Quote Originally Posted by fatih öksüz
ağır forvetim yok 3lü forvetle oynuyorum 4 3 3 le direkt toplart her futbolcuda sık sık var 3lü forvetle oynadığım için adamlarımdan 1i marke ediliyosa bile diğer iksinden birin bu adamla swap position yapıp savunmalarının dengesini bozmak istediğim için konuyua açtım

4-3-3 dizilişin nasıl direk 4 lü defans 3 lü ortasaha 3 santrafor ise zaten orda markajdan kurtulman çok zor alan markajı bile olsa ama

-dr---dc---dc---dl-
--------dm--------
------mc---mc-----
-amr------------aml-
--------st----------

şeklinde bi dizilişin varsa benim sana tavsiyem oyunu geniş değil dar alanda oynaman alan daraltmayı ful yapman ve pas türünede kısada tutup pas odağını skora göre ayarlaman olur eğer bu diziliş ile oynuyorsan santraforun gezen bi santrafor olmalı yani necati ateş tarzı ise hemen sindirirler ama geziyorsa rakip defansa alan paylaşımı konusunda çıkmaza sokabiliyor eğer kafa topları zıplaması hızlanması iyi ise amr ve aml de oynayan oyuncularının komutlarını çizgiden orta yap ve atak oyuncuya pas olarak ayarlarsan hem kolay kontraya kalkarsın hem golü bulursun ben oyun çıktığından beri 4-3-3 ün farklı varyasyonlarını denedim bu şekilde gayet başarılı oldum ne adam adama ne alan markajında sorun yaşamadım al bak buda taktiğin linki:
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=12056
orda u defend II taktiği var o çok iyi bir kontra atak taktiği onu kullanırsan ofans ta sıkıntı çekmezsin ama mc lerini ters ayaklı olmalı yani soldaki mc sağ ayaklı sağdaki mc sol ayaklı olmalı uzun şutlarıda tabiri caizse füze gibi olmalı değilsede olur ama öle olursa uzaktanda çok gol atarsın ar ve amlde de ter ayaklı oyuncular bulabilirsen çok başarılı olabilirsin çünkü ter ayağını kullanan oyuncular içe katedip defansın dengesini çok iyi bozuyorlar orta sahan iyi ve forvetin hızlı ise ofans oyayan takımlara çok atarsın

bu arada 4-3-3 oynarken aml ve amr den ziyade ofansif yönüde kuvvetli olan beklerin varsa onlarla yer değiştirmeler yaparsan defansın aklı daha bi karışabilyor ama aml ve amr yi değiştin zaman o oyuncuların önceden sezmeleri ve konsantrasyonları düşükse takımın dengesini bozarsın kanatların çalışmaz rakip kanatlardan gelir ve bir iki olmaz ama üçüncü de yersin