-
Birincisi; böyle konu başlığı olmaz.
İkincisi; Türkiye'de şuan bir futbolcuya 8-10 milyon dolar veren kulüp yok. Türkiye'de kişisel gözlemcilik denen olay da yok. Sadece FIFA menajer lisansı olanlar piyasayı satın almış gidiyor, çok güçlüler teknik direktörlerde bu işten ya kazanıyor yada koltuklarından olmamak için ses çıkaramıyorlar.
Örnek; Diyarbakırspor. 3 yıldır 3 menajer ile çalışıyorlar ve adamlar Makedondan, Arnavuttan başka bir futbolcu getirmiyolar. Adamların büyük paraları böyle gitti. Ümit Kayıhan dediğinde de az daha kulüpten kovuluyordu.
Önce yönetim bilinçli olacak, futbolcuyu sen seçecen, Menajerler sana sunmayacak. Dünyada böyle işler bu, Sportif Direktör ve TD'ye bağlı gözlemciler izler önerir, Hoca izler okey verirse, kulüpüyle yönetim sadece futbolcuya verilcek ücret için menajer ile görüşülür.
Bunu şuan Türkiye'de Gençlerbirliği bir nebzede olsa Fenerbahçe yapıyor. Malatyaspor olarak bizlerde çok kandırıldık ama bu sene bizde bu uslup ile çalışıyoruz. Ayrıca FM'yi oynayıp futbolcu alan başkanlar tanıyorum.
Mesaj Yetkileri