Quote Originally Posted by ABOOO
O yazı KÜLLİYEN YALAN!

Galatasaray, zaten ucuza kiraladığı Ali Samiyen Stadı'nı devlete bıracakak ve orada yapılacak kongre merkezinden yıllık kar payı alacak.

Karşılığında değerinden çok ucuza kiraladığı (kapadığı) Seyrantepe'nin bir kısım kiralık hakkından feragat edip (geri verip) 80 Milyon Dolar'lık bedava stad alacak.

Bana söyler misiniz, kim bedava stad yaptırdı bu zamana kadar?!

Şükrü Saraçoğlu Stadı para karşılığı Fenerbahçe'ye satılmıştı, Fenerbahçe mali krize girince devlete sattı tapusunu!
Fenerbahce Kulubu, yanilmiyorsam Sukru Saracoglu Stadini, Sukru Saracoglu Adliye Vekili iken, Maliye Vekaletinden gelen 6 Temmuz 1932 tarih ve 1213 sayili oneriyle Fenerbahce Stadı’nin Milli Emlak idaresi’nden alinip Fenerbahce Kulubu’ne satilmasi bakanlar kurulu tarafından karara baglandı. Satis islemleri yaklasik 10 ay surdu. Satıs fiyati ise 1 TL idi.

O arazi Galatasaray'a peşkeş çekiliyor, Galatasaray 3 kuruş para bile vermiyor.

Galatasaray'ın daha önce aldığı arazilerin de yıllar önce Başbakanlık yapan bir Gs başkanı tarafından alındığı bilinmeli, üzeri de hiç karıştırılmıyor!

O parada tüyü bitmemiş yetimin, fakirin, fukaranın hakkı var.Devlet boşa para saçamaz, o paranın hesabını alandan da, verenden de diğer tarafta sorarlar!!
Cengiz.. Diyelim ki sen benim mulkumde kiracisin. Bu mulk eskimis, ve fazla getirisi olmayan bir mulk ve bu nedenle bana az bir kira oduyorsun (diyelim 10YTL) ancak bu mulkun bogaz manzarasi oldugu icin degeri cok yuksek ve mal sahibi olarak yerine daha yeni bir mulk koyarsam getirim cok daha fazla olacak (diyelim 50YTL) ancak sen kiraci oldugun icin ve kira sozlesmesi cok uzun oldugu icin oraya civi bile cakamiyorum.

Ben sana diyorum ki, benim baska bir arazim var. Bogaz manzarali degil ama oraya bir insaat yaparsam ve seni orada kiracim yaparsam catisi akmayan, su borularindan kahverengi su gelmeyen yepyeni bir evde oturursun. Bunun karsiliginda tek istedigim, o bogaz manzarali evden vaz gecmen.

Ev sahibi olarak ben 10 YTL gelir gelen evi yilda 50YTL gelir getiren bir mulke donusturuyorum, yani benim kazancim yilda +40YTL...

Buna karsilik da bogaz gormeyen arazide mulkiyeti hala bende olan bir ev yapiyorum ve sana 5 YTL'ye kiraliyorum, yani yillik kazancim +45 YTL...

Bu durumda daha avantajli olan kim acaba? Bogaz manzarali evinden tasinan sen mi? Yoksa anlasma sayesinde yilda +45 YTL daha fazla gelir kazanan ben mi?

Takmissiniz bir peskes cekiliyor lafina ama olayi derinlemesine dusunen yok.. Sadece agizdan dolma birileri birseyler yaziyor, ustune cig gibi buyuyen dedikodu silsilesi.. Ancak kimsenin aklina gelmiyor ki bu is olursa/olunca devletin geliri artacak.. Bu stadyumun yapilmasi ile Istanbul bir cok gelir getirecek uluslararasi futbol organizasyonlari gerceklestirebilme sansi artacak. Konser, fuar vs. gibi diger aktiviteler ve bunlardan gelecek gelirlerin vergilendirilmesi de cabasi..

Bu nedenle dunyanin her yerinde stadyumlar devlet ve kulup isbirligi ile yapilir. Cunku sehire yapilacak yeni bir sosyal kullanim alani (yani stadyum), o sehirin insaninin moralini, sehirin cekiciligini yukseltir. Vatandasin para harcayacak yeni bir alani olmasina, bunun karsiliginda devletin daha fazla vergi toplamasini saglar.

Fakir fukara'nin hakki, yetim'in hakki denmis...

Diyelim benim cebimde 10 ytl var. Bu 10 YTL'yi bugun fakir'e verirsem, gelecekte verecek param kalmaz. Ama 10 YTL'yi yatirir ve her yil 5 YTL kazanacak duruma getirirsem kendimi, fakir fukara bir kereligine 10 YTL almak yerine, her yil 5 YTL alir.. Ama bunu boyle dusunmek kimsenin isine gelmedigi icin, devletin yaptigi yatirim Galatasaray'a da yariyor diye, yetim'in hakki yeniyor diye lanse edilebiyor.. Fanatikce ve taraftar sitelerinde eksik olmayan bu dusunce biciminin buraya tasinmasini cok ayipladim acikcasi...