-
Arkadaşlar anlamak isrtemiyor hayırlısıyla sanırım. Şimdi yukarıdakileri okudunuz, her iki arazi de Galatasaray kullanımında ve kat mülkiyeti kanunu der ki: Kiracı ile menkul sahibi arasında anlaşma dahilinde olmadığı sürece ve anlaşma bitene kadar hiçbir madde değişimi ya da fiziki olarak hiçbir değişim her iki tarafın da rızası olmadıkça yapılamaz. Bu ne demektir? Menkul sahibi kiracıyla olan yasal anlaşması bitmeden, kiracı istemezse kendi sahibi olduğu mala bir çivi bile çakamaz. Şimdi her iki menkul arazi de Galatasaray'ın kiraladığı yerler mi? Evet. Devlet Galatasaray istemezse oraya bir çivi bile çakamıyor mu? Evet. Ayrıca yasal anlaşamayı bozmanın cezası da eder bedelin yıllık kira ücretinin 2 katı kadar. Şimdi Devlet diyo ki "Sen bana her iki araziyi de ver, sonra ben sana daha değersiz araziden stat yapacağın kadar bir yer tahsis edeyim. Sen oraya bir stat yap çeşitli anlaşmalarla, kendi çabanla. Ben diğer kulüplere oynadıkları statları kendi zimmetlerine verirken sen o statta hala kiracı olarak kal 30 sene kadar, daha sonra bana orası için bir daha kira bedeli ver. Tabi ben bu arada arazileri sen geri verdiğin için çeşitli değerlemeler yapıp bir sürü para da kazanayım ama sen zaten stadı kullanıyorsun, oradan bir pay alma." Hesaplanan gelirlerin ne kadar astronomik rakamlar olduğu göze alınırsa, elde edilecek kazançlar açısından Galatasaray buradan resmen kazık yiyecek eğer bütün bunları kabul ederse. Sizin aklınız kesiyor mu yani şimdi Galatasaray'ın kayırıldığı ve ekonomik olarak destek gördüğü açısından. Siz 85 milyon dolar diyorsunuz eğer Galatasaray bütün bunları kabul ederse 50 milyon kaybediyor sadece ilk sene için. Hesap ortada 
Sizin Kenan Evren olayına gelince, siz Kadıköy'e çok yakın bir araziyi istiyorsunuz ve başka yerlerde 3 okul yapacağız diyorsunuz. Nerede yapacaksınız? Benim bildiğim kadarıyla şehir merkezine uzak yerler gösteriyorsunuz zira Kadıköy ve yakın çevresinde dediğiniz duruma uygun değil 3, 1 arazi bile yok. Yani bizim tam tersi durumunuz mevcut. Devlet adamları zeki tabi, bizi kazıklamaya çalışırken sizin de isteğinizin nereye varacağını görüyorlar
Mesaj Yetkileri