit yaklaşmalıdır...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Çekememezlikle ne alakası var neyi çekemicez ki !! Sakopej'in dediklerine katılıyorum..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar Seyrantepe arazisi hakkında Divan Kurulu üyelerine açıklamalarda bulundu. İrfan Aktar, Yönetim Kurulu’nun hukuki sorunları aşmak için uğraştığını, Belediye, TOKİ ve İmar Müdürlüğü gibi kuruluşlarla bu sorunları çözmek adına görüşmelerini sürdürdüğünü belirtti. Kasım ayına kadar, bu sorunları aşılmasının hedeflendiğini söyleyen İrfan Aktar, 384 dönüm büyüklüğünde olan arazinin 30 yıllığına üst kullanım hakkının Galatasaray Spor Kulübü’nde bulunduğunu belirterek, stad inşaatının hukuki sorunların aşılmasının ardından, 6 aylık bir projelendirme süresinin sonrasında hayata geçeceğini ve 52.000 kişilik olarak düşünülen yeni stadın inşaat süresinin en az 2,5 yıl süreceğini söyledi.

anlayana belirtiyim stad bizim olmayacak ve 30 yıl bizde kalacak... serkan bende sana fener stadının kaçak olduğuna dair bi sürü belge yayınlarım kardeşim

Diğer klüpler bu konuda Fenerbahçe'yi yanlız bırakıyorlar.Ben de devletten para istiyorum.

ASY stadının kullanım hakkı daha 46 yıl bizde onuda belirtmek isterim

150 milyon dolarlık Ali Sami Yen Meydanı!

Galatasaray'ın Seyrantepe'de yeni stadının inşasıyla TOKİ'ye devredilecek Ali Sami Yen Stadı yerine 150 milyon dolara mal olacak otel ve kongre merkezi yapılacak.

Halen Galatasaray'ın maçlarını oynadığı Ali Sami Yen Stadı'nın akıbeti yavaş yavaş belli oluyor. Galatasaray'ın yeni stadının TOKİ tarafından Seyrantepe'den yapılmasının ardından Mecidiyeköy'deki yaklaşık 40 dönümlük araziye otel ve kongre merkezi yapılması planlanıyor. Şişli Belediyesi ile TOKİ arasında konuyla ilgili yapılan görüşmeler son aşamaya gelindi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 150 milyon dolara mal olacak projenin 400 odalı otel ve 5'er bin kişilik iki kongre salonunu kapsadığını söyledi. Sarıgül poje ile ilgili olarak TOKİ ile görüşmelerin son aşamaya geldiğini açıklayarak ' Çok olumlu yaklaşıyorlar. Son noktaya yaklaştık' diye konuştu. Bugünkü Ali Sami Yen Stadı'nın yer aldığı araziye gerçekleştirilecek projede otel ve iki kongre merkezinin yanı sıra, bir turizm merkez 8 sinema salonu ve 8 bin araçlık bir alt otopark da planlanıyor. Yerin altında 10 katlı olarak dizayn edilen otopark 400 bin metrekarelik bir alanı kaplayacağı da hesaplanıyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, projede yer alan kapalı alanların önündeki yeşil alanın Paris'teki Otel La Fayette'e benzeyeceğini belirterek 'Kafeteryalar ve yürüyüş parkuruyla bu alan Mecidiyeköy'ün akciğer'i olacak' diye konuştu. Projeye gore otel ve kongre salonlarının geliri TOKİ'nin olacak.

YILLIK KÂRI 26 MİLYON $
    Projeye ilişkin gerçekleştirilen karlılık analizinde toplam gelir 54-60 milyon dolarlık bir gelir ve yaklaşık 26 milyon dolarlık kar(Şişli Belediye'sinin projeksiyonu) hesaplandı.

şimdi gitsin devlet bunu seyrantepeye yapsın bakalım ne kadar kar edecek

1) Galatasaray, Seyrantepe Stadı’na 30 yıl sahip olabilmek için, Türkiye’nin en önemli yerindeki 40 yıl kullanım hakkı olan araziyi devlete veriyor. Sanıyorum ki, devlet burayı almak için büyük baskı yapıyor. Stadın yerine inşaa edilecek bir sürü yapı da her sene 30 milyon dolara yakın gelir getirecek. Peki Galatasaray bundan kâr elde edecek mi? Hayır. Çünkü Ali Sami Yen gibi değerli bir arsayı alıp, Seyrantepe’ye stat yaparak, “Burayı kullanın” diyorlar. Bu tarihi bir hatadır. Onun için Galatasaray Yönetim Kurulu bu işten tezelden vazgeçmelidir. Eğer geçemiyorsa, Genel Kurul bunu durdurmalıdır.
    2) Galatasaray, Ali Sami Yen arazisini verip Seyrantepe’de 120 bin metrekare yer ile birlikte stat alırken, 260 bin metrekarelik, üst kullanım hakkı kendisine ait olan ve 30 yıllığına kiralanan araziyi de iade ediyor. Bence bu bir skandaldır. Galatasaray, Seyrantepe’nin vergisini ödediği sürece hiç kimse 30 yıl kullanımlı bu araziyi elinden alamaz. Ancak Galatasaray burada devletin isteğine boyun eğerek araziyi iade ederken, her iki taraftan da ağır bir darbe yiyor. Genel Kurul’u göreve çağırıyorum... Ali Sami Yen-Seyrantepe anlaşmasından vazgeçin. Zarar büyük oluyor.
    3) Seyrantepe’de yapılacak stat Galatasaray’a 30 yıllık veriliyor. Ona karşılık çok değerli olan arazisi elinden alınıyor, buna ilaveten bir de Seyrantepe’deki 380 bin metrekarelik yerin Galatasaray’a sadece 120 bin metrakaresi veriliyor. Böyle anlaşma olur mu? Gerisini ise devlet, Galatasaray’dan alıp hastane yapmak istiyor. Arazi Galatasaray’ındır. Üstelik her iki arazi de.
    4) Yeni çıkan kanunda statlar kulüplere verilirken, bu stat Galatasaray’a verilmeyecek, 30 yıl sonra iadesi istenecek. Buna karşın Fenerbahçe’nin olduğu yerde yaptığı, her tarafı kaçak inşaat olan Şükrü Saracoğlu Stadı ise yeni kanunla Fenerbahçe’ye devredilecek. Bu hangi adalete sığar? Galatasaray’ın mallarını elinden alıyorsun, diğer yanda Fenerbahçe’nin kaçak yapısını ona devrediyorsun.
    5) Halen Ali Sami Yen’in köşesinde bulunan ve üstündeki çadırda Galatasaray’ın mallarının satıldığı 2 bin metrekarelik arazinin akıbeti de belli değil. Söylentilere göre bu değerli arsa da anlaşmalı olarak Ali Sami Yen ile birlikte devlete verilecektir.

fenerli arkadaşların karşı çıktığı araziye biz sizden daha karşıyız çünkü zarar ediyoruz inşallah önüne geçer sayın n.özdemirde bizde rahatlarız

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Benim niyetim tartışma yaratmak değildi. Sonuçta ben araştırmacı değilim, konuya hakim biri değilim. Sadece yaşananlardan anlatılanlardan çıkardığım sonuç.

Şu yanlış anlaşılmasın GS oraya en güzel, en modern stadı yaptırsın. Sonuçta bu ülkeye faydası var.

Bir de ben taraftarım kardeşim, birazdan maç başlayacak, oturacağım onu izleyeceğim. Stadmış, paraymış bunla yöneticiler uğraşsın.

Yukarıda yazdığım mesajı da yazmayacaktım ama çekememezlik lafı beni sinirlendirdi. Şu anda UEFA'nın elit stadları arasına girmiş bir stadımız var. Niye kıskanayım. Umarım böyle stadlarımız çoğalır, daha iyileri yapılır, İzmir'de de Ankara'da da anadoluda bir çok elit stadımız olur

fenerli arkadaşların karşı çıktığı araziye biz sizden daha karşıyız çünkü zarar ediyoruz inşallah önüne geçer sayın n.özdemirde bizde rahatlarız
    Bak işte demek ki çekememezlik yok GS'nin iyiliği var işin içinde.

Bir de kaçak olayı yazdım ama UEFA kaçak olan bir stadı elit stadlar kategorisine alır mı? Ya devlet stadı yıkmaya kalkarsa ne olacak? ( Yok nerde yıkacak FB ayarlamıştır diyebilirsiniz doğal olarak, UEFA belgeye bakar o ayarlamış, konuşmuş yıkmayacaklarmışa bakmaz.)

İncelemerini yapmış bu stada Final maçı vermiş. Sadece görünüme bakarak verilmiyor ki, bir sürü kriteri var bunun.İlk olarak da stadın ruhsatına bakıyorlardır. O nedenle kaçak iddalarına hiç inanmıyorum, çünkü UEFA'ya güveniyorum...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Şimdi..Uefa her türlü ŞARTlara bakarak verdi bu kupa finalini..Kaçak mı değil mi..Gerekli şartlar var mı yok mu..ondan sonra verildi..Ama biz size yukarda açık açık verdik belgeleri serkan sağolsun..ASY gsnin değilki devlete versin..Açık ve net söylüyorum..

ASY arazisi 46 yıllığına bizim seyrantepe 30 yıllık kiralanacak biri istanbulun göbeği biri dağ başı bu mantığı yürütmeye çalışın nereye kuracağınız alışveriş merkezi ve hotel daha çok para getirir... saçma hesaplar peşinde koşmayın bence

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

ASY arazisi 46 yıllığına bizim seyrantepe 30 yıllık kiralanacak biri istanbulun göbeği biri dağ başı bu mantığı yürütmeye çalışın nereye kuracağınız alışveriş merkezi ve hotel daha çok para getirir... saçma hesaplar peşinde koşmayın bence
    bir şey sorucam sana diyorsunki biz ali samiyeni veriyoruz Allahın dağını satın alıyoruz tamam güzel alın güzel bir stad yapın ama bizim klüp kenan evreni istiyor yerine de 3 tane okul yapma sözü veriyor ama devlet bunu bize vermiyor. 85 milyon dolar harcayıp stan yaptırıyor o statta uefa kupası oynatıyor ama stadın tapusunu yine vermiyorlar. sizin stadı toki devlet yapıyor karşılığında samiyen arazisini alıp birde seyrantepeyi 30 yıllığına kiralıyorlar bence burda gs klübüne çok büyük kolaylık gösteriliyor ama fenerbahçe için böyle bir durum yok.

Birde bence büyük stat olucak diye hiç sevinmeyin gerçekten işin büyüs kaçıyor belli bir zaman sonra eski samiyen günlerini de çok ararsınız

Arkadaşlar anlamak isrtemiyor hayırlısıyla sanırım. Şimdi yukarıdakileri okudunuz, her iki arazi de Galatasaray kullanımında ve kat mülkiyeti kanunu der ki: Kiracı ile menkul sahibi arasında anlaşma dahilinde olmadığı sürece ve anlaşma bitene kadar hiçbir madde değişimi ya da fiziki olarak hiçbir değişim her iki tarafın da rızası olmadıkça yapılamaz. Bu ne demektir? Menkul sahibi kiracıyla olan yasal anlaşması bitmeden, kiracı istemezse kendi sahibi olduğu mala bir çivi bile çakamaz. Şimdi her iki menkul arazi de Galatasaray'ın kiraladığı yerler mi? Evet. Devlet Galatasaray istemezse oraya bir çivi bile çakamıyor mu? Evet. Ayrıca yasal anlaşamayı bozmanın cezası da eder bedelin yıllık kira ücretinin 2 katı kadar. Şimdi Devlet diyo ki "Sen bana her iki araziyi de ver, sonra ben sana daha değersiz araziden stat yapacağın kadar bir yer tahsis edeyim. Sen oraya bir stat yap çeşitli anlaşmalarla, kendi çabanla. Ben diğer kulüplere oynadıkları statları kendi zimmetlerine verirken sen o statta hala kiracı olarak kal 30 sene kadar, daha sonra bana orası için bir daha kira bedeli ver. Tabi ben bu arada arazileri sen geri verdiğin için çeşitli değerlemeler yapıp bir sürü para da kazanayım ama sen zaten stadı kullanıyorsun, oradan bir pay alma." Hesaplanan gelirlerin ne kadar astronomik rakamlar olduğu göze alınırsa, elde edilecek kazançlar açısından Galatasaray buradan resmen kazık yiyecek eğer bütün bunları kabul ederse. Sizin aklınız kesiyor mu yani şimdi Galatasaray'ın kayırıldığı ve ekonomik olarak destek gördüğü açısından. Siz 85 milyon dolar diyorsunuz eğer Galatasaray bütün bunları kabul ederse 50 milyon kaybediyor sadece ilk sene için. Hesap ortada

Sizin Kenan Evren olayına gelince, siz Kadıköy'e çok yakın bir araziyi istiyorsunuz ve başka yerlerde 3 okul yapacağız diyorsunuz. Nerede yapacaksınız? Benim bildiğim kadarıyla şehir merkezine uzak yerler gösteriyorsunuz zira Kadıköy ve yakın çevresinde dediğiniz duruma uygun değil 3, 1 arazi bile yok. Yani bizim tam tersi durumunuz mevcut. Devlet adamları zeki tabi, bizi kazıklamaya çalışırken sizin de isteğinizin nereye varacağını görüyorlar

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

yapılan bu "peşkeş" galatasarayın avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla yaptığı türkiye reklamının yanında devede kulak kalır.

Quote Originally Posted by dinaMYt
    yapılan bu "peşkeş" galatasarayın avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla yaptığı türkiye reklamının yanında devede kulak kalır.
    "Zurnanın son deliği" durumunda bu bile doğru yani.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

UEFA Kupası finalinin oynanacağı stadın, yapacağı reklam karşılığında da saraçoğlu'nun tapusunu versinler o zaman

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

GS nin Seyrantepeye gecmesinin, GS icin buyuk zarar olacagina dair bir yazı okumustum. Ve cok ikna edici bir yazıydı. Bence Seyrantepe projesine hic tas koymayalım devam etsin proje
    Aynı GS nin Olimpiyatta mac oynamasına zamanında karsı cıkmadığımız gibi (cikanlar olmustu ama sonra ortaya cikti gercekler)

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Kupayı aldıgı sene herhalde ödül vermislerdir.Ama bir kupa alındı diye peşkeş cekilemez
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

valla artık seyrantepe bize verilmedimi üstelik stad konusundada her konuda anlastık bence bu işi uzatmaya gerek yok yakında zaten stadın projesi basına sunulcak

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Marius Belgorth
    Sen önceki mesajları hiç okumadın değil mi? Çok belli oluyor da
    Resmi acıklamayı okumam yeterli degilmi ?

Quote Originally Posted by Del Piero_10
    "Seyrantepe projesinin takipçisiyiz"
    Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, devletin, Galatasaray Kulübü'ne Seyrantepe projesiyle ilgili katkı yapması durumunda, devletten 85 milyon dolar değerinde bir karşılığı talep edeceklerini açıkladı. ]
    Nihat Özdemirden
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CaPTaiN10
    Resmi acıklamayı okumam yeterli degilmi ?
    Diyelim ki ben bir baslik actim.. ve icine yazdim, "Platon Gunes'e en uzak gezegendir"

Iceride bir suru tartisma oldu ve birisi IAU'nun kisa bir sure once Platon'nun gezegen olmadigi konusunda karar verdigini hatirlatti.

Ama sen bunlari okumadin, ve Platon'nun Gunes'e en uzak gezegen oldugu konusunda destekleyici yazi yazdin..

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

ömer abi alemsin
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Bilgisayar

Gerçekten olayı çözmüş abim....
    Uzun aradan sonra, tekrar merhaba TURKSPORTAL !

Ömer, yani taktirlerimi sunuyorum. Bundan daha güzel bir açıklama yöntemi olamazdı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by e_mali
    GS nin Seyrantepeye gecmesinin, GS icin buyuk zarar olacagina dair bir yazı okumustum. Ve cok ikna edici bir yazıydı. Bence Seyrantepe projesine hic tas koymayalım devam etsin proje
    Aynı GS nin Olimpiyatta mac oynamasına zamanında karsı cıkmadığımız gibi (cikanlar olmustu ama sonra ortaya cikti gercekler)
    O yazı KÜLLİYEN YALAN!

Galatasaray, zaten ucuza kiraladığı Ali Samiyen Stadı'nı devlete bıracakak ve orada yapılacak kongre merkezinden yıllık kar payı alacak.

Karşılığında değerinden çok ucuza kiraladığı (kapadığı) Seyrantepe'nin bir kısım kiralık hakkından feragat edip (geri verip) 80 Milyon Dolar'lık bedava stad alacak.

Bana söyler misiniz, kim bedava stad yaptırdı bu zamana kadar?!

Şükrü Saraçoğlu Stadı para karşılığı Fenerbahçe'ye satılmıştı, Fenerbahçe mali krize girince devlete sattı tapusunu!

Ayrıca alakası yok kaçak gibi saçmalıklarla, yıllarca tapulu olan arazilerdi para ile alınıp satılmış arazilerdi.
    Hıncal Uluç gibi sanal gündem yaratmaya çalışan sözde bir basın mensubunun izinden gitmeyin araştırmadan.

O arazi Galatasaray'a peşkeş çekiliyor, Galatasaray 3 kuruş para bile vermiyor.

Galatasaray'ın daha önce aldığı arazilerin de yıllar önce Başbakanlık yapan bir Gs başkanı tarafından alındığı bilinmeli, üzeri de hiç karıştırılmıyor!

O parada tüyü bitmemiş yetimin, fakirin, fukaranın hakkı var.Devlet boşa para saçamaz, o paranın hesabını alandan da, verenden de diğer tarafta sorarlar!!

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Abooo..Hele şükür tam olarak bi yazı yazıldı ..
    İmzamı attım gitti

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO
    O yazı KÜLLİYEN YALAN!

Galatasaray, zaten ucuza kiraladığı Ali Samiyen Stadı'nı devlete bıracakak ve orada yapılacak kongre merkezinden yıllık kar payı alacak.

Karşılığında değerinden çok ucuza kiraladığı (kapadığı) Seyrantepe'nin bir kısım kiralık hakkından feragat edip (geri verip) 80 Milyon Dolar'lık bedava stad alacak.

Bana söyler misiniz, kim bedava stad yaptırdı bu zamana kadar?!

Şükrü Saraçoğlu Stadı para karşılığı Fenerbahçe'ye satılmıştı, Fenerbahçe mali krize girince devlete sattı tapusunu!
    Fenerbahce Kulubu, yanilmiyorsam Sukru Saracoglu Stadini, Sukru Saracoglu Adliye Vekili iken, Maliye Vekaletinden gelen 6 Temmuz 1932 tarih ve 1213 sayili oneriyle Fenerbahce Stadı’nin Milli Emlak idaresi’nden alinip Fenerbahce Kulubu’ne satilmasi bakanlar kurulu tarafından karara baglandı. Satis islemleri yaklasik 10 ay surdu. Satıs fiyati ise 1 TL idi.

O arazi Galatasaray'a peşkeş çekiliyor, Galatasaray 3 kuruş para bile vermiyor.

Galatasaray'ın daha önce aldığı arazilerin de yıllar önce Başbakanlık yapan bir Gs başkanı tarafından alındığı bilinmeli, üzeri de hiç karıştırılmıyor!

O parada tüyü bitmemiş yetimin, fakirin, fukaranın hakkı var.Devlet boşa para saçamaz, o paranın hesabını alandan da, verenden de diğer tarafta sorarlar!!
    Cengiz.. Diyelim ki sen benim mulkumde kiracisin. Bu mulk eskimis, ve fazla getirisi olmayan bir mulk ve bu nedenle bana az bir kira oduyorsun (diyelim 10YTL) ancak bu mulkun bogaz manzarasi oldugu icin degeri cok yuksek ve mal sahibi olarak yerine daha yeni bir mulk koyarsam getirim cok daha fazla olacak (diyelim 50YTL) ancak sen kiraci oldugun icin ve kira sozlesmesi cok uzun oldugu icin oraya civi bile cakamiyorum.

Ben sana diyorum ki, benim baska bir arazim var. Bogaz manzarali degil ama oraya bir insaat yaparsam ve seni orada kiracim yaparsam catisi akmayan, su borularindan kahverengi su gelmeyen yepyeni bir evde oturursun. Bunun karsiliginda tek istedigim, o bogaz manzarali evden vaz gecmen.

Ev sahibi olarak ben 10 YTL gelir gelen evi yilda 50YTL gelir getiren bir mulke donusturuyorum, yani benim kazancim yilda +40YTL...

Buna karsilik da bogaz gormeyen arazide mulkiyeti hala bende olan bir ev yapiyorum ve sana 5 YTL'ye kiraliyorum, yani yillik kazancim +45 YTL...

Bu durumda daha avantajli olan kim acaba? Bogaz manzarali evinden tasinan sen mi? Yoksa anlasma sayesinde yilda +45 YTL daha fazla gelir kazanan ben mi?

Takmissiniz bir peskes cekiliyor lafina ama olayi derinlemesine dusunen yok.. Sadece agizdan dolma birileri birseyler yaziyor, ustune cig gibi buyuyen dedikodu silsilesi.. Ancak kimsenin aklina gelmiyor ki bu is olursa/olunca devletin geliri artacak.. Bu stadyumun yapilmasi ile Istanbul bir cok gelir getirecek uluslararasi futbol organizasyonlari gerceklestirebilme sansi artacak. Konser, fuar vs. gibi diger aktiviteler ve bunlardan gelecek gelirlerin vergilendirilmesi de cabasi..

Bu nedenle dunyanin her yerinde stadyumlar devlet ve kulup isbirligi ile yapilir. Cunku sehire yapilacak yeni bir sosyal kullanim alani (yani stadyum), o sehirin insaninin moralini, sehirin cekiciligini yukseltir. Vatandasin para harcayacak yeni bir alani olmasina, bunun karsiliginda devletin daha fazla vergi toplamasini saglar.

Fakir fukara'nin hakki, yetim'in hakki denmis...

Diyelim benim cebimde 10 ytl var. Bu 10 YTL'yi bugun fakir'e verirsem, gelecekte verecek param kalmaz. Ama 10 YTL'yi yatirir ve her yil 5 YTL kazanacak duruma getirirsem kendimi, fakir fukara bir kereligine 10 YTL almak yerine, her yil 5 YTL alir.. Ama bunu boyle dusunmek kimsenin isine gelmedigi icin, devletin yaptigi yatirim Galatasaray'a da yariyor diye, yetim'in hakki yeniyor diye lanse edilebiyor.. Fanatikce ve taraftar sitelerinde eksik olmayan bu dusunce biciminin buraya tasinmasini cok ayipladim acikcasi...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Perpetua yazdıklarının hepsi sözde şeyler.Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor.

FB Şükrü Saraçoğlu'nun o dönemki para ile karşılaştırılması büyük komedi!.Bir kaynakta yaklaşık 15 Milyon Dolar'a civarına geldiği belirtiliyordu, ayrıca 1 TL falan da değil

Hiçbir takımın stadı kendisinin değil şu anda, Fenerbahçe kendisi yapıyor.
    O zaman versin Fenerbahçe'ye 85 Milyon Dolar imar parasını!!!

Hepsi fanatiklikten, hepsi sırf gözünüzü hırs büyümüşlükten.
    'Hak' ne demek düşünmüyorlar bile!

Kazanç falan örnek verme boşuna, satış tekniklerini çok iyi biliyorum ben.
    Sıradan bir firmada çalışan gibi ürün satmaya kalkma bana..

Sayfa 4 / 23 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Mesaj Yetkileri