-
26.Haziran.2005, 19:15
Yok mu artıran
Carew için 5 milyon Euro'dan kapıyı açan Lyon, Beşiktaş'a son olarak 7 milyon 500 bin Euro teklif etti
26.06.2005
Fransa Şampiyonu Olympique Lyon, John Carew için gözünü kararttı: Houllier’in takımın başına geçmesiyle golcü arayışı içerisine giren Olympique Lyon, Carew’e kafayı taktı.
Fransa’dan son teklif...
Lyon’un, John Carew aşkı bitmek bilmiyor... Norveçli yıldızı kadrosunda görmek isteyen Lacivert - Beyazlı ekibin çalıştırıcısı Gerrard Houllier, bu transfer için kulübü seferber etti. İlk olarak 5 milyon Euro’dan kapıyı açan Fransa Ligi şampiyonu, dün, Beşiktaş’a son teklifini sundu. Fransız yetkililer golcü oyuncu için Siyah-Beyazlı ekibin istediği 7.5 milyon Euro’luk bonservis bedelini ödemeyi kabul ettiklerini açıkladı.
Çalımbay olumlu
Ancak Olympique Lyon, Beşiktaş’ın ‘Carew, başka bir takıma 7.5 milyon Euro’dan fazla fiyata giderse yüzde 30 pay alırız’ isteğini geri çevirdi. Daha önce bir çok kez “Carew’e iyi bir teklif gelirse elden çıkarabiliriz” ifadesini kullanan teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da transfer önerisine sıcak baktığı öğrenildi. Başkan Yıldırım Demirören, pazartesi günü yapılacak yönetim kurulunda konuyu masaya yatıracak ve son kararı Lyon’a bildirecek.
Rota Kily
Cim Bom rotasını Inter'li Kily Gonzales'e çevirdi. Bir diğer Arjantinli Insua'nın transferinde ise son aşamaya gelindi
26.06.2005
Resmi teklif yapıldı
Figo ve Rui Costa gibi yıldızlara el atan Galatasaray, Eric Gerets’in istediği özelliklere sahip olan Kily Gonzales’e yöneldi. Belçikalı teknik adamın, “Sol kanatta hücuma dönük bir oyuncuya ihtiyacımız var” açıklamasının ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Cim Bom, Inter’de yeterince şans bulamayan Arjantinli futbolcuya resmi teklifini iletti. Kily Gonzales’in transfere sıcak baktığı ve önümüzdeki günlerde bir görüşme daha yapılacağı belirtildi.
Ole gazetesi yazdı
Sarı-Kırmızılı ekip eski gözağrısı Federico Insua için de yoğun bir çalışma içerisinde... Arjantin’in önde gelen gazetelerinden Ole, geçen hafta içerisinde uluslararası menacerlik şirketi Logosport’un yetkililerinin Galatasaray’ı temsilen Başkent Bounes Aires’te Independiente’li yöneticilerle masaya oturduğunu yazdı. Bu görüşmede Cim Bom’un bonservis ücreti olarak 4 milyon dolara kadar çıktığı ve bu miktarın kabul edildiği bildirildi.
Insua’dan olumlu yanıt
Gazete, Federico Insua’nın Independiente ile 2007 yılına kadar sözleşmesi olduğunu ancak ciddi bir mali kriz içerisinde olan Arjantin kulübünün, yıldız futbolcuyu satmaya sıcak baktığını belirtti. Galatasaray’ı temsil eden yetkililerin, Arjantin seyahati sırasında yıldız futbolcuyla görüştüğünü ve her türlü anlaşmaya varıldığını ileri sürdü. Insua’ya önerilen yıllık ücretin 1 milyon Euro civarında olduğu ifade edildi.
Kily Gonzales kimdir?
Ülkesi: Arjantin
Doğum tarihi:
4 Ağustos 1974
Doğum yeri: Rosario
Boyu: 1.75
Kilosu: 71
Mevkii: Orta saha
Takımı: Inter
Kariyeri
Sezon Takım Maç Gol
93-94 Rosario 21 2
94-95 Rosario 30 5
95-96 B. Juniors 36 3
96-97 B. Juniors 1 0
96-97 R. Zaragoza 30 3
97-98 R. Zaragoza 31 6
98-99 R. Zaragoza 29 6
99-00 Valencia 47 6
00-01 Valencia 35 5
01-02 Valencia 31 3
02-03 Valencia 20 1
03-04 Inter 28 0
04-05 Inter 16 0
Hayırlı olsun
1996 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra A Milli Takıma veda eden Fatih Terim, Ay-Yıldızlı ekibi Dünya Kupası’na götürmek için ateşten gömleği giymeyi kabul etti.
26.06.2005
Terim dün Bodrum’da yaptığı açıklamada, “Ülkesini seven bir insan olarak bu kaçınılmaz bir sondu. Halkım şimdiden beni telefonla tebrik ediyor” diye konuştu
Bıçakcı istedi ve bitirdi
Ersun Yanal ile yolları ayırdıktan sonra federasyon yönetim kurulu üyelerinin sıcak bakmamasına rağmen Fatih Terim isminin üzerine kararlı adımlarla giden Başkan Levent Bıçakcı, tecrübeli teknik adamdan sonunda istediği yanıtı aldı. Terim Bodrum’daki zirvede Bıçakcı’ya “Evet” derken, ikilinin bugün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.
‘Türk futbolunun yanındayım’
Görevi kabul ettikten sonra Türkbükü’ndeki evinin önünde adeta kamp kuran basının sorularını yanıtlayan Fatih hoca, şunları söyledi: “Levent Bıçakcı ile kaldığı otelde bir araya geldik. Teklifi kabul ettim, ancak henüz imza atmadık. Türk futbolunun ve futbolcusunun yanında olmam gerektiğini belirttiler, bunu kabul ettim ve el sıkıştık...”
2004 Mart’tan beri çalışmıyor
“Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında detayları konuşacağız. Daha sonra gerekli açıklamaları yapacağım ve tüm soruları yanıtlayacağız. Ülkesini seven bir insan olarak bu kaçınılmaz bir sondu. Halkım şimdiden beni telefonla tebrik ediyor.” 2004 Mart ayında Galatasaray’ı bırakan Terim, o günden bu yana hiçbir takımda görev yapmadı.
‘Fatih Terim’li A Milli Takım
O G B M A Y
Resmi 13 6 3 4 20 15
Özel 20 11 5 4 27 21
Toplam 33 17 8 8 47 36
Kartal pençesi
Beşiktaş'ın, Hollanda'nın Heerenveen takımında oynayan gurbetçi yıldız Uğur Yıldırım'ın peşinde olduğu iddia edildi. Geçen sezon oynadığı futbol ve attığı gollerle adından çok söz ettiren Uğur ise "Şu an için Türkiye'ye gelmem zor" dedi.
Ya Biscan ya Javad
Beşiktaş'ın peşinde olduğu Liverpool'un genç yıldızı düşünme süresini bir kez daha uzattı. Biscan olmazsa İranlı Javad alınacak.
Biscan sıkıyor
Beşiktaş'ın uzun süredir peşinde olduğu ve maddi konularda büyük ölçüde anlaşmaya vardığı İgor Biscan, son yapılan görüşmede "Bana 1 hafta daha süre verin" deyince siyahbeyazlıların sabrı taştı. Sportif direktör Erdil Arpacı ile görüşen Biscan "3 teklif arasında sıkıştım. İtalya, İspanya ve Türkiye arasında gidip geliyorum. Acele etmek istemiyorum" dedi.
YÖNETİMDEN REST
Hırvat yıldız, siyah-beyazlılara "Beşiktaş ve Türkiye hakkında çok olumlu referanslar aldım. Ama düşünmek için 1 hafta daha istiyorum" ifadesini kullanınca, Beşiktaş yönetimi de "Bu iş çok uzadı. Biscan'a şartlarımızı sunduk. Ya kabul eder, ya bu işten vazgeçeriz" kararını aldı.
JAVAD'A GARANTİ
Siyah-beyazlılar, Biscan'ın transferinin olumsuz sonuçlanması durumunda Javad'ın işini bitirecek. Pas takımında oynayan Javad için Ali Gültiken'den de kolaylık sözü alan Çalımbay "Önemli olan bize yararlı olan yıldızı almak. Biz de acele etmiyoruz" diye konuştu.
Fatih DOĞAN
Yasin&Eser Bursa'da
Beşiktaş'ın kadrosundaki iki futbolcu Yasin Sülün ve Eser Yağmur, Bursa ile söz kesti. Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da oynayan iki futbolcunun da Bursa'ya bir yıllığına kiralık gitmeyi kabul ettikleri öğrenildi. Yasin "Bana kal bile demediler. Salı günü imzamı atacağım" derken, Eser ise imza için gün vermedi.
Mesaj Yetkileri